Sta upisujete???

i primetio sam da svi kao nesto filoloski, fpn, fdu, bezbdnost, sve neshto lako, niko nece da prione na gradivo :)

Meni je studiranje jezika prioritet, tj.nesto sto zelim, vec 3 godine.Da jezike ne volim i da smatram da mi ne idu,ne bih to zelela da upisem.Ako necim bas zelis da se bavis,a volis to,sigurno ti ne bi bio problem da upises,bez obzira na to koliko tesko to bilo.

nisam '89 ali sam ubrzano plozila 2. razred srednje i upala medju ovu generaciju(ko me terao da to radim,sad mi je krivo sto nemam jos jednu godinu da definitivno odlucim)
razmisljala sam da upisem klavir na FMU u Beogradu,medjutim shokirala sam se kad sam saznala da na budzet od ove godine primaju samo 5 ljudi,dok su prosle godine primili ukupno 19 od cega 10 na budzet(mada sam ubedjena da bih lako mogla da budem u prvo troje s obzirom da su mi neki od profesora bili u ziriju na takmicenjima,i vec par njih me je pitalo kod koga bih ucila klavir na faksu,tako da,ako odsviram na prijemnom onako kako stalno sviram na javnim nastupima,ocekujem da bez problema udjem na faks,makar i na samofinansirajuce),a skolarinu za samofinasirajuce su povecali nekoliko puta,tako da se sada meri u hiljadama evra,sto je za mene i moju porodicu previse,a u sustini se ne isplati zato sto su profesori na nasem faksu katastrofalni,(koliko samo ljudi poznajem koji su u srednjoj dobijali medjunarodne nagrade,a od kako su na nasem fakultetu, nigde ih nema)...Postoji i Akademija lepih umetnosti ,inace privatna koju gotovo svako moze da upise,s tim sto je skolarina 3500evra po godini,tako da se mnogo vise isplati odlazak u inostranstvo...Ne znam sta mije ciniti...mislila sam da probam da polozim ovde,ako uspem,da vidim kako stvari stoje,pa onda eventualno da pokusam negde u inostranstvo(npr.Keln,Bec,Grac,mozda i London...)
Sa mojom srednjom skolom ne verujem da bih imala sanse da upisem bilo koji drugi drzavni faks(sem eventualno fdu-a-(npr.rezija) ili srpske i svetske knjizevnosti)
da li je za prijemni na filozofiju potreban taj test opste kulture koji je i na psihologiji?

to su mi inace jedine alternative,osim eventualno teoretskog odseka na FMU-u(iako idem samo na instrumentalni u srednjoj)...
da li neko zna na kom drzavnom faksu postoja muzicka produkcija i dizajn zvuka? (na FMU-u ili na FDU-u?)

da, na sim smerovima na Filozofskom je potreban TOI.

Cao Ivana, zanima me kada ce biti te pripreme i koliko ima vajde od njih!? Inace i ja nameravam da idem na isti fakultet, pa ako ides 12. 01. na pripreme, volela bih da mi kazes kako je bilo i sta su ti rekli, jer cu ja iste ici tek u Maju. Unapred hvala!

E Cacili nemaš frke, ja idem 12.01. na pripreme pa ću ti reći kako je bilo... ako zaboravim, ti mi pošalji p.p. da se setim.... :D

Cao Ivana, i ja sam od 12.01. na faxu na pripremama, samo me zanima hoces li ti samo na izborni, ili ces i na opste ?

@ Cacili
Licno mislim da je bolje otici sad na pripreme, jer u Maju imas daleko vise obaveza i daleko manje vremena, a sad si ionako na raspustu !

hello generacijo 89... Eto, svi me pitaju sta cu dalje a ja nema pojma... problem je u tome sto mene zanimaju ocigledno neprofitabilne stvari tipa:arheologija, turizmologija... e sad, ja živim u snovima da ću putovati po svetu ili biti arheolog u egiptu... Mislim, detinjasta sam samo tako... sta cu priznajem... I nista drugo me ne zanima... U stvari, dobro mi ide srpski i citanje knjiga pa se dvoumim i za književnost, ali 90 % njih zavrsi u skoli kao profesor a ja to ne bih bas volela... I sta da radim... POMOZITE... Vreme leti, ja ravnodusna i sva sludjena... I ne znam da li da studiram u Novom sadu ili u Beogradu... Kazu da je u NS lakše završiti ali BG je Bg... I tako, ako je neko zainteresovan da ćaskamo o našim budućnostima neke pusti privatnu poruku... Baš bi mi prijao neki razgovor... Ne znam, to za srpski( upisala sam ekonomsku skolu a nista od toga mi ne ide-s t r a h o ta), pa tako ako ima zainteresovanih za dopisivanje neka salju privatne poruke... Pozz...

Cao Ivana, i ja sam od 12.01. na faxu na pripremama, samo me zanima hoces li ti samo na izborni, ili ces i na opste ?

@ Cacili
Licno mislim da je bolje otici sad na pripreme, jer u Maju imas daleko vise obaveza i daleko manje vremena, a sad si ionako na raspustu !

Pa lako je tebi jer si iz Beograda, ja sam iz Zajecara pa mi je tesko da nadjem stan za tih 5 dana, jer niko ne izdaje stanove za toliko, a od rodjaka nema vajde!

@ Cacili
Mogu ti reci da zivis u zabludi (he he), ja nisam iz Beograda vec iz provincije (iz grada pored Vrnjacke Banje) ali cu ipak doci u Beograd na pripreme (brat mi studira u Bg-u pa imam gde da budem). Ok, nemoj da se ljutis, nisam znala da nemas mogucnosti da dodjes na pripreme ! Pozz

@ Cacili
Mogu ti reci da zivis u zabludi (he he), ja nisam iz Beograda vec iz provincije (iz grada pored Vrnjacke Banje) ali cu ipak doci u Beograd na pripreme (brat mi studira u Bg-u pa imam gde da budem). Ok, nemoj da se ljutis, nisam znala da nemas mogucnosti da dodjes na pripreme ! Pozz

Ne ljutim se, daleko od toga, ionako cu da saznam sta ste radili 12. hehe. pozzzz

Zdravo svima...
...ja sam znala da su ljudi poceli sa pripremama ali sad kad citala ovde neke poruke vidim da su neki poceli bas daavno a ja sam juce odlucila sta cu a sad sam vec uplasena :roll: ...ima li nekog ko jos nije poceo...bar neko? :shock: e da, ja cu FPN-novinarstvo... Moze li neko ko ima informacije da mi kaze nesto vise o prijemnom za novinarstvo...npr. nesto na sta posebno da obratim paznju iz sociologije, da li treba spremati poglavlja tipa Magija,Mitologija,Umetnost,Obredi i Rituali i sl. Drugarica sa ekonomskog mi je rekla da su njima rekli na pripremama da se to ne sprema ali ne verujem da to vazi i ovamo...ako je neko voljan da mi odgovori-hvala ;)

@ Cacili

E pa nisam te videla danas...hehe i ne znam kako izgledaš... :oops:
idem i na opšte i na izborni predmet(poslovna)... e javi mi se ovih dana tamo da se upoznamo... :D;):p:p
javi mi se na p.p. :razz::razz:

BaronCHE svaka ti cast, bilo je jako tesko provaliti posto si iz TS-a i iz Gimnazije (posto kazes iz moje skole) a i svi me znaju po tom nadimku (ali ja ne znam ko si ti) !

@ Cacili
Na pripremama iz opstih je bilo ok, mada nam je prodekan malo otkacen ! Iz opstih su izbacili neke stvari (tako da je korisno), a iz izbornih ti se sve svodi na vezbanje iz informatora, ili predavanje lekcija iz knjiga za srednju (koje si vec ucio) !

@ Ivana
Dodala sam te na MSN (majab_89@hotmail.com), a posto ni ja ne znam kako ti izgledas, nisam ti se javila (he he) !

POZZ SVIMA

Back