nisam '89 ali sam ubrzano plozila 2. razred srednje i upala medju ovu generaciju(ko me terao da to radim,sad mi je krivo sto nemam jos jednu godinu da definitivno odlucim)
razmisljala sam da upisem klavir na FMU u Beogradu,medjutim shokirala sam se kad sam saznala da na budzet od ove godine primaju samo 5 ljudi,dok su prosle godine primili ukupno 19 od cega 10 na budzet(mada sam ubedjena da bih lako mogla da budem u prvo troje s obzirom da su mi neki od profesora bili u ziriju na takmicenjima,i vec par njih me je pitalo kod koga bih ucila klavir na faksu,tako da,ako odsviram na prijemnom onako kako stalno sviram na javnim nastupima,ocekujem da bez problema udjem na faks,makar i na samofinansirajuce),a skolarinu za samofinasirajuce su povecali nekoliko puta,tako da se sada meri u hiljadama evra,sto je za mene i moju porodicu previse,a u sustini se ne isplati zato sto su profesori na nasem faksu katastrofalni,(koliko samo ljudi poznajem koji su u srednjoj dobijali medjunarodne nagrade,a od kako su na nasem fakultetu, nigde ih nema)...Postoji i Akademija lepih umetnosti ,inace privatna koju gotovo svako moze da upise,s tim sto je skolarina 3500evra po godini,tako da se mnogo vise isplati odlazak u inostranstvo...Ne znam sta mije ciniti...mislila sam da probam da polozim ovde,ako uspem,da vidim kako stvari stoje,pa onda eventualno da pokusam negde u inostranstvo(npr.Keln,Bec,Grac,mozda i London...)
Sa mojom srednjom skolom ne verujem da bih imala sanse da upisem bilo koji drugi drzavni faks(sem eventualno fdu-a-(npr.rezija) ili srpske i svetske knjizevnosti)
da li je za prijemni na filozofiju potreban taj test opste kulture koji je i na psihologiji?
to su mi inace jedine alternative,osim eventualno teoretskog odseka na FMU-u(iako idem samo na instrumentalni u srednjoj)...
da li neko zna na kom drzavnom faksu postoja muzicka produkcija i dizajn zvuka? (na FMU-u ili na FDU-u?)