Šta ubija brak ?

lepo ja kažem...treba razgovarati, evo:

" Tišina, ona koja nikako nije poželjna, ubija. Ubija čovjeka koji ju doživljava, ubija odnos koji je obavila svojim mukom, ubija nadu da bi moglo biti bolje. Svatko se povuče u svoj svijet, sjedne s onim što ga čini, okružen tom prokletom tišinom i zvukovima u glavi."

https://atma.hr/reci-mi/

Pogledajte prilog 561509
Da, tišina, ta grudiparajuća tišina, je nedostatak hrabrosti da se nekome kaže istina, a to dovodi do razočarenja koje je još gore i bolnije od te proklete tišene … Ceo život te prati, jer ona osećanja koja se natalože u srcu nemoguće je izbrisati ...

Nezrelost, netrpeljivost, tvrdoglavost, strastvenost, tajnovitost. Neumece suceljavanja sa krizom, nepostojanje akcije ka pokretanju promena. U savremenom braku je neophodna inovativnost, jer mi ne umemo da se nosimo sa "ucmaloscu" kako su starije generacije znale. To mi za sada pada na pamet.

Nezahvalno je definisati sta ubija brak. Kako smo svi mi jedinke koje treba da nacine zajednicu, jasno je da ce "ubijanje" te institucije biti cin izazvan razlicitim delima i nedelima, za svakoga od nas... Npr, neko ce lako preci preko uvrede, neko ce preci preko prevare, neko ce ostati gluv na tisinu,neko ce ostati gluv i na krik... Jer svako od nas ljubav prozivljava u domenu sopstvenih potreba, nacela i kapaciteta, pa ce tako i "ubica" braka imati razlicita obelezja. Ali, nije lose da podelimo neka licna iskustva o tome... :zper:

Sumnja i nesigurnost.

Nemogucnost da se uspostavi neograniceno poverenje izmedju partnera.
Hm... Neograniceno poverenje... Apstraktni pojam, svako ko ga je nekome ukazao, bas kao takvo, povredjen je. Da li od strane osobe kojoj ga je poklonila ili strane preteranih ocekivanja koja u takvom odnosu nezajazljivo rastu... Ne znam, mislim da je od te vrste poverenja vaznije da se ljudi razumeju na visim nivoima, tj da su saglasni u tome sta "nikako ne dolazi u obzir".

Hm... Neograniceno poverenje... Apstraktni pojam, svako ko ga je nekome ukazao, bas kao takvo, povredjen je. Da li od strane osobe kojoj ga je poklonila ili strane preteranih ocekivanja koja u takvom odnosu nezajazljivo rastu... Ne znam, mislim da je od te vrste poverenja vaznije da se ljudi razumeju na visim nivoima, tj da su saglasni u tome sta "nikako ne dolazi u obzir".
Jednostavnije je to nego sto ti mislis. Samo ako ti je STALO do toga da ti partner neograniceno veruje. Nista nije nemoguce. Ko voli i zeli iskren odnos pun poverenja on ce ga i ostvariti.

Jednostavnije je to nego sto ti mislis. Samo ako ti je STALO do toga da ti partner neograniceno veruje. Nista nije nemoguce. Ko voli i zeli iskren odnos pun poverenja on ce ga i ostvariti.
Slazem se sa tim da sam sklona bespotrebnom komplikovanju.. Nego, mene tu muci nesto drugo... Imamo li mi potpuno, neograniceno poverenje sami u sebe? U smislu, nikada nismo uradili nesto i time sami sebe iznenadili? Pa kako da neograniceno poverenje dam nekome kada, ako smo potpuno iskreni, sami sebi ne dajemo potpuno poverenje...

Slazem se sa tim da sam sklona bespotrebnom komplikovanju.. Nego, mene tu muci nesto drugo... Imamo li mi potpuno, neograniceno poverenje sami u sebe? U smislu, nikada nismo uradili nesto i time sami sebe iznenadili? Pa kako da neograniceno poverenje dam nekome kada, ako smo potpuno iskreni, sami sebi ne dajemo potpuno poverenje...
Ljudi smo, nismo savrseni. :) Ali je i preduslov jednako vazan da nam partner veruje. Potrebna je potpuna otvorenost po tom pitanju. Ne mogu da ocekujem nesto zauzvrat a da sam ne ispunjavam iste te kriterijume.

Ljudi smo, nismo savrseni. :) Ali je i preduslov jednako vazan da nam partner veruje. Potrebna je potpuna otvorenost po tom pitanju. Ne mogu da ocekujem nesto zauzvrat a da sam ne ispunjavam iste te kriterijume.
Ma naravno. To bez daljnjeg. Uci u zajednicu bez vere u osobu sa kojom je gradis je isto sto i obuvanje cipele 3 broja manje. Ili noga izgubi funkciju, ili cipela pukne. Eto, umem i ja jednostavno ! :klap:

hirajgoagain - Jeste.Potpuno si u pravu.Po sto puta cu reci.Samo zene su krive,sto tokom godina brak pocinje da lici na zabokrecinu.Brak ubijaju zene,na taj nacin,sto kod muskarca,svesno (ili nesvesno),ubijaju seksualni nagon.Zasto ubijaju,upitaces se? Pa zato,sto seksualni odnos sa muzem,"odradjuju" na cinovnicki nacin. Bez strasti,
bez posebnog angazovanja.Muskarca treba seksualno inspirisati.Uloga zene u seksu,ne treba da bude pasivna (a one to u braku,tako "odradjuju seks). Zena mora
pre samog seksa,da muskarca dovede do stanja erektilne uzbudjenosti,jer on mora da bude nadrazen,da bi mu polni organ bio u "radnom"stanju,tj.podignut i spreman
za prodiranje.Medjutim,nema nista gore,nego kada zena pre i za vreme samog seksualnog cina,misli recimo,kako ce da ostavi zimnicu,ili kako ce da okreci stan.
Te trivijalne stvari,treba pre vodjenja ljubavi,"zakljucati" u svoju potsvest,i baciti se na oralnu,manuelnu i svaku drugu delstnost,a sve u svrhu nadrazivanja svog
muskarca muza,kako bi od lenjog "macka",stvorila ljutog seksualno napaljenog LAVA U KREVETU !:super:
Baš nemam šta da dodam, sem da su žene po gore tvom navedenom, samo obični materijalisti .
Zaista je teško ih razumeti

Ne ulazim vise u brak ni luda. Ovo naravno ne sme da obeshrabri one koji se u tome nisu okusali, nikako. Samo napred, svaka zajednica prica je za sebe. Tako da, rekoh ja svojoj majci "oprosti mi majko, ja bih sada malo , samo da se sexam, oprosti mi, sebe cu voleti mnogo vise nego sto zasluzujem", tako da, i kada ljubav izda, menja se sve, tako je, ali sto pre sebi priznate da ste pali kao nikada, to cete pre ustati i naci nacin da ipak uzivate u novom zivotu. Jeste tesko, jeste strasno, ali nije smrtonosno oboljenje, ukoliko ga pravilno lecite.

Back