Šta trenutno razmišljaš ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu sam jako zadovoljna uciteljem koji im mozda nije dao adekvatno znanje ali je radio prve 4 godine na solidarnosti i drugarstvu. Nije dozvoljavao ruganje, provokacije,... I zaista, oni su jedan skladan razred bez kompleksa :) Zato te ocene nikoga od njih ne bi ni trebale da doticu u odnosu na drugu decu. Roditelji tu forsiraju uspeh.

Ima i to smisla. Kao i likovno i muzicko. Nije svako talentovan.
Ali, ima dece kojoj realno samo taj sport ide. Ako zakazu sa matematikom, zasto na isti nacin ne bi bili nagradjeni na fizickom?

Nagrađen je samom činjenicom da je spretan i okretan. I sama kažeš da iz tih predmeta ocene nisu bitne, tj. da im samo roditelji pridaju važnost.
Ako nije bitna dvojka, onda isto tako ne bi trebalo da bude bitna ni petica iz fizičkog.

Deca se ionako kroz igru takmiče, zna se ko je najbrži, najokretniji, ko uvek daje najviše golova, koševa...tačno znaju kako da sastave ekipu da bi pobedili. Kod nas su se birale ekipe tako da počnu dvoje najboljih i biraju naizmenično. Gde ćeš bolje ocene od toga?

Poslednja izmena:
Ni na časovima likovnog vaspitanja ne bi trebalo da postoje ocene, mogu se deca motivisati i bez toga.

Slučajno pročitah..
Moje dete ima jedino u toj koloni za likovno, ono "može i bolje" - opisne su im ocene bile ..
On kaže :lol: : Kako učiteljica zna da ovaj moj crtež nije dobar?
I ja mislim da je dete sasvim u pravu ..
Mada sam se samo smejala, kad sam ga čula ..
Ima , u najmanju ruku, čudan stil :rotf:

:..............

razmišljam o jednom mom drugaru
i jednom rođendanu danas

- - - - - - - - - -

razmisljam koliki pacenik moras da budes da napravis s.ranje na temi zenski nokti i budes banovan :malav:

Ne mora budeš paćenik :lol:
Cenim da ja nisam to, a redovito me kažnjavaju na najglupljim temama :andjeo:

Slučajno pročitah..
Moje dete ima jedino u toj koloni za likovno, ono "može i bolje" - opisne su im ocene bile ..
On kaže :lol: : Kako učiteljica zna da ovaj moj crtež nije dobar?
I ja mislim da je dete sasvim u pravu ..
Mada sam se samo smejala, kad sam ga čula ..
Ima , u najmanju ruku, čudan stil :rotf:

:..............

razmišljam o jednom mom drugaru
i jednom rođendanu danas

- - - - - - - - - -

Ne mora budeš paćenik :lol:
Cenim da ja nisam to, a redovito me kažnjavaju na najglupljim temama :andjeo:

:lol:

Moj mrzi muzicko i flautu. A sto je najgore, sem sviranja im ne daje drugu opciju za ocenu. Mi smo i svirali i ucili teoriju i slusali muziku pa crtali svoj dozivljaj iste, i diktat nota,... i sve se ocenjivalo. Ovde samo sviraju. I ako ti ne ide- corak.

Nije, isto tako ne postoji ni garancija da je likovno izražavanje najbolje uraditi na način koji je dopadljiv tom konkretnom nastavniku.

tacno, i ne samo to.
secam se u osnovnoj skoli za isti rad su dva drugara dobili 2 i 4, jedan je bio na pocetku dnevnika, drugi pri kraju i i dali su isti crtez i profa nije primetio i jos se izblamnirao davanjem dve ocene koje nisu ni prioblizno iste.

kreativne predmete ne mozete ocenjivati.
slicno je i sa pismenima iz srpskog. ne mogu se davati kreativne teme za ocenjivanje nego zadaci iz lektire da bi se videlo da li su lektiru citali a one teme tipa "pogled kroz kljucaonicu" i slicno davati kroz zadatke samo da bi isplivale osobe kojima to lezi i koji ce razviti ljubav prema pisanju...to ne treba ocenjivati jer su te ocene cist subjektivan stav profesora.

Kad sam ga jeo nije se primecivalo da je pocelo da se kvari. Kad sam se najeo i podrignuo tad shvatih da se mleko pokvarilo...sad chekam ishod

live preview kako dee ceka ishod :)

4266854-man-with-laptop-sitting-on-the-toilet.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back