Šta trenutno razmišljaš ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi napisala jednu misao nego danima pišeš jedno te isto. Na svim temama. Kako ne možeš da radiš jer su ljudi uzeli godišnje odmore, neradnici jedni.
A kada si ti koristila godišnji odmor, ko te je prozivao? Nego će svi da se ravnaju prema tebi i kada tebi odgovara. Odrasti.

ja godisnje odmore nemam, godinama radim takve poslove gde to malo drugacije funkcionise....

vidi zabole me repic dal si se uvredila ti i tvoj tupavi zagorac u paketu....uzmi raspust i uzivaj, sta te briga sto ja sikcem

Samo kad sada niko ništa ne krade.
Pitam se samo kako onda ima sve više siromašnih, a bogati su sve bogatiji. To je kao mnogo bolje da imamo one koji ne znaju šta će sa parama i one koji žive na ivici egzistencije.

Види - прво су убијали, отимали, па крали. Ако мислиш да је то добар основ за било шта, онда немамо шта да причамо.

Обашка што је било крађе и за време тог неког као доброг живота, с тим што је систем то могао да поднесе и подносио и на крају је пукао. А пукао би ко год да је био на власти.
Немој да мислиш да тада нису пропадале фирме, да се није губио посао, да је било лако добити посао и сл.

Види - прво су убијали, отимали, па крали. Ако мислиш да је то добар основ за било шта, онда немамо шта да причамо.

:amen:

kad cujem da hvale sve to povraca mi se, zamazali im oci pa vide samo dobru stranu, a zaboravljaju na kom je temelju to sve tako napravljeno
kako je lako masu zeznuti i kontrolisati, divnoca za posmatranje

Назови комунисти су мало крадуцкали, мало уништавали, али када је дошао ђаво по своје, онда испаде да они нису криви. Баш згодно.

Goni g*vna (komunjare)...ali i dalje imas onih koji umiru u nostalgiji za SFRJ. Mada, s´obzirom na sta ovo danas lici - i razumem ih donekle. Sve u svemu tuga... :sad2:

u mom selu

- - - - - - - - - -

objasni RebeCi gde živi

Pa tako kaži , šta uopštavaš.

U Jugoslaviji se znao red i svako ko je hteo da živi od svog rada je to i mogao i to više nego pristojno.

Neradnici i džebelebaroši su tamo čak maženi i paženi više nego je trebalo , gladnih bilo nije , a sada to dno je najglasnije u lavežu protiv te države .

Znam ja dobro i gde sam živela i gde sada živim, objašnjenje ostavi za ovo polupismeno blebetalo gore mada je tu mrka kapa , njih niko nikad ne uspe ni da opismeni ni da uljudi .

Pa i danas u Srbiji vecinom dobro zive samo oni uclanjeni u neku stranku. Nista novo. Svaka cast onom ko je bez toga uspeo nesto da stvori, mada je to gotovo nemoguce u takvoj drzavi.

Danas da ali bez i jer onda to nije bio uslov ni za šta sem možda za neka rukovodeća mesta i to negde u lokalima...možda i to odgovorno tvrdim.

- - - - - - - - - -

Rad i Jugoslavija - kontradikcija u startu...dalje nisam ni citao.

Otkud ti to znaš kad si kao maloletnik otišao iz zemlje?

Otkud bilo šta o tome možeš da znaš sem ako ti neko frustriran zbog sopstvene nemoći, neznanja i nesposobnosti nije pričao?

Danas da ali bez i jer onda to nije bio uslov ni za šta sem možda za neka rukovodeća mesta i to negde u lokalima...možda i to odgovorno tvrdim.

Naravno....hau jes nou....u partiji da si uclanjen - onda mozes da se turis na listu u firmi da dobijes stan. Mozda uletis preko reda ako si komunista za primer. Ili ako prijavis komsiju da je pricao vic o Titu.
Zajjebi me drzava tipa SFRJ, DDR i ostalih koje su tada bile u tom komunjarskom fazonu.
Tragedija je samo sto i ono sto je doslo posle toga nije nista bolje, pa sad neki kukaju za kobajagi divnim starim vremenima. :bljak:

a ja ti odgovorno tvrdim da je i za obična, niža radna mesta bilo poželjno da si član partije i takvi su uvek imali prioritet u odnosu na onog ko nije član partije, bez obzira što je onaj bez knjižce možda bio kvalitetniji radnik
i odma da se razumemo ja ne pljujem sfrj, štaviše jugonostalgičar sam

- - - - - - - - - -

Naravno....hau jes nou....u partiji da si uclanjen - onda mozes da se turis na listu u firmi da dobijes stan. Mozda uletis preko reda ako si komunista za primer. Ili ako prijavis komsiju da je pricao vic o Titu.
Zajjebi me drzava tipa SFRJ, DDR i ostalih koje su tada bile u tom komunjarskom fazonu.
Tragedija je samo sto i ono sto je doslo posle toga nije nista bolje, pa sad neki kukaju za kobajagi divnim starim vremenima. :bljak:
nisu iste nikad bile :)

@Dee: po nekim parametrima jesu. Na primer da su branili religiju i gonili ljude koji su bili vernici (da me ne razumes pogresno - niti sam vernik, ma nisam ni krsten, niti me zabole k*rac za te stvari, ali tako je bilo i to nije o.k.), da je bilo dousnika i jajara koje su drukale ljude koji su kritikovali sistem, da si imao dve banane u mesecu i da si radi toga morao biti srecan, da individualni kvaliteti nisu bili trazeni nego da su svi bili "isti" itd.
Debilno....svakom normalnom debilno da zivi u takvoj drzavi.

a ja ti odgovorno tvrdim da je i za obična, niža radna mesta bilo poželjno da si član partije i takvi su uvek imali prioritet u odnosu na onog ko nije član partije, bez obzira što je onaj bez knjižce možda bio kvalitetniji radnik
i odma da se razumemo ja ne pljujem sfrj, štaviše jugonostalgičar sam

- - - - - - - - - -

nisu iste nikad bile :)

Rekoh ti da je možda tako bilo u lokalu i tamo je to verovatno bilo vidljivije i svima poznato ali u globalu, generalno nije istina.

Najobičnije floskule nezadovoljnika koji se stide svog porekla i nesposobnosti roditelja im da nešto postignu u životu , a svi su imali prilike i za školovanje i za napredovanje i za uspeh , ko je hteo i mogao , naravno.

Ne možeš ti od tupog i glupog napraviti Teslu ma koliko to želeo ali prosečan čovek željan obrazovanja je mogao da uradi od svog života šta hoće.

Malo li je dece đaka pešaka iz najdaljih najzabačenijih provincija , iz porodica samo jednog zaposlenog člana, radnika koja su otškolovana do fakulteta ?

Ko danas može da se školuje ?

Retko ko , a od jedne plate jednog zaposlenog niko .

Poludebilne skorojeviće svežeg keša ne računam , oni svakako školuju potomke mada im je i to džabe al' 'ajde.

dobro, to je tačno...ruska tj. Staljinova škola...
individualizam potiskivan maksimalno, drukare na sve strane
samo što je ono tamo bila hard core priča okrenuta isključivo ka SSSR a ovo ovde soft core verzija koja je dosta bila okrenuta zapadu

Tacno, da....upravo to. SFRJ je bila soft verzija DDR-a...ali i dalje to ne moze da se smatra bajnom zemljom, daleko od toga.

mene bi boileo q u kakvoj drzavi zivim, samo dok se pare beru na drvecu. :lol:

Pa da....ja ovde berem, ne mogu da postignem. Odoh sad pobrati opet malo. Aj uzivajte.... O Austrijo volim te. Ali Australiju volEm jos vise. Tek tamo ce me zalivati lovom, necu moci da se spasim. :heart: :lol:

Tacno, da....upravo to. SFRJ je bila soft verzija DDR-a...ali i dalje to ne moze da se smatra bajnom zemljom, daleko od toga.

Pa da....ja ovde berem, ne mogu da postignem. Odoh sad pobrati opet malo. Aj uzivajte.... O Austrijo volim te. Ali Australiju volEm jos vise. Tek tamo ce me zalivati lovom, necu moci da se spasim. :heart: :lol:

pa ne beres ni ti pare na drvecu, al da ima neka takva drzava da se tamo preselim i krenem ko crvenkapica kroz sumu. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

za stanove se slazem, ko nije imao partijsku knjizicu nije dobijao stan.

Ma u redu je , tebe bar znam da pljuješ i ovu zemlju i nas koji živimo ovde i to je tvoje pravo iako moralno baš i nije ali ti si otišao u beli svet i ko te šiša iskreno i šta misliš i govoriš , ali brate mili ova blebetala koja još pasu s ovog travnjaka i da im nije one plemenite SFRJ koja ih lebom nahrani jer njihovi nisu bili u stanju , da se tako upljuvavaju i piššaju po svemu to ne da je ogavno nego dublje od svake smrdljive septičke jame .

Ti uživaj u blagodetima te tvoje eurupe i daj Bože samo da budeš zdrav i sposoban za rad jer u suprotnom loše ti se piše jer si ti za njih uvek bio, bićeš i ostaćeš građanin drugog reda, izbeglica i imigrant i to je pošteno. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back