Šta trenutno radiš XX

Zvacu intesu da pitam ne vredi da lupamo glavom, mislila sam mozda ima neko iskustva sa takvom situacijom....
pravilo kod svih banaka da kad nema redovnog priliva, imaš problem.
sa kreditom ovako možeš do kraja, a dozvoljeni minus može da te ukopa.
podrazumeva se da plaćaš kredit, ali minus je "privilegija" i ako ne leže cela plata već samo iznos za kredit, ne valja.

ne moraš sve da prijaviš u vezi R., samo da menjaš firmu i da si na probnom,
ali da ćeš redovno, mesečno, uplaćivati na račun, pa da ti kažu koji je tvoj status dok ne dobiješ Ugovor za stalnon,npr.
znaju oni da lova ide na ruke, nisu od juče :aha:

nevezano za Intezu, u R. ćeš mmorati da otvoriš račun, i to je normalno kad je banka u pitanju.

meni iz OTP nude 5.000 dinara da im dovučem u banku novog :lol:

aj srećno!

pravilo kod svih banaka da kad nema redovnog priliva, imaš problem.
sa kreditom ovako možeš do kraja, a dozvoljeni minus može da te ukopa.
podrazumeva se da plaćaš kredit, ali minus je "privilegija" i ako ne leže cela plata već samo iznos za kredit, ne valja.

ne moraš sve da prijaviš u vezi R., samo da menjaš firmu i da si na probnom,
ali da ćeš redovno, mesečno, uplaćivati na račun, pa da ti kažu koji je tvoj status dok ne dobiješ Ugovor za stalnon,npr.
znaju oni da lova ide na ruke, nisu od juče :aha:

nevezano za Intezu, u R. ćeš mmorati da otvoriš račun, i to je normalno kad je banka u pitanju.

meni iz OTP nude 5.000 dinara da im dovučem u banku novog :lol:

aj srećno!
Nisam ocekivala da ce dozvoljeni minus da ispadne veca frka od kredita :fdlan:

Al sta njih briga ko uplacuje ako ima para na racunu?
ti si u momentu odobrenja kredita i dozvoljenog minusa bila njihov klijent koji prima platu na tekući račun Banke Inteza.
"provera statusa Korisnik kredita se vrši tokom otplate kredita, svakog 10-og u mesecu za prethodni mesec.
ovo ti citiram iz mog Ugovora.
očigledno da im znači, ne prepuštaju ništa slučaju.

pronađi Ugovor o kreditu, i o dozvoljenom minusu i pročitaj.
ne mogu da nađem Ugovor o dozvoljenom minusu, ali sutra idem da ga produžim pa usput pitam i za tvoj slučaj. :lol:
ja sam u OTP ali sve je to isto.

ti si u momentu odobrenja kredita i dozvoljenog minusa bila njihov klijent koji prima platu na tekući račun Banke Inteza.
"provera statusa Korisnik kredita se vrši tokom otplate kredita, svakog 10-og u mesecu za prethodni mesec.
ovo ti citiram iz mog Ugovora.
očigledno da im znači, ne prepuštaju ništa slučaju.

pronađi Ugovor o kreditu, i o dozvoljenom minusu i pročitaj.
ne mogu da nađem Ugovor o dozvoljenom minusu, ali sutra idem da ga produžim pa usput pitam i za tvoj slučaj. :lol:
ja sam u OTP ali sve je to isto.
Ma vazi sto cu da ga nadjem :lol:
Idem danas u intesu kod savetnika da dogovorimo plan otplate

Ako sam dobro ukapirala na netu ima opcija ili da ga otplacujem na rate ili da refinansiram kredit pa tako zapusim minus a ostane samo kredit. Jer ovo moje kad imas i minus i kredit je zajebano, i da uplacujem rate za minus sta cu za kredit, jesce jedno drugo pravice problem :think:
E sad ne znam kako je izvodljivo refinansirati kredit kad si nezaposlen, al na netu kao moze :think:

1764232860838.png

Ovo sad cu dobiti na ruke pa cu da uplatim na racun da imam za kredit sledeci mesec. A mislila sam ako docekam platu u rafi da kad legne na njihov racun prebacim na intesu preko aplikacije, da ima priliva na intesin racunu.... I tako ih namirim za sad...
Zvacu intesu da pitam ne vredi da lupamo glavom, mislila sam mozda ima neko iskustva sa takvom situacijom....

Meni je "glavni" račun u Rajfajzenu, a ima i u Yettel banci za telefon kad kupujem. Meni Yettel odobri kredit za telefon, jedino je bitno da ima novac na računu da skinu ratu (ovo što Lee kaže). I ja sam preko aplikacije prebacivala novac, nikad problema nije bilo.
E sad, ako imaš nedozvoljeni minus i u minusu si, to ćeš morati da regulišeš i onda ukineš nedozvoljeni minus (kako ti ovo više nije "glavni" račun, neće imati na osnovu čega da ti ga produže kad za to dođe vreme, tako da ga zatvori svakako). Vidi sa njima da ti preimenuju namenu računa, i rata za održavanje istog će ti biti manja.

Meni je "glavni" račun u Rajfajzenu, a ima i u Yettel banci za telefon kad kupujem. Meni Yettel odobri kredit za telefon, jedino je bitno da ima novac na računu da skinu ratu (ovo što Lee kaže). I ja sam preko aplikacije prebacivala novac, nikad problema nije bilo.
E sad, ako imaš nedozvoljeni minus i u minusu si, to ćeš morati da regulišeš i onda ukineš nedozvoljeni minus (kako ti ovo više nije "glavni" račun, neće imati na osnovu čega da ti ga produže kad za to dođe vreme, tako da ga zatvori svakako). Vidi sa njima da ti preimenuju namenu računa, i rata za održavanje istog će ti biti manja.
Krenula sam, idem do onog kretena da potpisem raskid pa idem u banku
Ja sam svojevremeno imala osiguranje u banci za kredit (mislim da se odnosi i na minus) za slucaj ostanka bez posla. Vazi samo ako si tehnoloski visak ili se firma zatvori. Al ja to nisam aktivirala jer sam pocela da radim kod kretena. I sad cemo da vidimo moze li nesto se uradi s tim....

Krenula sam, idem do onog kretena da potpisem raskid pa idem u banku
Ja sam svojevremeno imala osiguranje u banci za kredit (mislim da se odnosi i na minus) za slucaj ostanka bez posla. Vazi samo ako si tehnoloski visak ili se firma zatvori. Al ja to nisam aktivirala jer sam pocela da radim kod kretena. I sad cemo da vidimo moze li nesto se uradi s tim....
U NLB možeš pauzirati otplatu na 6 meseci, za Intesu ne znam da li to ima kao opciju.

Kaze dokle god sam u dozvoljenom minusu nije drama, da uplacujem koliko god mogu na racun da skupim tih 50. Vremenom ce taj dozvoljeni zbog nedostatka priliva preci u nedozvoljeni i onda imam 7 dana rok da platim sve. Ona ne zna kad ce to da se desi, praksa je da se radi revizija na 3 meseca ali moze da se desi i pre. Sve u svemu da skupljam pare na racunu i da vidim da to do januara- februara probam da skupim i zatvorim.
Kredit nije problem, bitno je da na dan naplate kredita ja imam para na racunu, odakle su te pare dosle njih zabole, bitno da ima. To mi nije frka to mogu da skupim...

Bila kod onog kretena, potpisala, dao mi pare na ruke onako kako smo dogovorili, eto barem je nesto ispostovao. Sam vam rekla da mi insekt govori da me za pare nece zajebati a oce za posao :lol:
Zovite me baba vanga :metla:
A potpisala sam neki papir za isplatu tu pise iznos iz ugovora, to ide racunovodji....nisam ni znala da to postoji...

Imala sam osiguranje na 4 meseca, al to sad macku o rep, vazi samo za kredit ne za minus i samo ako sam tehnoloski ili propadne firma....
Nije meni kredit problem nije mi velika rata to mogu mesecno da skupim.... Ovaj minus mi je haos ispao neplanirani
Izgleda da sam omašila ako si pisala, ali zašto ne refinansiraš ceo kredit i dozvoljeni u NLB?
Svojevremeno sam bila pametna pa uzmem kreditnu karticu i dozvoljeni minus i ukopam se jer sam glupa ko točak za te stvari, ne znam s parama. Jedino rešenje refinansiranje da sve to skinem s grbače. Sad nemam ništa od tih stvari, jeste gadno kad zaškripi i ne možeš doturiti ali je skuplje od kredita.

Izgleda da sam omašila ako si pisala, ali zašto ne refinansiraš ceo kredit i dozvoljeni u NLB?
Svojevremeno sam bila pametna pa uzmem kreditnu karticu i dozvoljeni minus i ukopam se jer sam glupa ko točak za te stvari, ne znam s parama. Jedino rešenje refinansiranje da sve to skinem s grbače. Sad nemam ništa od tih stvari, jeste gadno kad zaškripi i ne možeš doturiti ali je skuplje od kredita.
Kakav sad NLB, iovako ima račune u dve banke? :lol:

Back