Šta trenutno radiš XX

Kakav dan. Stvari koje obično držim pod kontrolom , danas svaka na svoju stranu. Toliko zastoja i odlaganja davno nisam imala.
Mora da je neki očin opet retrogradan ili šta već, znaju oni što se bave tim vračanjima sa planetama.
A sutra ništa od institucija ne radi, gde treba da idem, da im obrišem noseve dokumentacijom.
Izgleda da treba da se smirim i oladim do srede...

Ja sam danas pre podne izašla do prodavnice i to je bilo to sa moje strane dok ne stane kiša
:lol:
Ja ceo dan prelezala kao krava, sad se razmrdala, pecem kolace i satro picu, mirise cela kuca :zaljubljena:
Isli malo pre do metroa da uvatim neke cizme na akciji.... sve sto mi se svidja nema broj, na kraju uzela neke nisu mi bas lepe ali su udobne posluzice za kisu, a i jeftine to mi srce raduje
Vi sto nosite male brojeve ima bas puno na akciji cizama za 2 000

Ja ceo dan prelezala kao krava, sad se razmrdala, pecem kolace i satro picu, mirise cela kuca :zaljubljena:
Isli malo pre do metroa da uvatim neke cizme na akciji.... sve sto mi se svidja nema broj, na kraju uzela neke nisu mi bas lepe ali su udobne posluzice za kisu, a i jeftine to mi srce raduje
Vi sto nosite male brojeve ima bas puno na akciji cizama za 2 000
dobro, Metlo, danas leškarenje, kolači i pice, ali sutra ladna trajna i peglaj reprezentativnu košulju, treba tamo da ostaviš utisak kad odeš prvog dana

Razmišljam kako ne umem da koristim biblioteke ovde u Nemačkoj. Imam utisak da ljudi mogu da uđu, da se posluže novinama i da ništa ne plate. Moraću ovih dana da se raspitam kako se učlanjuje, kako se koristi onaj digitalni katalog, kako se iznajmljuju knjige.

Razmišljam kako ne umem da koristim biblioteke ovde u Nemačkoj. Imam utisak da ljudi mogu da uđu, da se posluže novinama i da ništa ne plate. Moraću ovih dana da se raspitam kako se učlanjuje, kako se koristi onaj digitalni katalog, kako se iznajmljuju knjige.
Вероватно нека годишња чланарина или на одређени период.
А можда и бесплатно.
Како ти је ту?
Има ли шансе за наку нострификацију?

Како ти је ту?
Има ли шансе за наку нострификацију?
Može sve da se nostrifikuje, mada nije neophodno za sve. Ako želiš tzv.regulisane poslove da radiš (zdravstvo, prosveta, pravo) onda treba nostrifikacija. Naravno visok nivo jezika takođe (C1, C2, zavisi od struke).
Ja sam se trenutno opredelila za drugačiji put - upisala sam medicinsku školu (nostrifikovala gimnaziju) pa ćemo videti. Ako to bude okej, postoje dualne studije koje omogućavaju da predaješ u školi, npr.pravo u medicini, što bi onda bio spoj moja dva zanimanja.
Sve u svemu, zadovoljna sam.

Može sve da se nostrifikuje, mada nije neophodno za sve. Ako želiš tzv.regulisane poslove da radiš (zdravstvo, prosveta, pravo) onda treba nostrifikacija. Naravno visok nivo jezika takođe (C1, C2, zavisi od struke).
Ja sam se trenutno opredelila za drugačiji put - upisala sam medicinsku školu (nostrifikovala gimnaziju) pa ćemo videti. Ako to bude okej, postoje dualne studije koje omogućavaju da predaješ u školi, npr.pravo u medicini, što bi onda bio spoj moja dva zanimanja.
Sve u svemu, zadovoljna sam.
Еј па супер!
Баш ми је драго што си остварила свој циљ. :)

Back