pura moca
Starosedelac
- Poruka
- 165.005
tru truuu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam kao klinka sa najboljom drugaricom izvodila naučne eksperimente, kao na primer: uhvatimo muvu, stavimo je u posudu za led i zamrznemo.Nedo, bolje uhvati neku muvu zunzaru, što krupniju, Pa joj od konca napravi povodac, omču oko vrata i izvedi je. Ja sam tako radio kao klinac, ideš a muva leti oko tebe. Posle je pustim.
A možeš i neku bubašvabu u džep.![]()

Krupnije živuljke, kokoške, prasiće, telad i slične ljubimce?Živahni malci, šta li sad držite po frizovima?![]()
velike zaklane životinje ( koje neće odleteti kad ih odmrznemo)Živahni malci, šta li sad držite po frizovima?![]()

Krupnije živuljke, kokoške, prasiće, telad i slične ljubimce?
Sve dok ne pričaju pozdravljam.velike zaklane životinje ( koje neće odleteti kad ih odmrznemo)![]()

Necu da drzim predavanja, hocu da pruzim podrsku. Nekako pred katolicki Bozic dobila sam gadnu upalu pluca, te zvuke nikad ranije nisam cula i nisu mi se svideli nimalo. Uz tri ture jakih antibiotika i jos nekih lekova, ozdravila sam, nema ni senke na plucima, odmah me doktorka slala da se snimim. Ali od tad nisam vise zapalila, a pusacki staz je poprilicni, preko 40 godina, i to bar paklo dnevno, a bivalo je i mnogo vise. Imala sam prekide, trudnoca i dojenje i jednom slobodnom voljom. Niti mi se trazi, niti pomisljam. Ne zelim nikad vise da cujem te aliene u mojim plucima, bukvalno je tako nekako zvucalo. Tu smo negde Nedo, vrlo stara garda, znas i ti kao i ja da ide iz glave i da je jedna tvoja odluka dovoljna. Nikakve zvake, flasteri, vode, tusiranja i svemoguce seanse nisu bile potrebne - odluka je bila doneta i to je to. Apsolutno sam sigurna da si i ti od istog materijala pravljena.Načekah se u bolnici al nije bilo loše. Moj doca je zadovoljan kako to sve izgleda, još ja da održim reč i batalim cigare i šetam.
Moram da nacrtam neku glistu na papiru pa da je redovno izvodim napolje da mi pravi društvo.
Najteže je promeniti način razmišljanja i života, biće valjda dovoljno da se setim bolova, a oni mogu biti samo još jači, ne bih ponovo kroz to.
Vratile mi se komšije pa sad opet mogu da kradem net dok moj ne stigne, život je opet lep.![]()
Boko draga, sad mi ni predavanje ne smeta, a kamoli podrška. Te aliene sam ja davila cigarama, jel... lakše se diše pa sad furam dve pumpice. Ovo je drugi nivo celog doživljaja i dok me nije strefilo nisam verovala. Bol koji nema gradaciju, koji je konstantan, sve jači i jači, koji probija plafon i na glavi i na kući, koji ne popušta ni sa trodonom sem možda na prvu tabletu dok se ne upoznaju a onda nastavi svojim tempom. Nema spavanja sem na isključivanje, bukvalno, kad mozak više ne funkcioniše već samo napravi klik i zaspim gde god se nađem. Pokazala sam Metli rupu na duksu od cigare kad sam zaspala za stolom. Bog sveti da je sišao i rekao prestani ja bih rekla aha, dobro. Sad?Necu da drzim predavanja, hocu da pruzim podrsku. Nekako pred katolicki Bozic dobila sam gadnu upalu pluca, te zvuke nikad ranije nisam cula i nisu mi se svideli nimalo. Uz tri ture jakih antibiotika i jos nekih lekova, ozdravila sam, nema ni senke na plucima, odmah me doktorka slala da se snimim. Ali od tad nisam vise zapalila, a pusacki staz je poprilicni, preko 40 godina, i to bar paklo dnevno, a bivalo je i mnogo vise. Imala sam prekide, trudnoca i dojenje i jednom slobodnom voljom. Niti mi se trazi, niti pomisljam. Ne zelim nikad vise da cujem te aliene u mojim plucima, bukvalno je tako nekako zvucalo. Tu smo negde Nedo, vrlo stara garda, znas i ti kao i ja da ide iz glave i da je jedna tvoja odluka dovoljna. Nikakve zvake, flasteri, vode, tusiranja i svemoguce seanse nisu bile potrebne - odluka je bila doneta i to je to. Apsolutno sam sigurna da si i ti od istog materijala pravljena.
Moraš da izdržiš. Znamneke ljude koji su tako samo jedan rekli - neću više i prekinuli. Između njih i m oja supruga, koja je nakon prve trudnoće skoro prekinula (samo uz kafu po jednu) a nakon druge je rekla da neće ni to. I nikad više nije prišla cigaretama.Boko draga, sad mi ni predavanje ne smeta, a kamoli podrška. Te aliene sam ja davila cigarama, jel... lakše se diše pa sad furam dve pumpice. Ovo je drugi nivo celog doživljaja i dok me nije strefilo nisam verovala. Bol koji nema gradaciju, koji je konstantan, sve jači i jači, koji probija plafon i na glavi i na kući, koji ne popušta ni sa trodonom sem možda na prvu tabletu dok se ne upoznaju a onda nastavi svojim tempom. Nema spavanja sem na isključivanje, bukvalno, kad mozak više ne funkcioniše već samo napravi klik i zaspim gde god se nađem. Pokazala sam Metli rupu na duksu od cigare kad sam zaspala za stolom. Bog sveti da je sišao i rekao prestani ja bih rekla aha, dobro. Sad?
E sad znam kako to izgleda. Uopšte nije stvar u umiranju, toga se ne bojim, stvar je u onome do umiranja. To je toliko strašno da bukvalno trnem od straha kad na to pomislim. Potpuno si u pravu, dovoljna je odluka i ne kupiti cigare. Bez nekog mudrovanja samom sebi i traženja razloga, dosta je bilo. Pošto znam sebe i svoj karakter zvani nula, biće gadno, biće kukanja, cviljenja, jer meni je lakše da sedim gladna nego bez cigarete. Otvoreno pričam, nema laži, nema prevare, to sam ja, ok je biti lud al i to mora imati granicu.
E, sad Nedo u mutno Dunavo i plivaj.

Rekla koleginicama ja cu sad da sredjujem, vas necu da mi pomazete jer smetate, stavljam slusalice i nisam tu!
Ako nekom treba štemovanje nek mi se javi, bar za nešto korisno da upotrebim glavu dok ide sedmodnevna kriza.Moraš da izdržiš. Znamneke ljude koji su tako samo jedan rekli - neću više i prekinuli. Između njih i m oja supruga, koja je nakon prve trudnoće skoro prekinula (samo uz kafu po jednu) a nakon druge je rekla da neće ni to. I nikad više nije prišla cigaretama.
Zamisli samo da te pare bačene na trovanje daš za net ili telefon, pa gde ćeš bolje? Ili bar da kupiuješ sodžu umesto duvana, tek bi tad bila bolje raspoložena.![]()
Samo ih treba ostaviti.Ako nekom treba štemovanje nek mi se javi, bar za nešto korisno da upotrebim glavu dok ide sedmodnevna kriza.
Možda skupim i parice za 10 dana na setu mojih omiljenih glumca i glumice. To je već preterivanje, skup je put do tamo.
Sad ozbiljno, u pravu si za sve. Sve se može kad se hoće i kad se čovek uozbilji.
Rokice, znam šta te čeka, znam koliko tu truda i volje treba za izdržati prvi dan dug kao godina.Samo ih treba ostaviti.
Slično je i kod mene, treba da se manem cigara.
Ali mi ne ide.
Izdržim par sati i krene nervoza, trešenje,....
Razgovarala sam i sa dr, čekam neke nalaze i posle toga krećemo sa nekom terapijom za odvikavanje od pušenja.
Tebi srećno da uspeš
Što je najgore, dešava mi se da ne zapalim ceo dan.Rokice, znam šta te čeka, znam koliko tu truda i volje treba za izdržati prvi dan dug kao godina.
Izem ga, glavom u bunar pa do dna. Što kažu braća Japanci banzaiiii.
Da mogu da smanjim ne bih ni pušila, to kod mene ne deluje.Što je najgore, dešava mi se da ne zapalim ceo dan.
I onda me samo nešto izbaci iz ravnoteže i zapalim.
Za sada sam uspela da smanjim na 10ak dnevno, a pušila sam i po dve kutije nekim danima.
Da, sama sebi skačem u stomak
Pitam se koliko jako treba život da me opauči da se opametim
Sve znam, ne vrede ni lekovi ni ništa ako sam nastaviš dalje da srljaš.Da mogu da smanjim ne bih ni pušila, to kod mene ne deluje.
O opaučavanju mogu da kažem da dok se to čeka bude skoro kraj, negde se toliko ošteti telo da skoro bude kasno, iz ličnog primera pišem. Ovo nisam napisala jer deluje zastrašujuće, ali ću ti reći. Juče mi je hirurg rekao ovo, sada ste samo trenutno zaustavili neminovno, ukoliko ne ostavite pušenje i ne počnete da se krećete i preko granice bola spasa vam nema. On je uradio šta je mogao, ostalo zavisi samo od mene. Jeste zadovoljan oporavkom i urađenim, ali nije svemoguć, moj deo je na redu. Ja nisam izlečena, samo zalečena, data mi je mogućnost da sama odlučim kojim putem da krenem i to je to.
Pa šta? Dođe trenutak kad to legne ko guza na nošu, ni ne osetiš.Sve znam, ne vrede ni lekovi ni ništa ako sam nastaviš dalje da srljaš.
Kod mene, za sada, nije toliko ozbiljno, ali može da bude
I ovo što pišem ne pišem tebi nego sebi
I ne vredi

Bežibre, vozim ženu kod zubara da i ja malo uživam u tišini.Oterala sam narod odavde, juhu mac, mac, vrćite se, neću više majke mi i direktorke škole.![]()

Si grozan, ženo ne daj se, progovori što pre.Bežibre, vozim ženu kod zubara da i ja malo uživam u tišini.![]()

Šta kazo doca? Kolko mučenja?Zavrsila kod doce
Digla sam krake grickam vocke
Mozda zaspim![]()
E nije strasno, koknuo mi lokalnu anesteziju pa nije boleloŠta kazo doca? Kolko mučenja?
Odo i ja na spavanjac.
uzo sam kod Ive pola kila ćevapaE nije strasno, koknuo mi lokalnu anesteziju pa nije bolelo
Jednom mi se desilo da mi nije reagovala lokalna, pa sam trpela sve na zivo, to je bilo zabavno. Znas i sama kolika je to zabava...