Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То је Рифке.
Кад лупи, лупи. :lol:
Pa ne, to je isto kao kad kukaju na TV Pink. A jel te neko tera da gledaš to?
Isto i sa skupim proizvodima, zaobiđi ih. Šta misliš kad im niko ne bi kupio par meseci ni jednu Wudi viršlu i rok im prošao? Da li bi spustili cene?
Nije fora samo da se zaletite sa odogovorom i negitranjem, već da razmislite ozbiljno u čemu je problem.
Stoji da su prodavci grozni i ugrađuju se previše, ali može im se na ovakvom tržištu. Seti se cena u Lidlu kad je počeo sa radom, koliko su bili povoljniji. Danas su sa nekim proizvodima skuplji od standardnih prodavnica. Zašto? Zato što su ukapirali da ovde sve prolazi, jer ljudi kupuju i ne razmišljaju.

Isto i sa skupim proizvodima, zaobiđi ih. Šta misliš kad im niko ne bi kupio par meseci ni jednu Wudi viršlu i rok im prošao? Da li bi spustili cene?
Nije fora samo da se zaletite sa odogovorom i negitranjem, već da razmislite ozbiljno u čemu je problem.
Stoji da su prodavci grozni i ugrađuju se previše, ali može im se na ovakvom tržištu. Seti se cena u Lidlu kad je počeo sa radom, koliko su bili povoljniji. Danas su sa nekim proizvodima skuplji od standardnih prodavnica. Zašto? Zato što su ukapirali da ovde sve prolazi, jer ljudi kupuju i ne razmišljaju.
Јасан је монопол.
То ће се решавати кад и све остало у држави.
До тад, цене ће бити сумануте.

Sedi jedan
Uopste se prodavci ne ugradjuju puno
Drzava se ugradjuje preko marzi
Drzava je kriva a ne prodavci i kupci

Sedi jedan
Uopste se prodavci ne ugradjuju puno
Drzava se ugradjuje preko marzi
Drzava je kriva a ne prodavci i kupci
Netačno, I država i prodavci se ugrađuju previše.
Ako je samo do države, objasni mi zašto, recimo, 1,5 lit Pepsija u Ideji, Maxiju i sl košta skoro 130 din, dok je u lokalnoj prodavnici 89 din?
Zašto Dolce Gusto kapsule u pomenutim prodavnicama koštaju oko 800 din, a u lokalnoj prodavnici koštaju 550 din?
Sedi... koliko sad? :mrgreen:

Netačno, I država i prodavci se ugrađuju previše.
Ako je samo do države, objasni mi zašto, recimo, 1,5 lit Pepsija u Ideji, Maxiju i sl košta skoro 130 din, dok je u lokalnoj prodavnici 89 din?
Zašto Dolce Gusto kapsule u pomenutim prodavnicama koštaju oko 800 din, a u lokalnoj prodavnici koštaju 550 din?
Sedi... koliko sad? :mrgreen:
Jer u upravnim odborima velikih lanaca sedi sns

Ma to je samo deo priče, zašto je Šveps u Lidlu prilično skuplji nego u Cash & Carry? Reč je o velikim marketima. Zašto prate Maxi i Ideju a ne povoljnije prodavnice?
Ja ti napisem da je lidlu dignuta marza a ti me pitas sto je skuplji sok u lidlu nego u keriju :lol:
Ja ne znam je l citas ti ista sta ja pisem
Ja ti kazem da je lidl skemban zbog dila izmedju drzave i deleze, ja stvarno ne znam sta vise da ti kazem. Detalje kako to znam da pisem javno necu, ali ne pisem nikad nesto sto ne znam iz prve ruke
A ti me sad opet pitaj kako je keri jeftiniji od lidla :lol:

Ja ti napisem da je lidlu dignuta marza a ti me pitas sto je skuplji sok u lidlu nego u keriju :lol:
Ja ti kazem da je lidl skemban zbog dila izmedju drzave i deleze, ja stvarno ne znam sta vise da ti kazem. Detalje kako to znam da pisem javno necu, ali ne pisem nikad nesto sto ne znam iz prve ruke

Na forumu odavno niko ništa ne čita, samo prelete i protumače u skladu sa svojim mišljenjem. Šta misliš što ne pišem ništa?

Po tebi druge prodavnice nemaju maržu? :lol: Svi oni imaju iste uslove, zato i drže visoke cene jer i mse može, država nije ograničila maksimalnu ugradnju trgovaca, kao i nekim drugim oblastima.
I dalje imaš prodavnice koje ne drže visoke cene, ako i one koje se foliraju sa velikim akcijskim popustima, znači da mogu da spuste cene.

Idea je bezobrazno skupa, mislim da je najskuplja od svih. S tim što takozvane "akcije" Idea, Maxi i Univer dogovaraju među sobom. Od ova tri biram Univer, budu na "akcijama" povoljniji od druga dva.
U pravu si, oni drže prilično ujednačene cene. I ja idem radije u Univer kao lokalnu prodavnicu. Ali ima i povoljnijih, kad se ide u neku veću kupovinu.

Na forumu odavno niko ništa ne čita, samo prelete i protumače u skladu sa svojim mišljenjem. Šta misliš što ne pišem ništa?
Isto to ja mogu da napišem za Butkicu, a tužna istina je da smo oboje u pravu. Mi plaćamo cenu takvog tržišta u Srbiji. I opet dolazimo na početak rasprave, ako je nešto preskupo, zašto ga ljudi kupuju kad imaju druge opcije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back