Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aha to je onako na meru pa moras u one cajnike, kontam. Nisam uzimala kamilicu na rinfuz
Recimo ja tako uzimam onaj uvin caj mesavinu i bude isto tako oko 400din, ne znam gramazu
Mislila sam da je kamilica jeftinija od ovih sto se koriste za lecenje, izgleda da nije
Kamilica je bila najjeftiniji caj,zato se i cudim da je najobicnija kamilica ovako skupa.

Najlepšijisam, daaaa! :mrgreen:
A da li će vašem istančanom ukusu ovo odgovarati:
20250502_191431.jpg

Dala otkaz pre mesec dana i konačno završila otkazni rok 30.4.
I šta radim poslednja tri dana ?
Pa isto to ali bez ugovora i za veće pare. Ajde, samo još ovo ću da im odradim dok ne pronađu nekoga, pa ću opet kao slobodnjak po pozivu kad hoću i kako hoću.

Може сама.
По закону има право.
Свако ко не ради или ''не ради'', може да пуни буџет самостално.
Имаш и тарифе.
Одавно.
https://www.pio.rs/sr/osnovice-za-uplatu-doprinosa

Живео рад на црно, шта рећи. :neutral:
Зато се овде цео свет стуштио да 'послује'.
Znam da moze sama, zato i pitam. Ali ako ces sam uplacivati onda nemas sustinski vecu zaradu, jer ces dati deo na doprinose. Sta si onda uradio na kraju, isto ti ko i dok si u firmi

Znam da moze sama, zato i pitam. Ali ako ces sam uplacivati onda nemas sustinski vecu zaradu, jer ces dati deo na doprinose. Sta si onda uradio na kraju, isto ti ko i dok si u firmi
Zavisi od podla, tj. količine posla. Meni je svih ovih godina mnogo bolje ovako nego dok sam bio u agenciji. Više kinte, nema debila i ostalih podguznih muva, radiš za sebe i uživaš.

Zavisi od podla, tj. količine posla. Meni je svih ovih godina mnogo bolje ovako nego dok sam bio u agenciji. Više kinte, nema debila i ostalih podguznih muva, radiš za sebe i uživaš.
Ma naravno sve je stvar izbora
Ali kad sam gledala cifre uopste nisu male da sama sebi uplacujem
Ali ok, ja sam hejter tog sistema sam za sebe jer meni licno ne odgovara iz razloga licne prirode. Tako da na sve to gledam sa te strane
Ko hoce i voli samo napred

Ma naravno sve je stvar izbora
Ali kad sam gledala cifre uopste nisu male da sama sebi uplacujem
Ali ok, ja sam hejter tog sistema sam za sebe jer meni licno ne odgovara iz razloga licne prirode. Tako da na sve to gledam sa te strane
Ko hoce i voli samo napred
Pa imaš dve opcije, ali tebi ako radiš u Srbiji prvi (Paypal) je skoro nemoguć. To je super za klijente van zemlje. Tu porez nije prevelik, ali je sve neizvesno i čudno. Uplatiš tromesečni porez od 100-200€ i kolika ti je penzija? A staž?
Druga opcija je PR paušalaci tu plaćaš od 35000-50000 din mesečno, zavisi za koju grupu poslova prijaviš "firmu".

Poslednja izmena:
Зависи коју тарифу одабереш.
Неком остане значајно више новца јер би био пријављен на већу плату, а овако сам, одабере мању тарифу.

Добра ствар тога је што жена која се одлучи да буде домаћица, може муж да јој уплаћује пензију, макар минималну.

Да додам, ко је на бироу као незапослен, ако није у браку има право на здравствено такође и плаћа неку мизерну цифру, типа 3000 дин. месечно.
Ко је у браку, мора преко мужа/жене да се осигура.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back