- Poruka
- 34.451
Inače, potopila sam lukovinu, Prvi put da se setim da ostavljam dok čistim luk, inače sam se grebla od mame do sada 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Значи и код вас је 1000.Slažem se i ja da bude koliko ko ima, ali kako oni imaju cenovnik za sve, nisam bila upoznata sa cenom svećenja vodice, obično nisam kući kada dolazi, ali sad čujem da je 1000 din... ja dala 500, ako iduće god dočekam Uskrs bez osvećene vodice, to je zato jer sam bila cicija![]()
Ми не користимо лук, хтела сам ове године да купим у Максију и нема. Први пут да нема. Кад ја хоћу.Inače, potopila sam lukovinu, Prvi put da se setim da ostavljam dok čistim luk, inače sam se grebla od mame do sada![]()
Ja nisam ni znala da se prodaje ljuska od luka po marketimaМи не користимо лук, хтела сам ове године да купим у Максију и нема. Први пут да нема. Кад ја хоћу.
Ја уживам у фарбању јаја, ионако се сутра ништа не ради.Ja nisam ni znala da se prodaje ljuska od luka po marketimaObično mi mama ofarba pa sa ja samo preuzmem
![]()
Ma fora kao koliko das, a niko njemu ne da manje od soma, dva .... Ovi moji dali somica, zali bozeA je l i kod vas pop ima cenovnik : pa koliko date ? I onda ja bijem glavu koliko je to, koliko date![]()

A kako znas koji deo molitve sta da citas iz biblije za taj obred?Koliko se sećam svaka krštena duša može i bez popa da osveti vodicu ako ima tamjan, bosiljak i činiju u kući.
Šta rade oni koji nemaju popa u blizini a hoće da osvete kuću?
Парохијани на време заврше то и по селима.Koliko se sećam svaka krštena duša može i bez popa da osveti vodicu ako ima tamjan, bosiljak i činiju u kući.
Šta rade oni koji nemaju popa u blizini a hoće da osvete kuću?
Crkveni kalendar ako ne znaš oče naš napamet ili isto tako knjižica sa molitvama za određene prilike.A kako znas koji deo molitve sta da citas iz biblije za taj obred?
Ma dobro oce nas ali one druge molitve su vec posebna prica.... Jedino sto kazes da se nabavi knjizica sa molitvamaCrkveni kalendar ako ne znaš oče naš napamet ili isto tako knjižica sa molitvama za određene prilike.
Ni pop ne čita iz biblije već iz molitvenika.

Ja samo kažem da nije greh ako čovek nema popa u blizini i to uradi sam. Bog ceni iskrenost verovanja pa mu je svejedno ko osveštava vodicu.Парохијани на време заврше то и по селима.
Ne zaboravi da pustiš bradu, bićeš uverljivija materijalisto jedan.Ma dobro oce nas ali one druge molitve su vec posebna prica.... Jedino sto kazes da se nabavi knjizica sa molitvama
Jjebote eto ideje za biznis, nabavim tu knjizicu i mlatim soma din po kuci, evo suske al ce se nabrojim![]()
Nemoj da si sexista ja cu biti nonbinari popNe zaboravi da pustiš bradu, bićeš uverljivija materijalisto jedan.
Мој отац се тако наљутио кад је Пахомије забранио да парохијан иде по кућама и сече колач, да је решио да то ради сам са првим гостом на слави.Ja samo kažem da nije greh ako čovek nema popa u blizini i to uradi sam. Bog ceni iskrenost verovanja pa mu je svejedno ko osveštava vodicu.
Sori kod mene je samo dva pola još uvek bradati i ne bradati. Ne podležem modnim tokovima.Nemoj da si sexista ja cu biti nonbinari pop
Moj otac takođe sam sekao kolač za slavu, al mene odraše za sahrane i pomene.Мој отац се тако наљутио кад је Пахомије забранио да парохијан иде по кућама и сече колач, да је решио да то ради сам са првим гостом на слави.
И тако је до краја живота.
На помен моје бабе, који се падао у сред поста, поп није хтео да дође...каже помероте помен. Где да га померамо, није то недеља или две, него више од месец дана...
Деда се наљути и каже му немој ни да долазиш, сами ћемо. И сам је, како је знао и умео.
Не кажем да не може, али ако може и има добре воље, требало би да и цена буде разумна, да то свако може да приушти.
Некад није било тако, сад су се нешто покондирили, ударају по ушима. После ће опет да цвиле како се народ одродио од цркве.Moj otac takođe sam sekao kolač za slavu, al mene odraše za sahrane i pomene.
Dobra volja i pop ne idu zajedno.
Слушај шта говоре, не гледај шта раде...одувек било.Crkva je oduvek bila organizacija koja je isla nasuprot pravim vrednistima, moralu i veri
Ma oni uvek cvile a nikad ništa nisu učinili da očiste crkvu od sopstvenih grehova. Država u državi a u saradnji sa državom.Некад није било тако, сад су се нешто покондирили, ударају по ушима. После ће опет да цвиле како се народ одродио од цркве.
Деру, стварно. Не би ме изненадило да млади престану да се венчавају у цркви, ионако им треба само тај папир са грађанског. Ако им треба.Kad je bila tatina sahrana, kaže stric meni idi tamo u kancelariju (u kapeli na gradskom groblju) da rešimo sa popom. Ja otišla, kaže pop eto simbolično, samo za ispraćaj. Da plati crkvenjaka.
5000 din.
Pre 15 godina.
E aj kazi kako?Pogledajte prilog 1540976
Pravim sok od nane