Sta trenutno radis 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne preteruj. mozda si ti bila stamena i stabilna i sve ti je bilo kristalno jasno kad su ti stavili smotuljak od 3 kile u ruke i kad si shvatila da zivot tog malog bica zavisi samo od tebe.
ja nisam. zdrav razum cao zdravo.
i birne te svaka sitnica, i stalno gledas jel dise, stalno brines jel gladan.
slusas svasta i svakoga, citas svasta, pa i otpusnu listu.
zenama je potrebna sva moguca zdravorazumska podrska jer su u potpunom emotivnom i psihickom haosu bar mesec dana posle porodjaja i svaki dobar savet je vise nego dobrodosao.

Ја сам била стамена јер нисам имала на кога да се ослоним, супруг, ја и мали смотуљак.

И баш тако, ослушкујеш своје дете и бринеш о њему.

Не читаш отпусне листе.

Evo napisala si umesto mene
Ja jos ne upoznah zenu koja rodi prvo dete i da je tako stamena.
Sve su u osetljivoj i ranjivoj fazi, podlozne svim uticajima.

Ма који утицај?

Лепо је кад имаш родитеље, тетке, стрине, ми смо били сами.

Кад нам нешто није било јасно, звали смо педијатра који је био са нама на порођају и то је то.

Још је наше дете имало грчеве, прва два месеца нисмо знали ни за дан, ни за ноћ.

И ваљда свако зна, без читања отпусне листе, да треба да доји дете, побогу.

Poslednja izmena:
Ја сам била стамена јер нисам имала на кога да се ослоним, супруг, ја и мали смотуљак.

И баш тако, ослушкујеш своје дете и бринеш о њему.
Не читаш отпусне листе.

pa sasvim optimalno :)

kako li se samo odvijala evolucija placentarnih sisara bez otpusnih lista :lol:

E i ja sam ko mina,onda nije ni bio internet,procitala jednu knjigu,isla na vezbe za porodjaj gde su odradjeni i prvi dani kad se rodi beba.
Osecala sam se kao neka sumska zivotinja sa mladuncetom,samo sam ga vucarala sa sobom,ne bas u zubima...
Mislim da je danas teze zbog mora informacija
A cvrsta hrana samo pasirano voce ili kuvana domaca,kasice na prste jedne ruke kad smo negde isli
Nego nisam htela to,htedoh reci da idem sad da se farbam.covece biram farbu i sve se u glavi presabiram,sta mi rekose na dvd,jel treba u svetlije il tamnije... :lol:

Ма који утицај?

Лепо је кад имаш родитеље, тетке, стрине, ми смо били сами.

Кад нам нешто није било јасно, звали смо педијатре који је био са нама на порођају и то је то.

Још је наше дете имало грчеве, прва два месеца нисмо знали ни за дан, ни за ноћ.

И ваљда свако зна, без читања отпусне листе, да треба да доји дете, побогу.
Upravo tako
Nisi imala pritisak i uticaj okoline
Mislis da zene biraju? Ne biraju
A saveti prste sa svih strana, pogotovo od mami, svekrva i tetki, i svi oni to rade iz najbolje namere ali stete

Zene su danas preplasene. Citaju otpusne liste i ako pise mesovita ishrana(a na 100% otpusnih pise) kao i nastaviti sa dohranom, majke ce nastaviti, jer ne znaju, i ne moraju da znaju, i oslanjaju se na one koji jos manje znaju od njih umesto na sebe . Zasto,? Pa zato sto danas moras biti savrsena majka jer je to pobogu tako lako. Biti srecna nasmejana savrsena majka, to smo sve mi na drustvenim mrezama
I onda bolje da ne rizikuju sa svojim institktima, bolje da poslusaju "one koji znaju"(a ti bi zaista trebali znati ali jbg)
Itd itd...

Elem, u svakom slucaju, zene koje su same sa svojim bebama uglavnom ne grese, vecina zena koja se javi ima problem sa pritiskom okoline i sa "savetima", malo koja ima zaista neki problem.

zene nisu preplasene, zene su danas vece kokoshi, tj. puno su gluplje nego nekada. isto kao i muskarci, sve go idiot do idiota, pogledajte samo ovu nasu debilnu nesposobnu djecu, cast izuzecima, ima ih koji se bave sportom pa su normalni kolko tolko

Upravo tako
Nisi imala pritisak i uticaj okoline
Mislis da zene biraju? Ne biraju
A saveti prste sa svih strana, pogotovo od mami, svekrva i tetki, i svi oni to rade iz najbolje namere ali stete

Zene su danas preplasene. Citaju otpusne liste i ako pise mesovita ishrana(a na 100% otpusnih pise) kao i nastaviti sa dohranom, majke ce nastaviti, jer ne znaju, i ne moraju da znaju, i oslanjaju se na one koji jos manje znaju od njih umesto na sebe . Zasto,? Pa zato sto danas moras biti savrsena majka jer je to pobogu tako lako. Biti srecna nasmejana savrsena majka, to smo sve mi na drustvenim mrezama
I onda bolje da ne rizikuju sa svojim institktima, bolje da poslusaju "one koji znaju"(a ti bi zaista trebali znati ali jbg)
Itd itd...

Elem, u svakom slucaju, zene koje su same sa svojim bebama uglavnom ne grese, vecina zena koja se javi ima problem sa pritiskom okoline i sa "savetima", malo koja ima zaista neki problem.

Онда смо ми били срећни.

Јесте било напорније, али смо бар били мирни од свезналица.

- - - - - - - - - -

Sad me mina asocirala na sliku koju videh pre neki dan, kuma mi poslala
Zena sa ravnim stomakom i ispod napisala "5i mesec trudnoce bla bla" :eek:

Sad cu da nadjem sliku i otvorim temu

А што сам те ја асоцирала на жену која у 5. месецу трудноће има раван стомак?

Морам да проверим своје постове да ли сам то негде написала, мада чисто сумњам.

Јер ја сам имала стомачић и била сам јако поносна на њега.

Једино што нисам трчала да питам околину да ли је нормално да имам стомак у петом месецу трудноће.

trenutno sam u čudu
spalio sam zvučnike opet
mjeđutim, krče na tiho a na srednje glasno svirau regularno
pakujem pakštetu ajvar viršle i leb za poso
i pušim gadnu cigaru
što mi to treba

- - - - - - - - - -

slušam Big Bud - Mombassa

- - - - - - - - - -

kad će penzija

ne znam da sadim i slično
da znam išo bi u selo kad budem u jednoj penziji

- - - - - - - - - -

Mokuše cmokuše :***

de si srce jedno glupawo chupawo :****

- - - - - - - - - -

lunasa mombassa

idi amin dada

žan bedel bokasa

n'džamena

kartum

kakoko, kazadi, kidumu, kibonge

- - - - - - - - - -

šta ti je mozak, nekontrolisan aparat koji smeta

Man'te se bre vise tog dojenja...neka deca jedu, spavaju, rastu i sve po redu i neka ne jedu paštetu:lol:

Lunasa, kad si vec ovde a kad sam ja vec slobodna da te pitam, jel tvoj mali počeo da se prevrće? Moj je krenuo i nemam ga više gde, na krevet ne može, u gym ne može (izlazi na parket), bojim se skotrljace se ovako trapav...razmišljam da mu kupim bazencic pa da stavim gym u bazencic kada moram da odem do toaleta ili ne dao bog kada treba da uzmem koji zalogaj sama:lol:...kako rešavaš taj problem?

Drugo, jesi razmišljala o čvrstoj hrani, ja nesto mislim od petog i iskreno mislim da uzmem Milupine pirinčane pahuljice, frka mi je da sama perem pirinač, imam strah da ga neću lepo očistiti...

Jel tvoj mali imao reakciju od Pentaxima, upravo ga vodim:(...odložila sam mesec i po al' nije red više...netju da ga boli:(:(:

Pirincane pahuljice aaaaaaa :rotf:
Da jeste nemam bebu ali da mesam se jer ako si ti nirmalna evo obesicu se o kvaku
Nemam bebu al sam bila beba jedne zdravorazumske samohrane majke i gle cuda preziveh i odrasla sam

Jesi cula za blender pobogu zeno, ubaci povrca i voca u taj blender i pravi detetu kasice i ostale zezancije
Tebe mama hranila pirincanim pahuljicama jelte :rotf:

Dali ste normalne bre
Ovo je ko ono sto brises bebu micelarnim vidodom :rotf: Jer boze moj u nisu je to bio glavni hit osamdesetih kad si rasla :rotf:

Ja bih stvarno vas corave koje ste progledale obozavala da vidim u ulozi majke u slobino vreme :lol:

A sada te prepustam cickavoj da te rastrgne za taj glupavi pirinac, ne sumnjam da hoce,nije ni ona tolko blesava :lol:

- - - - - - - - - -

Obavezno pirincane pahuljica jer smo mi jelte kinezi :lol:
Nemojte da vam padne na pamet da npr.skuvate sargarepu ili krompir i s tim pocnete, nesto domace nikako.

Krompir, sargarepa, tikvica, spanac, grasak...
Jabuka, kajsija, sljiva, kruska...

Ukljucite malo logiku i davajte deci zdravu hranu.

Ne budite zrtve marketinga i ne hranite ih iz kutija. Nismo glupi Amerikanci

Udri cicak !!! :hej:

Pirncane pahuljice :rotf:
Ja cu se danas ceo put smejati, biser.....a u sustini nije smesno, sa takvom logokom danasnjih majki imamo decu od pet god sa celulitom :pop:
Joj boze dozvole za radjanje

ja rodila dvoje u sedam godina razlike..
za jednog mi rekli da uvodim hranau u petom mesecu...za drugog u drugom...:eek:...pedijatri...
obojicu sam dojila 9 meseci...
ma ko vam ebemater,ja uvela kad sam ja htela...prrrc...

apropo pahuljica...moj stariji se ubijao od Čokolina...:sad2:...a i mi sa njim...jbga,kad volimo...:rida:
a i sestra slala iz Podravke pakovanja od po 5 kg...:rumenka:

Pirincane pahuljice aaaaaaa :rotf:
Da jeste nemam bebu ali da mesam se jer ako si ti nirmalna evo obesicu se o kvaku
Nemam bebu al sam bila beba jedne zdravorazumske samohrane majke i gle cuda preziveh i odrasla sam

Jesi cula za blender pobogu zeno, ubaci povrca i voca u taj blender i pravi detetu kasice i ostale zezancije
Tebe mama hranila pirincanim pahuljicama jelte :rotf:

Dali ste normalne bre
Ovo je ko ono sto brises bebu micelarnim vidodom :rotf: Jer boze moj u nisu je to bio glavni hit osamdesetih kad si rasla :rotf:

Ja bih stvarno vas corave koje ste progledale obozavala da vidim u ulozi majke u slobino vreme :lol:

A sada te prepustam cickavoj da te rastrgne za taj glupavi pirinac, ne sumnjam da hoce,nije ni ona tolko blesava :lol:

- - - - - - - - - -

Udri cicak !!! :hej:

Pirncane pahuljice :rotf:
Ja cu se danas ceo put smejati, biser.....a u sustini nije smesno, sa takvom logokom danasnjih majki imamo decu od pet god sa celulitom :pop:
Joj boze dozvole za radjanje

Metlo, ti si stvarno priglupa devojka.

Da imaš mrvu obrazovanja, kao što nemaš, znala bi da svi govore isto. Takvi kao što si ti bi trebalo da budu plaćeni da ćute. Površni, priglupi, agresivni a zapravo po svemu inferiorni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back