Sta trenutno radis 6

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boze afro ti ko da je trudnoca neko bolesno stanje, cuj hrabra jer je trudna i srecna jer lako nosi...al si ga sastavia ko da se bori sa nekom bolescu a ne samovoljnom trudnocom :lol:
Pa vecina zena iznese normalno i ajde uslovno receno lako trudnocu, manji je broj onih sa komplikacijama

Ma nije tako Affro. Moje telo je veoma osetljivo.
Evo doktorica od oduševljenja tapše kako je baš super fizički a onda ups očni pritisak, živac, dioptrija ovaj nista ne valja ali slatka si makar...meni se nije desilo da sam otišla kod lekara a da mi nesto nije falilo, sva sam krhka . Razlika izmedju mene i drugih je u tome što poližem rane, podignem glavu i nastavljam dalje. Ako mogu da sedim ne lezim, ako mogu da hodam ne sedim...I činjenica je da ova sredina ne voli takve ljude, bolje prolaze oni kojima nije ništa a glasni su u traženju paznje i agresivni, naročito prema drugima...mišljenja sam da guramo sudbinu najbolje što možemo...a snagu dajemo problemima kada o njima isuviše pričamo, u se' i svoje kljuse...to je moto koji mi daje snagu.

Super post.to treba dva puta da procitaju ovi sto ih boli grlo,pa mi moramo o tom grlu da citamo po deset dana kao da je operacija na mozgu

ajde mi objasnite kakve veze normalna i zdrava trudnoca ima sa hrabroscu?
i ne slazem se da su trudnice uvek zeljne paznje i da kukaju da im nesto fali.
obe trudnoce su mi bile zdrave i normalne, radila do pre 3 nedelje pred porodjaj, vecina zena iz mog okruzenja isto tako. ima i onih koje odmah odu na trudnicko sto iz opravdanih, sto iz nekih drugih razloga, ali nisam nesto cula da stalno kukaju i zale se

Poslednja izmena:
i ne slazem se da su trudnice uvek zeljne paznje i da kukaku da im nesto fali.
obe trudnoce su mi bile zdrave i normalne, radila do pre 3 nedelje pred porodjaj, vecina zena iz mog okruzenja isto tako. ima i onih koje odmah odu na trudnicko sto iz opravdanih, sto iz nekih drugih razloga, ali nisam nesto cula da stalno kukaju i zale se

Isto, mislim na okruzenje, ne na obe trudnoce :lol:
Ide mi na k kad se to predstvalja kao neko maltene bolesno sanje,cisto preterivanje
Zene rade itekako do pred porodjaj i nista im ne fali, sad je moderno cim se oplodi da se pekmeze, kilavljenje je uslo u modu, trudnice se kilave, deca takodje, sve neko hodanje po jajima

Ja sam obe prelezala,sto kod kuce sto u bolnici.inace bih imala vise dece.moje telo oba puta stalno pokusavalo da odbaci plod.majku mu ! A ja nikad sretnija

To su posebne situacije
Ali ovo preterivanje da se od zdrave trudnoce pravi neki bauk komentarisemo
Ribaju zene u 9 mes plocice na kolenima pa im nista nije, mante me tih bajki
Sta je moja keva u trudnoci sve prosla ne pozeleti ni neprijatelju pa gle cuda isprdela me laganica mogla je jos troje tako da iznese da je bilo srece
Dakle zdrav telo zdrav plod zdrava trudnoca i nema tu niceg spec ...da se ne lazemo ipak je to izabrano stanje, poslednje sto cu da radim je da zdravu trudnicu posmatram kao hrabru zenu vrednu divljenja i nekih kicerica od izraza jer je sama odlucila da se kresne u plodne dane :lol: Prirodan proces ko i svaki drugi nista specijalno

To su posebne situacije
Ali ovo preterivanje da se od zdrave trudnoce pravi neki bauk komentarisemo
Ribaju zene u 9 mes plocice na kolenima pa im nista nije, mante me tih bajki
Sta je moja keva u trudnoci sve prosla ne pozeleti ni neprijatelju pa gle cuda isprdela me laganica mogla je jos troje tako da iznese da je bilo srece
Dakle zdrav telo zdrav plod zdrava trudnoca i nema tu niceg spec ...da se ne lazemo ipak je to izabrano stanje, poslednje sto cu da radim je da zdravu trudnicu posmatram kao hrabru zenu vrednu divljenja i nekih kicerica od izraza jer je sama odlucila da se kresne u plodne dane :lol: Prirodan proces ko i svaki drugi nista specijalno

rekla bih svaka cast na hrabrosti nekome da je samohrana trudnica/buduca majka sa visokorizicnom trudnocom

i ne slazem se da su trudnice uvek zeljne paznje i da kukaju da im nesto fali.

Mislim da nema veze sa hrabrošću sama po sebi ali kada se selis sama u tri zemlje, kada menjaš stan tri puta sa komplet stvarima, kada imaš pet lekara, kada se ne vodis nigde, kada sve ma svetu odradis sam, kada ostaješ u 35 nedelji pet dana sama u kuci po klizavici jer se muž bori u Svedskoj za vašu budućnost, kada ti oci nisu dobro, kada ti jajnici nisu dobro, kada ideš na carski, kada sve sam sebi kupis i obezbedis, kada spremaš vrlo težak ispit na stranom jeziku koji je zakazan kada mi dete bude imalo 2 meseca, kada kazes muzu ti radi ja cu sasvim sama nakon porođaja bez ičije pomoći i kada se pri tom ne zalis i kada ne odgovaraš na bezobrazne i zle komentare e tada jesi hrabar. Ali ne očekujem da to bilo ko shvati niti me zanima da li shvata ili nema kapacitet. Ili ne vidi dalje od svog nosa.

Ma nije tako Affro. Moje telo je veoma osetljivo.
Evo doktorica od oduševljenja tapše kako je baš super fizički a onda ups očni pritisak, živac, dioptrija ovaj nista ne valja ali slatka si makar...meni se nije desilo da sam otišla kod lekara a da mi nesto nije falilo, sva sam krhka . Razlika izmedju mene i drugih je u tome što poližem rane, podignem glavu i nastavljam dalje. Ako mogu da sedim ne lezim, ako mogu da hodam ne sedim...I činjenica je da ova sredina ne voli takve ljude, bolje prolaze oni kojima nije ništa a glasni su u traženju paznje i agresivni, naročito prema drugima...mišljenja sam da guramo sudbinu najbolje što možemo...a snagu dajemo problemima kada o njima isuviše pričamo, u se' i svoje kljuse...to je moto koji mi daje snagu.

Dobro sve su zene razlicite u trudnoci, neke su kenjkave ali guraju, neke i nisu imas utisak mogle bi brdo da pomere, a one jedva iznesu trudnocu...i jos uvek traze neku pomoc,
a ti se nekako cini mi se boris i guras sama sve, na to sam mislila.
Moje su trudnoce bile jako teski, i svakodnevno je bio rizik hocu li izgubiti bebu ili ne, i bolnice i lekovi i sto cuda, a nisam nikad bila nekakva njanjavica, dzaba je bilo sta ja
hocu i sta mislim da mogu kad telo neda.

Ma ajde bre sta ste napale afro,rekla lepu rec freji,a vi skocile

..ma Smoki, opusteno, kad nema nikog ajde da nekog malo dokacimo...sto jel to novo nesto ovde....i ti i ja znamo da nije.....a obe smo radjale i obe imale problem
sa trudnocama....ja kad sam izgubila bebu u punih 7 meseci trudnoce svi su pitali sto nisi lezala, a da sam lezala verovatno bi vecina rekla, jaaaooo sto si razmazena
samo lezis, nije ti nista, trudnoca je prirodna stvar....

...svaka cast zenama koje lako i lepo nose trudnocu to je njhova sreca, ali samo one koje su imale probleme znaju sta je to....i koliko je bolno i neprijatno i koliko si u
strahu sta ce biti sa bebom i tako dalje, da ne duzim vise...rekla sam sta sam rekla, i dalje mislim da je Freja jedna hrabra mlada zena i skidam joj kapu kako sve to
lepo i lako nosi i ume da se izbori sa problemom kad naidje, a da ne kuka....eto...

Mislim da nema veze sa hrabrošću sama po sebi ali kada se selis sama u tri zemlje, kada menjaš stan tri puta sa komplet stvarima, kada imaš pet lekara, kada se ne vodis nigde, kada sve ma svetu odradis sam, kada ostaješ u 35 nedelji pet dana sama u kuci po klizavici jer se muž bori u Svedskoj za vašu budućnost, kada ti oci nisu dobro, kada ti jajnici nisu dobro, kada ideš na carski, kada sve sam sebi kupis i obezbedis, kada spremaš vrlo težak ispit na stranom jeziku koji je zakazan kada mi dete bude imalo 2 meseca, kada kazes muzu ti radi ja cu sasvim sama nakon porođaja bez ičije pomoći i kada se pri tom ne zalis i kada ne odgovaraš na bezobrazne i zle komentare e tada jesi hrabar. Ali ne očekujem da to bilo ko shvati niti me zanima da li shvata ili nema kapacitet. Ili ne vidi dalje od svog nosa.

dobro, normalna i zdrava trudnoca, sve ok i kako treba da bude. jel treba da se takmicimo cije su okolnosti bile teze kao propratni efekat zdrave trudnoce?
ovde niko nije bio beobrazan ili zao, komentarisan je post u kome se pominje hrabrost u kontekstu trudnoce i komentar kako je vrlo cesta pojava da se trudnoca tretira kao bolest i neko ultra posebno njanjavo i kenjkavo stanje zena

Poslednja izmena:
Ko je napo afro, sta filujes, samo kometarisemo post
Procitaj def foruma ne fantaziraj
Ja afro znam i privatno i draga mi je i nema za sta da je napadam, razmenjujemo misljenja samo, ne slazem se sa njenim i to iskazujem, jer je ovo mesto za to
Ako ne znas sta je forum a ti guglaj

...pa da uvek se u necem necemo sloziti, ali se nemoram svadjati zbog toga, mozemo o tome do naksutra, al cek da se odmorim, umorna sam ko ker i to onaj veliki...a
sutra me opet cekaju doktori i pregledi i sve tako do 6. februara, sa malim razmacima od da ili dva.....place mi se kad pomislim na beli mantil, a toliko sam zelela da
ga nosim....hbg...

šta radim, pa pokušavam da se prebacim oz bolničkog moda u kućni, mnogo mi nedostajao moj lapić u koronarnoj i stalno sam kukala kako nije fer što nemaju wifi da mogu da se zabavljam dok sve one cevke rade svoj posao, mnogo dosadno ležati nepomično a nije me ubo samo ko nije imao špric u ruci i prošao pred mene, jedna lepa tuča sa Tajsonom bi ostavila manje modrica nego što ih sad imam....šta sve čovek preživi čudo jedno.....iotkud sad sve ove reklame kod mene i gore i dole i sa strane i kako da ih ubijem, idu mi na pola srca, druga polovina je uginula :heart:

šta radim, pa pokušavam da se prebacim oz bolničkog moda u kućni, mnogo mi nedostajao moj lapić u koronarnoj i stalno sam kukala kako nije fer što nemaju wifi da mogu da se zabavljam dok sve one cevke rade svoj posao, mnogo dosadno ležati nepomično a nije me ubo samo ko nije imao špric u ruci i prošao pred mene, jedna lepa tuča sa Tajsonom bi ostavila manje modrica nego što ih sad imam....šta sve čovek preživi čudo jedno.....iotkud sad sve ove reklame kod mene i gore i dole i sa strane i kako da ih ubijem, idu mi na pola srca, druga polovina je uginula :heart:

Шта се са тобом дешавало?

*тема

Разгледам нове наочаре и стављам и скидам део са затамњеним стаклом. Играм се.

...neka si se ti nama vratila i bices dobro sigrna sam samo daj sebi vremena da se lepo oporavis :heart:
...verovatno nemaju i nedaju da nemam pojma kako neki signali nebi uticali na neke aparate, ovo ja bas lupam, pojma nemam, mada ni u "mojoj" bolnici nije bilo nego
eto skoro svi imamo net u paketima koje koristimo pa se onda tako kuckamo....
...a reklame rekla Regina neki dan, ja probala nisam umela da ih ubijem pa sam se i navikla u medjuvrmenu, neka ih, da su mi one jedina nervoza lako bi ja.....pa tako
i ti nedaj da te to nervira :zag:

- - - - - - - - - -

Шта се са тобом дешавало?

*тема

Разгледам нове наочаре и стављам и скидам део са затамњеним стаклом. Играм се.

Kakve sad opet nove naocare? Zar nisi nedavno kupila nove:eek: ajde daj da vidimo kakve su ti?
Ja moram kod ocnog ocoraveh vise, ali izgleda jos nisam dosla u fazu da mi jedne budu za sve, pa me to smara, jedne za kao blizu, jedne za daleko
daj jedne za sve pa da nosim i ne skidam.

Blah hrabrost...

Jedna nasa, guest service manager, radila na brodu do 8 meseca, umal nije pukla kolka je bila.

I nista joj nije falilo, pesacila zena onim brodom uzduz i popreko slusala razmazene goste ceo dan, samo sam ceko kad ce se porodi na guest desku.

Poslednja izmena:
Kakve sad opet nove naocare? Zar nisi nedavno kupila nove:eek: ajde daj da vidimo kakve su ti?
Ja moram kod ocnog ocoraveh vise, ali izgleda jos nisam dosla u fazu da mi jedne budu za sve, pa me to smara, jedne za kao blizu, jedne za daleko
daj jedne za sve pa da nosim i ne skidam.

Недавно сам купила наочаре за рад тј за седење за компом а ово су за улицу, старе су се буквално распале. Имам их већ годинама.

Нове су металне, дискретне, имају и затамњење које се качи помоћу магнета.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back