Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Àli zanimljivo je da djeca tacno znaju kakav je koji nastavnik.Iako su tada vazili za stroge,mi smo ih vise cijenili nego one koji su samo otaljavali svoj posao.
A narocito smo voljeli jednu nastavnicu koja je znala sa nama neformalno da razgovara na kraju casa.Ona npr.pita ko je kome simpatija,koje pjesme slusamo itd.Mi smo svi voljeli da caskamo s njom na kraju casa,iako se i kod nje moralo znati.
Prvo i najbitnije u mom poslu je to što ja zaista volim decu, ne bih mogla da radim neki drugi posao, za decu uvek imam strpljenja,za odrasle, ne.

Skoro sam pisala anegdotu dok sam studirala. Imali smo ispit,metodika srpskog jezika, držiš čas u odeljenju,kome prisustvuju kolege i profesor,naravno Kolega ima nastavnu jedinicu i zapisuje naslov : Magarac u lavećoj koži.Ja pametnicaa mu šapućem da ispravi a on mrtav ladan glasno mi kaže : koleginice, nemo da mi se mešate u čas :mrgreen: Nisu svi za prosvetu, kao što nisu svi za sve poslove.
taj je garant caskom postao direktor
a sad ladi dupe u ministarstvu 😄

Ma ima nas raznih, kao i u svim profesijama, neko pomenu da bi trebali da nam urade psihološke procene prilikom upisa na fax i donekle se slažem. Rad sa decom jeste nešto posebno, tu ne bi smelo da se dešavaju takvi propusti.Uostalom ,kao za još neke profesije..
Не само приликом уписа, него и пре запошљавања и сваке године.
У школи моје ћерке муку муче са професорком која има Ф дијагнозу и покушала је самоубиство.
Систем је такав да је сада под суспензијом, а да ли ће моћи и да јој дају отказ велико је питање.
А професор/ка мора бити здрав/а...ипак ради са децом, мањом или већом.

У школи моје ћерке муку муче са професорком која има Ф дијагнозу и покушала је самоубиство.
Систем је такав да је сада под суспензијом, а да ли ће моћи и да јој дају отказ велико је питање.
Овде има школских психолога самих склоних суициду. Да не пишем о онима који се баве туђом децом а своју нису у стању да васпитају како треба и праве озбиљне проблеме.
Мени је то тотално непримерено.

Našlo me jedno fino razmaženo mače u kafeu,.. i odmah se privilo uz mene,.
. i nisam imao srca da ga ostavim na ulici uz magostralu,..
Pitao sam po komšiluku - ne znaju čije je,..
sad ću da zovem ćerku ona je ekspert za takve slučajeve,.. .sa ulice je usvojila 3 mace i dve kuce i svi se lepo slažu,..

Uufff,.. (teško meni sa mnom,.. i sa mačetom :) )

Sad si me podsetila razredne iz osnovne koja je imala isti takav pokušaj kada smo bili sedmi razred.
Vratila se da predaje u osmom, ali potpuno promenjena. Mi smo imali dogovor da je ispoštujemo
na sve načine, nema gluposti, na času se muva čula. Baš smo je voleli. Nije još dugo predavala
kad smo mi otišli, penzionisala se, tada je to moglo. Teško je nekoga oterati jer se bori sa sobom
a decu je potrebno kontrolisati.

1696000335998.png

Овде има школских психолога самих склоних суициду. Да не пишем о онима који се баве туђом децом а своју нису у стању да васпитају како треба и праве озбиљне проблеме.
Мени је то тотално непримерено.
za to postoji izreka
kod kovača gvožđe nepotkovano
znam 2 psihijatra koji se bave lečenjem bolesti zavisnosti
čerka jednog psihijatra je izvršila samoubostvo
a ćerka od drugog se drogirala
naravno da se postavlja pitanje kako nisu primetili rane znake problema
al bem li ga, valjda je drugo biti roditelj a drugo biti na poslu, drugačije se čovek postavlja..neki ljudi prema svom detetu ne mogu biti objektivni, pa žmure pred realnom problemima. tuđa deca su nešto drugo....valjda

Našlo me jedno fino razmaženo mače u kafeu,.. i odmah se privilo uz mene,.
. i nisam imao srca da ga ostavim na ulici uz magostralu,..
Pitao sam po komšiluku - ne znaju čije je,..
sad ću da zovem ćerku ona je ekspert za takve slučajeve,.. .sa ulice je usvojila 3 mace i dve kuce i svi se lepo slažu,..

Uufff,.. (teško meni sa mnom,.. i sa mačetom :) )
e al s mackama nikad nisi sam : )))

za to postoji izreka
kod kovača gvožđe nepotkovano
znam 2 psihijatra koji se bave lečenjem bolesti zavisnosti
čerka jednog psihijatra je izvršila samoubostvo
a ćerka od drugog se drogirala
naravno da se postavlja pitanje kako nisu primetili rane znake problema
al bem li ga, valjda je drugo biti roditelj a drugo biti na poslu, drugačije se čovek postavlja..neki ljudi prema svom detetu ne mogu biti objektivni, pa žmure pred realnom problemima. tuđa deca su nešto drugo....valjda

Jesu.

Sedela sam za mašinom,šila sam...:whistling:
Šta, šta??? 👏👏👏
Odavno želim da je kupim. Sad samo da počnem,zaboravila sam sve šta sam znala.
Kupi već jednom! Želim da otvorimo temu o šivenju, šivaćim mašinama, raznim "how to" stvarčicama...
Ovih dana mi moja ljubljenica služi sužavanju garderobe jer sam izgubila dosta na masi, ali i testiram šablone za klasične ženske košulje.

Šta, šta??? 👏👏👏

Kupi već jednom! Želim da otvorimo temu o šivenju, šivaćim mašinama, raznim "how to" stvarčicama...
Ovih dana mi moja ljubljenica služi sužavanju garderobe jer sam izgubila dosta na masi, ali i testiram šablone za klasične ženske košulje.
Dobila sam na poklon od drugarica. Super je tema,otvori.Bas mi je potrebna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back