Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali ovo mi je nevjerovatno.Tacno kao onaj tornado u Americi.
Највише оштећења су изазвали лимени кровови, знакови и рекламе.
Лоше урађено, причвршћено, лети као лудо.
И раније смо имали олује које су чупале дрвеће, али није било оволико лома.
Тако и у Америци, разнесе оне њихове папирне кућице, направи чачкалице од конструкције.

bilo je nevremena i ranije
secam se pre tridesetak godina je u julu bilo tako nevreme da je bukvalno premestilo limeni krov sa etnografskog muzeja na okolne zgrade.

secam se jer sam pomislio da bi da je duvao u suprotnom smeru taj krov pao na okretnicu autobusa i ko zna kakav haos napravio.

sad samo vise obracamo paznje i imamo vise informacija o stetama ,ali je ovakvih i jacih nevremena bilo i pre.

IMG_20230722_112553.jpg

secam se pre tridesetak godina je u julu bilo tako nevreme da je bukvalno premestilo limeni krov sa etnografskog muzeja na okolne zgrade.

secam se jer sam pomislio da bi da je duvao u suprotnom smeru taj krov pao na okretnicu autobusa i ko zna kakav haos napravio.

sad samo vise obracamo paznje i imamo vise informacija o stetama ,ali je ovakvih i jacih nevremena bilo i pre.
Ma naravno, uvek je bilo
Ja se secam 90 i neke u leskovcu, nama je ostetio krov a nekim kucama pored digo skroz
To si kroz prozor gledao kako lete objekti i grane

Nego hebes materijalno, tuga je kad nastrada zivo bice

Jeste,bilo je.Ali se nesto ne sjecam da su ovako lomile drvece.Otkriju poneki krov i polome poneko drvo.A sad ovo sto vidim na slikama u Novom Sadu mi bas nije uobicajeno.

Jeste,bilo je.Ali se nesto ne sjecam da su ovako lomile drvece.Otkriju poneki krov i polome poneko drvo.A sad ovo sto vidim na slikama u Novom Sadu mi bas nije uobicajeno.
mozda nisi razumela ili ne znas posto nisi odavde

ovo je zgrada etnografskog muzeja

1690031624046.jpeg

njen krov je bio polomljen, zguzvan i prebacen na okolne zgrade..

da je pao na prednju stranu napravio bi totalni haos.

zaista mislis da je na ovakvoj zgradi krov bio lagano pricvrscen?

Ljudi ja ne znam stvarno cemu sokovi
Uragan se desava i u evropi povremeno, tornado takodje... Nije ucestalo kao u nekim drugim delovima sveta, ali jeste prisutna pojava povremeno

Vecito neka iscudjavanja za sve
Naucite da je priroda najmocnija sila i moze joj vala sta god hoce

Posebno sad kako smo sve sto smo mogli da zasseremo pa smo ubrzali klimatske promene. Golfska struja odavno je sjebana i ne radi vise po starom sablonu, samim time ucestalije su promene u evropi

Dakle ovo nije novo i nije nemoguce niti je cudno... I bice sve ucestalije...

Tuzno je sto stradaju ziva bica, i tu mislim na sve vrste koje zive od razmene O2 I CO2, znaci i ljude i zivotinjs i biljke...
Za materijalno je najmanje bitno, jjebo krov jjebo auto

Било је али ја не памтим невреме које чупа дрвеће. Не памте ни моји родитељи, а њима је 70 и 71 година.
Не памти ни мој муж који је одрастао на мору и нагледао се лудовања буре и лимљења и обарања бандера.
Чупања озбиљно габаритног дрвећа из корена се не сећа нико одавде.

Гледала сам снимке урагана и торнада који умеју да задесе Европу.
Опет, нисам наишла на снимке почупаног дрвећа из корена.

Јуче су у Милану текли потоци леда. То исто нисмо видели до сад.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back