Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Устала и вратила се у кревет. Не памтим када сам дан почела и филмом и то занимљивим.

Gledaj finski film Sisu :)

Krenuo da ga gledam da se setim Hemenline gde sam bio stacioniran skoro pola godine, a ono film ala Rambo o ratu sa nacistima gde ih matori Finac tamani ko zeceve, a Finska spaljena zemlja, sve pustos :lol:

Ma, oni me ganu samo tako, srce mi se cepa....moj komšija na selu, od ovaca, nekih 70kom ima keša 5 som evra godišnje. Plus subvencije za svako jagnje od države. Eo, tebi daju isto subvencije na svaku suzu.... Plus ostala zarada, ne računam...
Па бави се овцама, ако мислиш да је лако. :D
Мале су то субвенције за то црнчење.

Па бави се овцама, ако мислиш да је лако. :D
Мале су то субвенције за то црнчење.
U, što ti replika....pijačna. pijačni barometar kaže da ja, opravdano, zarađujem više. Jer, nismo čobani. Al nije ni on.
Taj lik ima 6.mes. kurs...nečega...pa i neku penziju na račun toga.
Nikakvo to nije crnčenje. Pusti ovce da pasu, pošto je bezemljaš, kod mene i dvoje još sadi hranu za stoku..ne nadzire ih, nekad zove da me pita telefonom gde su mu ovce,(??) Predveče ih sabere, ujutru pusti.
Svakog jutra mu dolazi kamiočić za otkup mleka, a ima samo 2 krave, ne znam kao se to drž.isplati, otkup je tamo 80 din.per lit. Kako se kaže, okrmačila mu se svinja i dobio je 14 prasića. Kokoške ima i sve...u vreme korone počeo da pravi još jednu kuću, to je za okupljanja, jer lik svakog drugog meseca pravi slavlja za 40 ljudi minimum. Keša za taj objekat 30 soma evra.
Krade šumu, prodaje drva...
Samo vi kmeckajte za paoirima i gedžama lolol....ne branim vam...

Gledaj finski film Sisu :)

Krenuo da ga gledam da se setim Hemenline gde sam bio stacioniran skoro pola godine, a ono film ala Rambo o ratu sa nacistima gde ih matori Finac tamani ko zeceve, a Finska spaljena zemlja, sve pustos :lol:
Како ми је Ким јутрос био леп. Тако мршав и млечан, могао је Исуса да игра. Осмех, коса... Да ми је неко рекао да ћу пасти на мушку невиност, рекла бих да је луд. :lol: Феноменално је одглумио момка са таквим проблемом.

Како ми је Ким јутрос био леп. Тако мршав и млечан, могао је Исуса да игра. Осмех, коса... Да ми је неко рекао да ћу пасти на мушку невиност, рекла бих да је луд. :lol: Феноменално је одглумио момка са таквим проблемом.
Ja sm mrsav i mlecan, al nisam Isus.

Misle na osnovu pisanija, al se zaebu.

U, što ti replika....pijačna. pijačni barometar kaže da ja, opravdano, zarađujem više. Jer, nismo čobani. Al nije ni on.
Taj lik ima 6.mes. kurs...nečega...pa i neku penziju na račun toga.
Nikakvo to nije crnčenje. Pusti ovce da pasu, pošto je bezemljaš, kod mene i dvoje još sadi hranu za stoku..ne nadzire ih, nekad zove da me pita telefonom gde su mu ovce,(??) Predveče ih sabere, ujutru pusti.
Svakog jutra mu dolazi kamiočić za otkup mleka, a ima samo 2 krave, ne znam kao se to drž.isplati, otkup je tamo 80 din.per lit. Kako se kaže, okrmačila mu se svinja i dobio je 14 prasića. Kokoške ima i sve...u vreme korone počeo da pravi još jednu kuću, to je za okupljanja, jer lik svakog drugog meseca pravi slavlja za 40 ljudi minimum. Keša za taj objekat 30 soma evra.
Krade šumu, prodaje drva...
Samo vi kmeckajte za paoirima i gedžama lolol....ne branim vam...
Вероватно си пре овог коментара установио и да краве, овце, свиње... чисте саме за собом, саме се хране и одржавају, а и слобода кретања власнику је огромна с обзиром да оне све то саме. ;)

Вероватно си пре овог коментара установио и да краве, овце, свиње... чисте саме за собом, саме се хране и одржавају, а и слобода кретања власнику је огромна с обзиром да оне све то саме. ;)
Svako nek radi svoj posao.
Važi? Može?
Naučite više i pridržavajte se toga.
Eto, recimo, da razumete samo to, samo, ne mislim konkretno na tebe, nego an general, možda bi nam barem došlo (barem) proleće.

Nego, jeste li se vi susreli sa paketomatima. Ebo ih ko ih smislio. Do sad mi lepo poštar sve ubacivao u sanduče, sad moram do lokalne pošte i stoji on kao spomenik. Uzmem naočare da pročitam uputstva... Instaliraj aplikaciju, registruj se, pošalji sms, sačekaj kod učitaj kod, slikaj qr kod, prisloni telefon da zuji na zvučnik i onda se gomno od kasete otvori da uzmem svoju pošiljku.
Ne verujem da će pola pošiljki biti dostavljeno tako, što bi neko morao da ima telefon, da instalira aplikaciju i uradi sve to navedeno.
Pa ovde je 60 posto mađara koji nema šanse da skontaju uputstvo na srpskom jer ni ne znaju srpski. A ostatak je matora populacija koja neretko ni nema mobilni.

Svako nek radi svoj posao.
Važi? Može?
Naučite više i pridržavajte se toga.
Eto, recimo, da razumete samo to, samo, ne mislim konkretno na tebe, nego an general, možda bi nam barem došlo (barem) proleće.
Ја о субвенцијама и тежини бављења сточарством. ;)
Јер сам изблиза сагледала баш све аспекте бављења тим послом и схватила да је то крвнички рад, а кад је неко беземљаш па мора и храну да купује за стоку, чак није ни нека зарада.
А пак кад сам обрађује тј сад и коси, балира, товари у штале, тек тад црнчи али мало више и заради.
Наравно, слободног времена се нема ни дан јер животиње не могу прескочити храну и воду.
Осим ако се више породица на истом имању подједнако ревносно не бави тим послом па годишње на који дан одмењују једни друге. У противном, роб си, буквално.

Nego, jeste li se vi susreli sa paketomatima. Ebo ih ko ih smislio. Do sad mi lepo poštar sve ubacivao u sanduče, sad moram do lokalne pošte i stoji on kao spomenik. Uzmem naočare da pročitam uputstva... Instaliraj aplikaciju, registruj se, pošalji sms, sačekaj kod učitaj kod, slikaj qr kod, prisloni telefon da zuji na zvučnik i onda se gomno od kasete otvori da uzmem svoju pošiljku.
Ne verujem da će pola pošiljki biti dostavljeno tako, što bi neko morao da ima telefon, da instalira aplikaciju i uradi sve to navedeno.
Pa ovde je 60 posto mađara koji nema šanse da skontaju uputstvo na srpskom jer ni ne znaju srpski. A ostatak je matora populacija koja neretko ni nema mobilni.
nisam razumeo, jel prestaju da donose na vrata ili šta?

Ја о субвенцијама и тежини бављења послом сточарством. ;)
Јер сам изблиза сагледала баш све аспекте бављења тим послом и схватила да је то крвнички рад, а кад је неко беземљаш па мора и храну да купује за стоку, чак није ни нека зарада.
А пак кад сам обрађује тј сад и коси, балира, товари у штале, тек тад црнчи али мало више и заради.
Наравно, слободног времена се нема ни дан јер животиње не могу прескочити храну и јело.
Осим ако се више породица на истом имању подједнако ревносно не бави тим послом па годишње на који дан одмењују једни друге. У противном, роб си, буквално.
Što se ne bavi drugim poslom, ako mu je teško. Šta je završio od škole. Šta misliš za koga glasa npr običan nadničar, bez škole, bez stalnih primanja...? Pa za vlast, dala mu 100 evra, on misli Vučić izvadio direkt iz svog novčanika.

Dokle ćemo da žalimo ljude samo zato što se bave svojim poslom?

Što se ne bavi drugim poslom, ako mu je teško. Šta je završio od škole. Šta misliš za koga glasa npr običan nadničar, bez škole...? Pa za vlast, dala mu 100 evra, on misli Vučić izvadio dorekt iz svog novčanika.

ne žalimo ih što se bave svojim poslom drugi su razlozi

Što se ne bavi drugim poslom, ako mu je teško. Šta je završio od škole. Šta misliš za koga glasa npr običan nadničar, bez škole, bez stalnih primanja...? Pa za vlast, dala mu 100 evra, on misli Vučić izvadio direkt iz svog novčanika.

Протеклих неколико година је више људи без формалног образовања показало здравог разума од многих високообразованих.
Прошли петак седим у неком друштву и слушам како се размећу дипломама, образовањем, пљују по нашим људима из мањих средина, гледам их и питам се а када су они тако изнад других последњи пут били у позоришту или прочитали нешто ван стручне литературе, из модерне психологије углавном.

Не жалим их само кажем да им је посао тежак и да завређују субвенције. Они обезбеђују добар део хране за нас градске мишеве.

Протеклих неколико година је више људи без формалног образовања показало здравог разума од многих високообразованих.
Прошли петак седим у неком друштву и слушам како се размећу дипломама, образовањем, пљују по нашим људима из мањих средина, гледам их и питам се а када су они тако изнад других последњи пут били у позоришту или прочитали нешто ван стручне литературе, из модерне психологије углавном.
Академци су највећи ретарди.
Потписујем.
Формално образовање велику већину оштети интелектуално. Укалупи их. Онеспособи да заиста мисле.

346491910_961144571743201_5999965070069950170_n.jpg

Академци су највећи ретарди.
Потписујем.
Формално образовање велику већину оштети интелектуално. Укалупи их. Онеспособи да заиста мисле.
Ценим образовање, да се разумемо. Али ценим и просту, сељачку памет.

Čovek iz moje priče kaže: vidiš ovo, pa pokazuje šta radi, ja mu pomogao jednom da skuplja baliranu travu, zezao se, nisu mu dec,.a kiša će da udari...rekoa mi je: vidiš ovo što ja radim, e ovim se bave oni koji ništa drugo ne umeju da rade.....
I u pravu je.
...ali on nema predstavu uopšte kako je živeti u gradu. Da se on pitao, ne bi ni živeo na selu, nego ništa nije završio od škole, ,neki proučeni zanatlija, kursista.

Teško je lekarima? Ko im je birao studije i posao. Teško je nastavnicima, teško je vozačima...Ljudi su birali posao kojim se bave.

Duhovna širina je kod njih materijalno, baš kao kod tih koji se hvale nekim papirima beznačajnim.
Kod seljaka je samo i bogoboljažljibo, a nemorala do kolena.

Čovek iz moje priče kaže: vidiš ovo, pa pokazuje šta radi, ja mu pomogao jednom da skuplja baliranu travu, zezao se, nisu mu dec,.a kiša će da udari...rekoa mi je: vidiš ovo što ja radim, e ovim se bave oni koji ništa drugo ne umeju da rade.....ali on nema predstavu uopšte kako je živeti u gradu. Da se on pitao, ne bi ni živeo na selu, nego ništa nije završio od škole, kaž m, neki proučeni zanat.

Teško je lekarima? Ko im je birao studije i posao. Teško je nastavnicima, teško je vozačima...Ljudi su birali posao kojim se bave.
Знам и ја неке мр, др а не би умели ватру да запале. Цвокотали би у бунди и снебивали се.
За најпростије јело им треба рецепт, не умеју да импровизују. Не умеју да се снађу. Не знају који плод расте на дрвету, који се вади из земље. 3 биљке не умеју да препознају и олакшају себи ако нема лека.
Јеб.еш те дипломе...

• Podržavam
Reactions: Red
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back