Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno si omasila poentu :lol:
Niko ne spori da su van sezone voce I povrće skupi I da su iz uvoza I bla bla. Ali nikada nije bilo ovako skupo, 3000din maline npr. Kao I sve ostalo što je abnormalno skupo, ali ovaj narod progledati I reagovati neće.
I apsolutno nije tačno da voće I povrće nisu nikad bili jeftini u Srbiji. Jesu, posebno na pijacama, od seljaka. Sad, da li je to trebalo tako ili ne, druga je priča.

Stvarno si omasila poentu :lol:
Niko ne spori da su van sezone voce I povrće skupi I da su iz uvoza I bla bla. Ali nikada nije bilo ovako skupo, 3000din maline npr.
I apsolutno nije tačno da voće I povrće nisu nikad bili jeftini u Srbiji. Jesu, posebno na pijacama, od seljaka. Sad, da li je to trebalo tako ili ne, druga je priča.
E bas sam omasila 🙄. Sigurno mi nije ni prvi ni zadnji put. Preskakali smo s malina na biciklo pa sam se pogubila.

Pa ne znam, toliko je sve ogavno da ne znam zaista sta je drugo moguce osim da se podavimo u sopstvenim govnima

Kako sam na bolovanju ostajem dugo budna
Elem sinoc svi zaspali, ja saltam kanale i vidim negde po sred noci na pinku ide najava -OCEKUJE SE ULAZAK zeljka mitrovica u zadrugu-
I znajuci da ce da zloupotrebi sve sto se zloupotrebi da ostanem da pogledam
Majko moja mila
On ulazi kao bog, ucesnici svi u crnom sede i gledaju ga kao boga, on ne skida crne krupne djozle i sve pocinjem minutom cutanja za stradale, uz njegovu konstataciju da su ga bas prijatno iznenadilo jer su obuceni svi u crno iako im nije receno tako, znaci da su shvatili situaciju u kojoj smo
I krece da im prica o tebi, meni, o svima koji su protiv zadruge o protestima, sa takvom sugestijom strasnom, oni ga gledaju, bez prava da mu se obrate… meni bukvalno nije bilo dobro, sveukupno, ne znam evo ne znam ni kako da objasnim mozgu sta sam to sinoc videla i koliko je zapravo jezivo

Pa nije nikad bilo jeftino ni jedno prvo voce i povrce. Ne znam sta vas u tom sto sam napisala cudi i nervira. Skupo je uvijek ali je prvo najskuplje.

Pa da ali nije 5% necije plate kilo voca koje btw raste na srpskim brezuljcima odvajkada.

Moja vikendica nadomak grada je imala malina k'o pleve, baka i danas tvrdi da to samo nice i ne sadi se. Brezuljkasta zemlja, nije bas mango u februaru.
Oni sve to izvezu i pokradu, teglu francuskog dzema od malina placam 4 evra.
Tegla domaceg ajvara 1000 dinara.
Valjda su paprike u Srbiji egzoztika poput kavijara iz Irana.

Litra maslinovog ulja 20 evra.
Doslovno kupis litru ulja i kilo malina za 50.
U Srbiji.

I onda kupis makedonski ajvar, francuski dzem, ulje u grckoj radnji...i odselis se.

Dosla iz DZ. Kaze nauci da sama sebi daješ inekcije nije strasno, ma pazi nikad nije po tuđoj guzzicii 100 puta bilo mnogo.
Za fraksiparin imas te dvije opcije. Da ti patronazna sluzba dolazi i sugerise da dajes sama ili da od starta dajes sama.
Meni su dolazili. Kada kazu da nije tesko, znam ali mi draze da mi vi date.
Ljudi koji primaju veci broj injekcija obicno sebi daju.

Oko 1cm duga iglica, mozda mm dva duza. i vrlo samouvjereno ljudi bocnu sebi u stomak. Tu skoro da ne boli nista.
Problem je sto mozda izvrdaju da imaju patronaznu sluzbu, pa natjeraju ljude da svakodnevno idu u dz ili sami daju, a mogu da ih kod kuce sacekaju. To je minut posla. Meni na kucnom pragu davali, nisu ni ulazili.

Za fraksiparin imas te dvije opcije. Da ti patronazna sluzba dolazi i sugerise da dajes sama ili da od starta dajes sama.
Meni su dolazili. Kada kazu da nije tesko, znam ali mi draze da mi vi date.
Ljudi koji primaju veci broj injekcija obicno sebi daju.
Pa da jasno, videću dok prvo sutra odradimo taj kolor dopler vena dy ustanovilo, da li je ili nije tromboza. Onda cu videti radje da mi dolazi sestra da mi daje te inekcije, bas tako i meni draže da mi oni daju.
Nadam se da neću morati dugo da ih primam, svakako me čeka nova hemo bas teška i ozbiljna, pa ne bih bila rada da primam i te inekcije ako nije bas nužno.

Ja sam umesto bockanja fraksiparinom pila neke tablete. Ne znam kako se zovu, znam da su prilično skupe. Ali moja školska, doktorka koja mi je spasla glavu u koroni, rekla je da su mi te tablete bolja opcija.
A davanje fraksiparina mi se čini kao davanje insulina.
Da kažu da i o jeste to ta vrsta igala, ali nije to tako jednostavno kako god tako izgledalo. Jel ti nije problem da saznaš koje su to tablete, bas bih ti bila zahvalna. Inače ni oce inekcije nisu jeftine, po danu su 1440,00.

Da kažu da i o jeste to ta vrsta igala, ali nije to tako jednostavno kako god tako izgledalo. Jel ti nije problem da saznaš koje su to tablete, bas bih ti bila zahvalna. Inače ni oce inekcije nisu jeftine, po danu su 1440,00.
One idu na recept. Ja ih nisam kupovala.
Patronazna sluzba ih je donosila.
Ne daj da te natjeraju jos to sa kupujes

Meni su taj fraxiparin davali sada u bolnici kao pikado da igraju :lol:
Msm nista lose, nego je meni tako delovalo, malo u ruku malo u stomak
Krecem kuci dan posle op a sestra me na recepciji salece sa fraksiparinom :lol:

Afro, drzim fige da nije tromboza! Drz se :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back