Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledam malo ove preciscivace vazduha, a ustvari ni ne znam sta je tu najbitnije. Opet i cena me koči, sve preko 20.000,00 je meni previše i to mi je puno ali na neke rate ok izdržacu, ali ne bih da se zeznem pa da posle plaćam 2 godine nesto sto nece ničemu služiti.
Jeste kupovali to čudo
Jeste zadovoljni? Šta je bitno?
Nemam iskustva s tim.
Imam mini difuzer (oko 10 evra su pa na dalje), ukljucim povremeno, stavim etericna ulja, kako kad koje, bitno samo da je cisto, provereno ulje.
Malo kao za inhalaciju, i lepo mi mirise...ne znam da li zaista ista radi.
I neko je ovde okacio recept, napravila sam u novembru, od tad uzimamo, spas za grlo/pluca def., cim malo "grebe", ovo presece... Kleka/smreka, med, propolis, puter. (ja kokos ulje umesto putera za sebe, radi i tako)

sta znam... ja cesto pustam glasnu muziku, iako mi je kuca zidana od duple cigle i imam pvc stolariju, uvek neki prozor zviri zbog cigara. nikad me niko nije prijavio niti su se zalili. kapiram da im se svidja muzika. uskoro planiram da uzmem bubnjeve, pa cu videti kako ce to podneti sobzirom da sam pocetnik.

jesi je to preuredila? daj fotke zloki

samo je preuredjena, jos nije zavrsena.

planiram da u nekom trenutku kupim novu kuhinju, ali imam vise varijanti.

jos uvek je kuhinja iz 2016, ali smo skinuli 1 element od 20 cm i 1 od 40 da bi frizider stao po visini (beko srebrni, tamni od 54 cm). pored je i dalje mali radni el od 40 cm i dupla sudopera, a gore je el. od 80, 60 i druga polica od 20..

na drugoj strani je i dlaje sto onaj koji sma pravila, ali je danas instalirana hejne polica. kupila sma 4 police koje idu od visine 90 cm, jer je ispod prostor za element koji tek treba da skratim na 82-83 cm i stavim tockice. to je vec postojeci element na kome je uradjen dekupaz jos 2017 i stavila sma ga na kraju u kuhinju kao pomocni el. i dekupaz je i dalje citav :eek:

nije neko super veliko preuredjenje, ali jeste sad drugacije.

e sad 1 varijanta je da kupim opet blok kuhinju, ali da ima duplu sudoperu, el radni od 40 i el. od 60 cm. taj od 60 bi super stao ispod poslednje police...naravno uz tockice. ja moram da imam duplu sudoperu, tako mi je najlakse. onda bi isao frizider pa sudopera, ali bih koristila za pranje samo desnu sudoperu, leva bi bila za susenje serpi i lonaca (sad je obrnuto radni el. od 40 pored frizidera, a desnu stranu sudopere pored sporeta koristim za susenje...prakticno deo za pranje je odvojen i od frizidera i od sporeta). ostao bi sporet od 50 cm. gore bi bio samo el od 40 i od 80 cm...eventualno skraceni el od 60 iznad frizidera. iznad sporeta bi bio samo aspirator, ako nadjem samostojeci od 50.

strana ka gipsanom zidu ostaje kakva jeste ploca stola je borovo drvo i hejne polica je borovo drvo...dakle, mogu kuhinju koju hocu, cak i da prefarbam drvo)

druga varijanta skuplja je da kupim ikeinu sunersta kuhinju belu i u tom slucaju bih ispod njenen ploce stala masina z asudove koja mi ne treba :lol: i onda bi isao sporet od 60. sunersta je 112 cm, frizider je 54 plus mali prostor d aprovucem rucicu da upalim svetlo, jer je prekidac na zidu pored frizidera. strana ka gipsanom zidu ostaje ista, ali bih uzela tad beli element radni sa nekom ludom plocom...recimo zelenom u koju sma i dalje zaljubljena (eger ploca)

i treca varijanta je nova ikeina cajna kuhinja najsavrsenija koju sma videla...ova :zaljubljena:
https://www.ikea.com/rs/sr/p/aespinge-cajna-kuhinja-crna-jasen-s09497208/

opet bi morao sporet od 50 cm. a ja zelim tu kuhinju....zelim je, zelim....:sad2:

ali mana obe ikeine kuhinje je to sto je sudopera 1 i sto je skroz levo, tjah meni uz sporet

druga mana je visina...standardni sporet (samostojeci) je 85 cm, a kuhinje su vise (90 cm). kod sunerste bih to resila sa ugradnom rernom i ringlama, pa bih imala istu visinu. ali kod ove druga je to tesko resivo, jer je ona duzine 120 cm, plus frizider i prostor za rucicu i svetlo...opet mora sporet od 50, a za ugradni mi treba vise prostora.

ja sma danas krenula po ivar police i tek u 70 pogledam aplikaciju i vidim da police 80 puta 30 nema na stanju, imaju smao nosace :rotf:. i na kraju kupim hejne. :lol:

njavise ide ka tome da bude obicna jeftina kuhinjica koju cu kad mi dosadi da promenim lako jer ne kosta puno. mada i sunersta je jeftina.

poenta je da bude funkcionalno i najjeftinije moguce. naravno da se meni svidja. msm, ja hocu u datom prostoru, bez da menjam rasporede uticnica, svetla, izbijanja zidova da uglavim kuhinju sa trpezarijom..to je meni izazov. nije mi izazov da ja sad pozovem majstora, izbijem parket ispred kuhinjske nise, stavim plocice, razvuce mi elektricar kablove kojekuda...sve to moze, ali ja hocu u tom prostoru uz minimalna ulaganja, bez promene postojeceg stanja da stvaram.

E, tu je zayeb što su u običnom stanovima i prozori niski, pa ne može da se pravi u G. Pa rokneš jedan pult, ali udoban sto, ne one ko u barovima, već udobnije
Inače, jeste ovo tvoje 500 evra, al brate, to ne vredi ni toliko.
Za 500 danas imaš ništa i evo primera, dobiješ ništa.
Al možda ti to umeš duklopiš da ti visi tiganj nad glavom i takoto.

E, tu je zayeb što su u običnom stanovima i prozori niski, pa ne može da se pravi u G. Pa rokneš jedan pult, ali udoban sto, ne one ko u barovima, već udobnije
Inače, jeste ovo tvoje 500 evra, al brate, to ne vredi ni toliko.
Za 500 danas imaš ništa i evo primera, dobiješ ništa.
Al možda ti to umeš duklopiš da ti visi tiganj nad glavom i takoto.

kod mene je donji deo prozora na 1 metar od poda. a ja volim da mi vise stvari po kuhinji. volim u kuhinji otvoreno da mi bude. ja ono sto ne vidim u kuhinji to i ne koristim :lol:, jer me mrzi da trazim. navikla sam da mi je sve blizu i vidljivo.

od serpi imam 2 metalac jednu veliku i jednu manju, metalac inox tiganj, metalac tavu sa granitnim efektom (za przenje i kuvanje), jednu delimano serpu sa granitnim efektom, jednu optica serpu bez drski koju koirstim za spinovanje secera i slicne rabote i tri tiganja teflonska razlicitih dimenzija....najveci koristim samo za palacinke, jer sve przim u tavi ili metalac tiganju. i jedan vok imam i jedno lonce za kafu i eventualno caj.

to ti je ceo moj komplet za kuvanje. :lol: kapiram da svako ovde na forumu ima vise serpi i lonaca od mene. :rotf:

od aparata imam 1 secka, 1 stapni mixer (izvadim ga samo za potaz, a i to ne volim da mi smrvi skroz potaz), aparat za sendvice, mixer rucni, obicni. :rotf:

ja ne volim da drzim nesto sto ne koristim. niti imam tiganj za palacinke, niti z aovo ili ono.....ja sve sto mi treba zavrsim sa ovim sto imam.

nekad sam volela da imam sve nesto posebno...sad bozemesacuvaj.

kod mene je donji deo prozora na 1 metar od poda. a ja volim da mi vise stvari po kuhinji. volim u kuhinji otvoreno da mi bude. ja ono sto ne vidim u kuhinji to i ne koristim :lol:, jer me mrzi da trazim. navikla sam da mi je sve blizu i vidljivo.

od serpi imam 2 metalac jednu veliku i jednu manju, metalac inox tiganj, metalac tavu sa granitnim efektom (za przenje i kuvanje), jednu delimano serpu sa granitnim efektom, jednu optica serpu bez drski koju koirstim za spinovanje secera i slicne rabote i tri tiganja teflonska razlicitih dimenzija....najveci koristim samo za palacinke, jer sve przim u tavi ili metalac tiganju. i jedan vok imam i jedno lonce za kafu i eventualno caj.

to ti je ceo moj komplet za kuvanje. :lol: kapiram da svako ovde na forumu ima vise serpi i lonaca od mene. :rotf:

od aparata imam 1 secka, 1 stapni mixer (izvadim ga samo za potaz, a i to ne volim da mi smrvi skroz potaz), aparat za sendvice, mixer rucni, obicni. :rotf:

ja ne volim da drzim nesto sto ne koristim. niti imam tiganj za palacinke, niti z aovo ili ono.....ja sve sto mi treba zavrsim sa ovim sto imam.

nekad sam volela da imam sve nesto posebno...sad bozemesacuvaj.
Немаш најмање. Ни ја немам пуно, 3 тигања, један онај са дршком и поклопцем, две шерпе и један велики лонац за супу. Вок, пекач и од недавно глинени сач и неколико тепсија различитих величина. Ни ја не волим неред у кухињи и вишак ствари.

Немаш најмање. Ни ја немам пуно, 3 тигања, један онај са дршком и поклопцем, две шерпе и један велики лонац за супу. Вок, пекач и од недавно глинени сач и неколико тепсија различитих величина. Ни ја не волим неред у кухињи и вишак ствари.
i ja imam nekoliko tepsija. stoje mi u fioci sporeta, a ona najveca od sporeta i jos jedna u samoj rerni. i imam silikonski kalup za mafine, koji se tako bzvz vuce kojekuda. :lol:

zato ja i nemam nikakav racun da kupim masinu za sudove, posto meni serpa treba sad i odmah, nemam ja vremena da je masina pere. a kucna masina pere minimum 30 minuta kolko znam. drugo su profi masine koje peru 3 minuta i cao. ali zato mi je dupla sudopera pod obavezno. em ne prskam nigde, em stavim tu serpe i plehove da se suse, posto ja nikad ne brisem sudove, imaju vazduh pa nek se suse. :lol: u stvari brisem dno kad operem serpu i treba mi odmah, obrisem joj dno, ali zaostalu vodu u samoj serpi ne brisem, stavim na ringlu da voda ispari, pa onda kuvam. :mrgreen:

brisanje sudova je najveci gubitak vremena koji postoji.

i ja imam nekoliko tepsija. stoje mi u fioci sporeta, a ona najveca od sporeta i jos jedna u samoj rerni. i imam silikonski kalup za mafine, koji se tako bzvz vuce kojekuda. :lol:

zato ja i nemam nikakav racun da kupim masinu za sudove, posto meni serpa treba sad i odmah, nemam ja vremena da je masina pere. a kucna masina pere minimum 30 minuta kolko znam. drugo su profi masine koje peru 3 minuta i cao. ali zato mi je dupla sudopera pod obavezno. em ne prskam nigde, em stavim tu serpe i plehove da se suse, posto ja nikad ne brisem sudove, imaju vazduh pa nek se suse. :lol: u stvari brisem dno kad operem serpu i treba mi odmah, obrisem joj dno, ali zaostalu vodu u samoj serpi ne brisem, stavim na ringlu da voda ispari, pa onda kuvam. :mrgreen:

brisanje sudova je najveci gubitak vremena koji postoji.
Da peres u masini za sudje,ne bi trebala brisati. 🙂

E, došlo vreme da se odradi rezervacija i da počne odbrojavanje
Screenshot_20230103_210138_kulana.tools.vacationcountdown.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back