jesi je to preuredila? daj fotke zloki
samo je preuredjena, jos nije zavrsena.
planiram da u nekom trenutku kupim novu kuhinju, ali imam vise varijanti.
jos uvek je kuhinja iz 2016, ali smo skinuli 1 element od 20 cm i 1 od 40 da bi frizider stao po visini (beko srebrni, tamni od 54 cm). pored je i dalje mali radni el od 40 cm i dupla sudopera, a gore je el. od 80, 60 i druga polica od 20..
na drugoj strani je i dlaje sto onaj koji sma pravila, ali je danas instalirana hejne polica. kupila sma 4 police koje idu od visine 90 cm, jer je ispod prostor za element koji tek treba da skratim na 82-83 cm i stavim tockice. to je vec postojeci element na kome je uradjen dekupaz jos 2017 i stavila sma ga na kraju u kuhinju kao pomocni el. i dekupaz je i dalje citav
nije neko super veliko preuredjenje, ali jeste sad drugacije.
e sad 1 varijanta je da kupim opet blok kuhinju, ali da ima duplu sudoperu, el radni od 40 i el. od 60 cm. taj od 60 bi super stao ispod poslednje police...naravno uz tockice. ja moram da imam duplu sudoperu, tako mi je najlakse. onda bi isao frizider pa sudopera, ali bih koristila za pranje samo desnu sudoperu, leva bi bila za susenje serpi i lonaca (sad je obrnuto radni el. od 40 pored frizidera, a desnu stranu sudopere pored sporeta koristim za susenje...prakticno deo za pranje je odvojen i od frizidera i od sporeta). ostao bi sporet od 50 cm. gore bi bio samo el od 40 i od 80 cm...eventualno skraceni el od 60 iznad frizidera. iznad sporeta bi bio samo aspirator, ako nadjem samostojeci od 50.
strana ka gipsanom zidu ostaje kakva jeste ploca stola je borovo drvo i hejne polica je borovo drvo...dakle, mogu kuhinju koju hocu, cak i da prefarbam drvo)
druga varijanta skuplja je da kupim ikeinu sunersta kuhinju belu i u tom slucaju bih ispod njenen ploce stala masina z asudove koja mi ne treba

i onda bi isao sporet od 60. sunersta je 112 cm, frizider je 54 plus mali prostor d aprovucem rucicu da upalim svetlo, jer je prekidac na zidu pored frizidera. strana ka gipsanom zidu ostaje ista, ali bih uzela tad beli element radni sa nekom ludom plocom...recimo zelenom u koju sma i dalje zaljubljena (eger ploca)
i treca varijanta je nova ikeina cajna kuhinja najsavrsenija koju sma videla...ova
https://www.ikea.com/rs/sr/p/aespinge-cajna-kuhinja-crna-jasen-s09497208/
opet bi morao sporet od 50 cm. a ja zelim tu kuhinju....zelim je, zelim....
ali mana obe ikeine kuhinje je to sto je sudopera 1 i sto je skroz levo, tjah meni uz sporet
druga mana je visina...standardni sporet (samostojeci) je 85 cm, a kuhinje su vise (90 cm). kod sunerste bih to resila sa ugradnom rernom i ringlama, pa bih imala istu visinu. ali kod ove druga je to tesko resivo, jer je ona duzine 120 cm, plus frizider i prostor za rucicu i svetlo...opet mora sporet od 50, a za ugradni mi treba vise prostora.
ja sma danas krenula po ivar police i tek u 70 pogledam aplikaciju i vidim da police 80 puta 30 nema na stanju, imaju smao nosace

. i na kraju kupim hejne.
njavise ide ka tome da bude obicna jeftina kuhinjica koju cu kad mi dosadi da promenim lako jer ne kosta puno. mada i sunersta je jeftina.
poenta je da bude funkcionalno i najjeftinije moguce. naravno da se meni svidja. msm, ja hocu u datom prostoru, bez da menjam rasporede uticnica, svetla, izbijanja zidova da uglavim kuhinju sa trpezarijom..to je meni izazov. nije mi izazov da ja sad pozovem majstora, izbijem parket ispred kuhinjske nise, stavim plocice, razvuce mi elektricar kablove kojekuda...sve to moze, ali ja hocu u tom prostoru uz minimalna ulaganja, bez promene postojeceg stanja da stvaram.