pura moca
Starosedelac
- Poruka
- 163.863
to je jedini majonez dakle ne voliš majonezНе волим ни Томи мајонез![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to je jedini majonez dakle ne voliš majonezНе волим ни Томи мајонез![]()
Ovu drugu opciju i ja volim i jedem to ili samo margartu, malo sira i malo paradajz palata i to je to, a testo bas tanko.Ne volim kaprićozu i mrzim tonu sira.
Plus ne volim kečap uopšte ako nije domaći.
Najviše volim pizza testo sa pilećim prsima (još bolje pravim belim mesom tanko sečenim), mocarelom, čeri paradajzom, maslinama i bosiljkom.
Može i varijanta sa šunkom (pršutom), crnim maslinama, pelatom i rukolom.
u italiji sam jeo ubedljivo najgore pice![]()
Potpuno je mama bila u pravu, lepota im je ugenima.Ne znam, meni su Italijani maheri za pizze, biskvite, kapucino i sladoled.
Kod njih cak jedem i sendvic sa slatkastom mortadelom. Suhomesnato me inace dibidus ne uzbudjuje. Kapucino od vrha do dna ima baloncice ali taman dovoljno jacine da nije mlekast.
Dopada mi se sto su njihove pizze svezikaste. Testo meko i napufkano ali nije zdudano vec puno rupica, dugo mi je trebalo kod kuce da napravim meru.
Svidja mi se sto peku par minuta...e, to kod kuce ni uz svo kamenje u rerni ne moze, pec na drva je pec na drva.
Zato sto peku par minuta nista nije "ubiveno", cherry je svezikast, mocarela samo rastopljena, rukolu dodaju naknadno a mislim da naknadno stavljaju i prsutu.
I super mi je sto serviraju krsteno, tanjir, escajg, tanka casa, pa sad, da l' za vino da l' za vodu. Sve mi dodje u meru.
Obozavam Italiju.
Kao kada prave cipelu, potrefe je i bez da egzotike.
Moja majka je tvrdila da je njima lepota usla u dnk kod. Nista ne trpaju a rezultat im vazda bude dobar.
Vaistinu se rodi! I vi da ste zdravi i veseli.Hristos se rodi. Srećan Božić dragi ljudi. Želim vam da pre svega budete zdravi.

Hvala Domaćice, Vaistinu se rodi, i tebi i tvojim najmilijima puno zdravlja i sreće.Hristos se rodi. Srećan Božić dragi ljudi. Želim vam da pre svega budete zdravi.

Ја стављам комадић бадњака- будеш целе године весео, зрно кукуруза- радиш и година буде плодна и пару- рад се исплати и имаш пара.Ja nisam nikad pravia slatku vojvodjansku česnicu. Pravim pogaču i stavljam paricu koju nikad ne nađem ja![]()

Онда није фора.Tako je to kad igraš pošteno
Umesto da okrenem onu stranu gde sam stavila paricu ka sebi, ja se pravim da ne znam gde je, pa je okrenem od sebe![]()

Sve isto plus dren da budea zdrav kao drenЈа стављам комадић бадњака- будеш целе године весео, зрно кукуруза- радиш и година буде плодна и пару- рад се исплати и имаш пара.
То у ту, хлебну. Војвођанска може само пару, да не полoмиш зубе![]()

А теби оно најважније, управо тај Тарин дренSrećan Božić drugari, Hristos se rodi
da ste zdravi I srećni svi I da vam se sve zelje ispune, da vas vole oni koje vi volite, da se izmerite sa kim ne govorite, i da vam svaki dan u godini bude lep i nasmejan![]()
![]()
који ћу ставити следеће године 

Ja sam najvise volela kada se za badnje vece dele suve sljive i kajsije i smokve itd pa pokojni deda ujka sedi na celu stola i deli svakom od nas po nekoliko, a nas kao vilotica ima, a meni posto sam uvek bila najmladja kao daje najvise pa se kao ostali buneОнда није фора.
Мене ужасно нервира то и код деце а нарочито код одраслих, недозрелих када чапају и траже. Брате, пусти да те срећа нађе.
Исто и са јајима за Ускрс. Када узму па лупају само да полупају а не једу. Грррр!
То ми је баш неваспитано и бахато.
Код нас није било тих обичаја у граду или моји нису то практиковали. Са тим сам се упознала тек када сам добила дете и у кући свекра. Тај одлазак по бадњак, кувана ракија и вино пред црквом и паљење истог. У цркви слама и гомила деце која купи орахе и бомбоне. Па уношење сламе у кућу. Свекрва баца кукуруз а деца пијучу у слами и траже дарове... Па се том сламом ујутру кити дрвеће у воћњаку, као за православну НГ.Ja sam najvise volela kada se za badnje vece dele suve sljive i kajsije i smokve itd pa pokojni deda ujka sedi na celu stola i deli svakom od nas po nekoliko, a nas kao vilotica ima, a meni posto sam uvek bila najmladja kao daje najvise pa se kao ostali bune
Pa onda cekamo da se ostale teke i ujne i ujecevi napiju vruce rakije pa im krademo kesice sa suvim vocem koje su skupili itako

Tako je nas nana naucila, to pijukanje dok baca kukuruz na nas, pa slama pod stolom - obizavala samКод нас није било тих обичаја у граду или моји нису то практиковали. Са тим сам се упознала тек када сам добила дете и у кући свекра. Тај одлазак по бадњак, кувана ракија и вино пред црквом и паљење истог. У цркви слама и гомила деце која купи орахе и бомбоне. Па уношење сламе у кућу. Свекрва баца кукуруз а деца пијучу у слами и траже дарове... Па се том сламом ујутру кити дрвеће у воћњаку, као за православну НГ.
Некако ми је то више легло.
Код нас се јесте обележавало али мање изворно![]()
)Pa probaj i jedno i drugo, pa vidi sta ti vise lezi zapravoДа нисам нормална то знамо. А сада се двоумим да ли да кренем на салсу или фолклор![]()

Салсу уз ужичко колоPa probaj i jedno i drugo, pa vidi sta ti vise lezi zapravo
Verujem da su oba super, ja sebe ne mogu da zamislim ni na jednom ali tebe mogu ba oba![]()

Што је то дивно. Када је велика породица. Макар се и посвађали пре ручка!Tako je nas nana naucila, to pijukanje dok baca kukuruz na nas, pa slama pod stolom - obizavala sam
ma mislim to se ne moze opisati i po stoti put kazem da me dusa boli sto moje dete to nikada nije dozivelo
Znas kad nana okupi sve nas, dakle svoje sestoro dece pa njihova deca pa mi, praunucici, bude nas oko 20, a sve najbliza rodnina)
pa kuvana vruca rakija, pa se svi isponapijaju ali onako slatko da ih cacne vruca, bukvalno kuca puna smeha i graje i dece i odraslih