Opet ja sa svojim mišljenjem s kojim se većina ne slaže, ali mislim da treba sve da radi i 24 sata ako imaju posla i ako to žele. Rad nedjeljom i praznikom bi trebalo da je dobrovoljan i da je plaćen kako treba i to je ono što bi inspekcija trebalo da kontroliše.
U supermarketima ne rade samo mame. Koliko je studenata koji bi mogli dodatno tako da zarade, da rade vikendom i u večernjim satima. Koliko je samaca kojima i odgovara da nisu sami kući na neki praznik, a ovako bar dodatno zarade. Pa, koliko je i mama kojima su djeca velika, pa neće ni tu nedjelju provesti s njima, a ta mama ako odradi nedjelju dobije duplo više novca, pa recimo ima istu platu ako radi četiri dana sedmično od kojih je jedan dan nedjelja kao kad radi 5 radnih dana, pa njoj možda više odgovara da ima tri slobodna dana za istu platu.
Pogotovo mi nema smisla da zemlja koja živi od turizma poput CG ukida rad nedjeljom. Umjesto da se rješava glavni problem, a to je neadekvatno plaćen rad vikendom, oni ga zabranjuju.
Kod mene rad praznikom plaćaju tri puta, pa nikad nije bio problem i nikad niko nije bio primoran da radi. Dok nisam imala djecu htjela sam da radim na državne praznike ako ne putujem nigdje, ovdje ima jedno 4 praznika koja uvijek padaju ponedjeljkom da bi se imao produženi vikend, a nemaju nikakvo značenje. Isto tako prekovremeno, imali smo potrebu za tim, probudim se vikendom ujutro rano, oko 6, a mm voli da spava duže, odradim 3 sata prekovremeno uz kafu. Da moram u kancelariju ne bih, a ovako samo upalim laptop. Čak i kad sam radila iz kancelarije davali su nam da prekovremene radimo od kuće. Otkako imam djecu ne radim ni prekovremene ni praznike i nikad mi niko ništa nije rekao. I po meni je to najbolja opcija, da se ima mogućnost rada ako se želi, ali da niko nije primoran, a ne zabrane.