Šta trenutno radiš? 17

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto sam juce radila moju smenu od 12 sati u uc do 7 uvece a od 7 uvece do evo 7 ujutru na drugom poslu, u domu nekom.
Znaci 24 sata radaaaaaaa.
Sad cu kuci jos malo
Uuuuu ne pricaj mi nista o nocnim smenama preko glave su mi
Evo samo veceras nisam radio al vec nocas tj veceras opet radim ne nemam pojam da sam imao slobodan dan
Ko bi reko da je danas subota ili nedelja

koliko si sigurna?..ok ti najbolje znas svoj kraj, ali vikendom ljudi imaju najvise vremena da se setkaju jer su slobodni ali ako ti mislis da ce vise ljudi biti radnim danom nego vikendom onda ok..
gledam u beogradu, vikendom su radnje i tc-i prepuni, ponedeljkom i utorkom znatno slabije.

Ni moj krojač ne radi nedeljom, a u Beogradu je :lol:
Osim kada izdramim nešto, pa mi izađe u susret.
Kad radiš diktira ti mesto u kome živiš (odnosno navike ljudi), a onda tip posla. Frizer da ne radi vikendom, mogao bi komotno katanac na radnju. Svadbe/proslave su u 99% slučajeva subotom i nedeljom, moja frizerka tim danima spava u radnji. Kada sam htela da mi pravi frizuru za koncert, zakazala sam tri nedelje u napred i tipa mogla sam da biram između dva termina ranom zorom :lol: Još što znam dosta žena koje se nedeljom friziraju zbog posla u ponedeljak.
Za krojača je čak i logično da ima manje posla vikendom, jer haljine/odela treba da budu gotova već za taj dan.

Nego Tabe, jesam li ja ono sa tobom na avataru :think:

Moja frizerka ne radi nedjeljom. Radi sa prijateljem u njihovom salonu i od pocetka imaju striktno radno vrijeme. Ne znam kakva im je politika da ih neko od stalnih zamoli da rade frizuru za vjencanje ili slicno, vidim da nemaju ni na instagramu svecane frizure.
Zaradjuju toliko da imaju svoj lokal. Ona je nedavno kupila kucu zajedno sa sestrom.
Znaci sasvim fino funkcionise bez da mora druge da stavi ispred sebe.

Moja frizerka ne radi nedjeljom. Radi sa prijateljem u njihovom salonu i od pocetka imaju striktno radno vrijeme. Ne znam kakva im je politika da ih neko od stalnih zamoli da rade frizuru za vjencanje ili slicno, vidim da nemaju ni na instagramu svecane frizure.
Zaradjuju toliko da imaju svoj lokal. Ona je nedavno kupila kucu zajedno sa sestrom.
Znaci sasvim fino funkcionise bez da mora druge da stavi ispred sebe.

Ne mora da znači da neko stavlja druge ispred sebe, pa zato radi vikendom. Meni je isto vikend udaran, takav je posao. Ja mogu da izaberem da ne radim jer zarađujem više nego dovoljno dovoljno, ali čemu. I to uopšte ne znači da stavljam klijenta ispred sebe.
Sve ti zavisi - gde radiš, sa kim, šta imaš u ponudi i šta ti je cilj.
Ja recimo imam mali broj klijenata, ali su mi dugogodišnji klijenti. I uzimam nove isključivo po debeloj preporuci. Ima ljudi u mom poslu koji primaju svakoga.
Ima u mom kraju jedna krojačica koja je u salonu samo pre podne. Imaš zakačen br. telefona, pa je zoveš ako ti nešto treba. Moj krojač radi dvokratno, ali on recimo za stalne mušterije radi i kod kuće.

Ni moj krojač ne radi nedeljom, a u Beogradu je :lol:
Osim kada izdramim nešto, pa mi izađe u susret.
Kad radiš diktira ti mesto u kome živiš (odnosno navike ljudi), a onda tip posla. Frizer da ne radi vikendom, mogao bi komotno katanac na radnju. Svadbe/proslave su u 99% slučajeva subotom i nedeljom, moja frizerka tim danima spava u radnji. Kada sam htela da mi pravi frizuru za koncert, zakazala sam tri nedelje u napred i tipa mogla sam da biram između dva termina ranom zorom :lol: Još što znam dosta žena koje se nedeljom friziraju zbog posla u ponedeljak.
Za krojača je čak i logično da ima manje posla vikendom, jer haljine/odela treba da budu gotova već za taj dan.

Nego Tabe, jesam li ja ono sa tobom na avataru :think:
Moja bivša frizerka ne radi nedeljom nikad, a radnim danima od 10h tek, i kuka kako bi bilo dobro da ima malo vise para, a neće za živu glavu da promeni radno vreme.
Promenim je, idem kod druge koja nedeljom moze da spava u salonu a ima i 2 radnice, a ovoj prvoj nikako nije jasno kako ona zaradi za svoju i jos dve plate plus. Bas sam joj rekla ti se bolje zaposli kod nje, da bi naučila kako se radi.
Udaljenost između njih dve su 2 autobuske stanice u istom naselju.

Ne mora da znači da neko stavlja druge ispred sebe, pa zato radi vikendom. Meni je isto vikend udaran, takav je posao. Ja mogu da izaberem da ne radim jer zarađujem više nego dovoljno dovoljno, ali čemu. I to uopšte ne znači da stavljam klijenta ispred sebe.
Sve ti zavisi - gde radiš, sa kim, šta imaš u ponudi i šta ti je cilj.
Ja recimo imam mali broj klijenata, ali su mi dugogodišnji klijenti. I uzimam nove isključivo po debeloj preporuci. Ima ljudi u mom poslu koji primaju svakoga.
Ima u mom kraju jedna krojačica koja je u salonu samo pre podne. Imaš zakačen br. telefona, pa je zoveš ako ti nešto treba. Moj krojač radi dvokratno, ali on recimo za stalne mušterije radi i kod kuće.
Negdje je neophodno, negdje nije. Moras imati dezurnog ljekara, ali ne moras imati otvoren market za praznik.
Fino bi bilo da imamo uredjen sistem pa da je to bar visestruko placeno, ali mahom je samo ucijenjen radnik jer nekima ne odgovara da se isplaniraju. Aroma u kraju nije cak imala ni promet tih dana ali uredno rade za ng, bozic...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back