Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Увек проблем прво у породици.
Сада набилдовани тата засуче рукаве и оде да се расправља са наставником јер његово мезимче има лошу оцену, а не зна се ко је туавији, мезимце или тата.
Свега има...
Meni ništa nije gore od nerealno ambicioznih roditelja. Moje dete je drugi razred i čujem pre neki dan da neka deca idu privatno na engleski. Tako veliko kad je prešlo u peti, dobili francuski, deca masovno na francuski...

slazem se..ali opsti trend je pad kvaliteta nastave i mislim da se slazes samnom.
kao sto rekoh..zasto roditelji sad moraju da placaju privatne profesore?
zasto nemaju svi pefesori dopunsku i dodatnu nastavu za lose i nadarene ucenike..sto kazes..cast izuzecima..
Jeste pad
Ima neodgovornih dosta

Ali ima još jedan trend (koji nije opravdanje za pad) a to je ogroman porast administracije koju moramo da radimo i još (po meni nasilno) takozvano stručno usavršavanje, koje je priča za sebe, a u obavezi smo da godišnje obavimo 20 sati bar plus 44 sata u školi

Nekad nije bilo svih tih "aplikacija" a nastava je bila na nivou

Увек проблем прво у породици.
Сада набилдовани тата засуче рукаве и оде да се расправља са наставником јер његово мезимче има лошу оцену, а не зна се ко је тупавији, мезимче или тата.
Свега има...
To je pojedinac.
Nisu sve tate nabildovane gorilice koje idu da biju profu zbog keca.
Slazem se sa tabom.
Skolstvo je bruka

Jeste pad
Ima neodgovornih dosta

Ali ima još jedan trend (koji nije opravdanje za pad) a to je ogroman porast administracije koju moramo da radimo i još (po meni nasilno) takozvano stručno usavršavanje, koje je priča za sebe, a u obavezi smo da godišnje obavimo 20 sati bar plus 44 sata u školi

Nekad nije bilo svih tih "aplikacija" a nastava je bila na nivou
Pa to imam i ja, izvini, inadministraciju i usavrsavanje zbog licence, pa mi nije opravdanje da posao otaljam

Meni ništa nije gore od nerealno ambicioznih roditelja. Moje dete je drugi razred i čujem pre neki dan da neka deca idu privatno na engleski. Tako veliko kad je prešlo u peti, dobili francuski, deca masovno na francuski...
Има изузетно напредне деце.
Такав је друг мога сина. Отац му је био неки дебил који је сву уштеђевину бацао, и мама решила, пошто од тог посла нема ништа, да више ништа ни не штеди него да све улаже у дете. Али не на силу, мали је вапио за знањем и активностима- језици, фолклор, јахање, напредна математика. Такав је по природи. Све воли да зна, ништа му није мрско, има енергије, продоран је,...
Али мучити дете преко његове воље и могућности је ван памети.

1632139241904.png

Veliki problem u školstvu je i što je gradivo isto za sve, a nemaju sva deca isto predznanje i kapacitete. Ne hvalim se, ali moje osmogodišnje dete zna engleski da govori tečno, kuca ko veliki, a juče kuka jer za domaći iz engleskog piše po dva reda "one, two, hello, my name is..."
Ali mi se jako dopada učiteljica, prvo, dala mu je 4 jer žuri pa pogreši ono što zna, a zatim, ko završi test, dobije drugi neki papir da vežba i za to se dele smajlići.

Става сам да се за децом код нас превише иде, склања, титра,... Да поред знања треба и да склањају за собом, поспреме, да им се организује чишћење парка,... Свиђа ми се у Јапану како то функционише. Неће ништа изгубити од детињства, све то може бити игра.
Деца по природи воле да раде, временом и васпитањем им се тај елан убије и претвори у муку и морање уместо задовољства.

slazem se..ali opsti trend je pad kvaliteta nastave i mislim da se slazes samnom.
kao sto rekoh..zasto roditelji sad moraju da placaju privatne profesore?
zasto nemaju svi profesori dopunsku i dodatnu nastavu za lose i nadarene ucenike kao nekad?..sto kazes..cast izuzecima..
sad profesori strajkuju..ne znam koja godina u zadnjih 20 se zavrsila od pocetka do kraja kako treba?
Plaćaju časove zato što ne žele oni da rade sa svojom djecom. Uvijek se djeci pomagalo, ali su to nekad roditelji radili. Ne plaćaju svi časove. Nije to pod moranje i ne mislim da su nastavnici za to krivi

Plaćaju časove zato što ne žele oni da rade sa svojom djecom. Uvijek se djeci pomagalo, ali su to nekad roditelji radili. Ne plaćaju svi časove. Nije to pod moranje i ne mislim da su nastavnici za to krivi
nisi u pravu..mali procenat roditelja moze da pomogne deci jer gradivo recimo iz matematike od 7. razreda postaje problematicno za vecinu roditelja..onda ..treba znati i preneti znanje..predavanje je vestina.
i ne mogu roditelji sve da znaju..

Али некада није свако ни морао да има 5. Данас свако хоће. Као да морају сви бити одлични.
Знаш за 3, за 3. Можеш мислити.
Због те амбиције да се буде бољи него што си способан реално је и настала ова пометња.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back