Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje stanje je bolje prilično, ali sam ipak uposlila ćerku da ode po plazmu, a ja skuvala čaj mužu. Jutros sam prvo popila brufen pa sve ostalo. Ne valja lek na prazan stomak, ali sam se vratila da spavam, kad je delovao. Ovog puta me gadno iscimala, ali bolje sam danas. Skuvala sam kafu, treba staviti i ručak, mada je još rano za nas.
U 6 derbi, svi se oštrimo. Dok oni gledaju ja ću samo da slušam. Nemam živaca da gledam, odlepim. Ništa brate da postanem malo cool što sam starija, pa je li realno 🤭

Cene su skandalozne, a plate ne povećavaju u privatnom sektoru iako je sve poskupelo. Sada je sve toliko skupo da reči nemam. Inače u Nemačkoj je život na malo isti kao kod nas sa cenama, ali je plata prosečna veća nekoliko puta. Imamo najgori standard u Evropi sem možda Bugara i Makedonije, mada mislim da je kod nas gore, sve je skuplje u odnosu na primanja.

Za normalan život za jednu četvoročlanu porodicu potrebno je minimum 2000 evra mesečno primanja. Pri tome da žive normalno, ništa luksuzno. Većina ljudi ima jako mala primanja, sa dve plate u kući može da se živi, ali teško. Stalno se pitam odakle ljudima pare za nova kola, putovanja i slično pošto svi kukaju kako nemaju i kako malo zarađuju.

Mi smo na čekove.
Ne znam realno što se tiče stanja u zemlji da li je gore intelekrualcima ili seljacima.
Najbolje prolaze vozači, vodoinstalateri, mehaničari, i uopšte došlo je vreme da bolje zarađuje vozač nego inženjer.
Ako bih sve navela šta je sve konkretno pogrešno, stigla bih do toga da je svet pogrešno postavljen danas. A nije kao da to već ne znamo. Sve su obesmislili i stavili u ruke mafije i kapitala.
Da me neko ne shvati pogrešno, nisam ja nikakav antiglobalista, ali samo primećujem da je sve podređeno novcu, da je novac postao jedino merilo vrednosti, a ja nisam odgojena sa takvim vaspitanjem. Svet koji ostavljamo deci iza nas surovo je mesto bez mnogo dobrote.

Što se tiče teme, ručali smo, uskoro će utakmica. Ja sam izlapela i nisam stavila slatko na spisak, pa moram ići čak do Žarkova, ovde kod mene sve je zatvoreno. Taman i da podignem nešto gotovine. Strašno me mrzi da idem, kao da moram u Tanzaniju.
Lepo sam se najela i bilo je mnogo fino, mogla bih da zaspim sad, ali ću svoju šetnju gledati sa vedrije strane, lepo je vreme.

Dal su dobri ili ne ne mogu da znam, ali je lista cekanja 6 meseci za krecenje.
Ja sad trazim zidara, isto ne znam jel su dobri ili ne, isto imaju listu cekanja i neki uopste nece da uzmu moj slucaj jer nemaju vremena.
Znaci ispada- bilo kakav majstor
Овде није тако. Дођу релативно брзо, питање је само колико квалитетно раде.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back