Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne radi 80% ljudi do 17
preterujes
prvo sad mnogi rade od kuce
drugo citav drzavni sektor radi do 15
trece mnogi privatnici rade i preko 17 jer zaposlni duze ostaju na poslu
u fabrikama koje imaju i najmasovnije zaposljavanje, ljudi rade po smenama cije se dnevne smene zavrsavaju obicno izmedju 12 i 14 ili 21 i 23

a i da se ne lazemo..te guzve o kojima se prica su nastale vikendom a ne radnim danom.

kopiracu moj odgovor sa druge teme sa drugog foruma gde se pricalo o ovome

haos jeste
znas gde je problem?
sto da bi se zaustavilo potrebno je da sve stane na 2 do 3 nedelje
to sad ne bi proslo nikako
i zato se ide sa ovim u neku ruku bezveznim polovicnim merama samo iz jednog razloga
ne da bi se sprecilo sirenje virusa, nego da se rastereti zdravstveni sistem..da se smanji broj zarazenih da bi u bolnicama bilo mesta ... kad bi sve mere prekinuli znatno bi se povecao broj zarazenih i ne bi bilo mesta u bolnicama za nove
zato se ide ovako sto na prvu loptu deluje bezveze.."zasto moze maxi a ne moze tehnomanija", ali je poenta da se bar malo smanji kontakt a ne da se prekine zaraza.

zar je kod nas ikad stvarno sve stalo?
i kad je vanredno stanje bilo imao si x likova koji su se nesmetano muvali okolo
i to su ti sto su po defaultu izuzeti pa im ni distanca, ni maske ne trebaju
jer su jupiteri redom, a narod je vo
a u maxiju su ti sanse realno vece nego u tehnomaniji da dobijes virus, bilo koji virus
i na kraju krajeva, ko ce staviti obrok na sto djeci svih tih ljudi koji rade za dnevnicu i ne mogu raditi ta dva tjedna?

ne radi 80% ljudi do 17
preterujes
prvo sad mnogi rade od kuce
drugo citav drzavni sektor radi do 15
trece mnogi privatnici rade i preko 17 jer zaposlni duze ostaju na poslu
u fabrikama koje imaju i najmasovnije zaposljavanje, ljudi rade po smenama cije se dnevne smene zavrsavaju obicno izmedju 12 i 14 ili 21 i 23

a i da se ne lazemo..te guzve o kojima se prica su nastale vikendom a ne radnim danom.

svi ti ljudi koji rade da bi mi mogli raditi i jesti od kuce rade van kuce
to je ogroman broj ljudi
i njihova djeca moraju negdje boraviti dok oni rade

zar je kod nas ikad stvarno sve stalo?
i kad je vanredno stanje bilo imao si x likova koji su se nesmetano muvali okolo
i to su ti sto su po defaultu izuzeti pa im ni distanca, ni maske ne trebaju
jer su jupiteri redom, a narod je vo
a u maxiju su ti sanse realno vece nego u tehnomaniji da dobijes virus, bilo koji virus
i na kraju krajeva, ko ce staviti obrok na sto djeci svih tih ljudi koji rade za dnevnicu i ne mogu raditi ta dva tjedna?
jasno je da je u maxiju veca sansa da se razbolis, to niko ne osporava
ali zabranom odlaska u tehnomaniju bar delimicno smanjujes transmisiju virusa i smanjujes ukupan broj obolelih ..ne puno..ali dovoljno da zdravstveni sitem ne pukne.

a prosle godine je bilo sve zatvoreno
zabravljas da nije radio gsp, da smo imali policijski cas, da 3 dana ni na ulicu nisi mogao. a radnje su radile do 14 radnim danima

Koliko su ljudi za zatvaranje bismo vidjeli I da je jedna od mjera da se procentualno primanjima od plate neostecenih sektora skida za potrebe onih koji su obustavljeni.
Vjerovatno bi se I po kriznom stabu, ministarstvima, ljekarskim upravama iznasle neke djelotvornije mjere.
Mozda parkovi ne bi postali leglo zaraze nego preporuka za zdraviji zivot.

ali zabranom odlaska u tehnomaniju bar delimicno smanjujes transmisiju virusa i smanjujes ukupan broj obolelih ..ne puno..ali dovoljno da zdravstveni sitem ne pukne.

zabravljas da nije radio gsp, da smo imali policijski cas, da 3 dana ni na ulicu nisi mogao. a radnje su radile do 14 radnim danima

ma ne umanjujes nista
realno, licna je odgovornost
na to se sve svodi
imas sad vec studije koje pokazuju koliko je lockdown zapravo neefikasan u npr evropi i usa
drugo je azija i kina
drugi mentalitet, drukciji zakoni...

za besiku je caj od brusnice najbolja stvar
ali uzmi u apoteci kesicu, ne filter vrecice i te stvari.

ovako nesto izgleda koliko se secam..nemacko je..

212177467

ne znam da li je ovo ikad ikom pomoglo :))) skupo ko djavo a brusnica ko brusnica

ma ne umanjujes nista
realno, licna je odgovornost
na to se sve svodi
imas sad vec studije koje pokazuju koliko je lockdown zapravo neefikasan u npr evropi i usa
drugo je azija i kina
drugi mentalitet, drukciji zakoni...
to se potpuno slazem sa tobom
to ti je mentalitet naseg coveka
mora da popije kaficu u setnji
gledam proslog vikenda (ne ovog sad nego onog pre njega kad je bio predivan dan u subotu) kafici su zatvoren ali zato je ispred baste stavljen aparat za sladoled i kafu i otegao se red od bar 50 ljudi koji su bukvalnoi disali jedni durgima u vrat
mislim mene bi prvo mrzelo da toliko cekam zbog dve kugle sladoleda a drugo potpuno neodgovorno ponasanje.

to se potpuno slazem sa tobom
to ti je mentalitet naseg coveka
mora da popije kaficu u setnji
gledam proslog vikenda (ne ovog sad nego onog pre njega kad je bio predivan dan u subotu) kafici su zatvoren ali zato je ispred baste stavljen aparat za sladoled i kafu i otegao se red od bar 50 ljudi koji su bukvalnoi disali jedni durgima u vrat
mislim mene bi prvo mrzelo da toliko cekam zbog dve kugle sladoleda a drugo potpuno neodgovorno ponasanje.
pa nije samo naseg
citav zapadni svijet osim skandinavije je tako...razuzdan :lol:

I tako ja ostavim dete na sat i 45 min. u školicu, a ja put pod noge. U jedno pet radnji. Jer šta čovek da radi dok čeka... U nekima redovi do ulice, u nekima ne može da se hoda normalno, nego kao na vašaru, malo ideš, malo "izvinite, samo da prođem"... Kod čoveka jedva dođoh na red da ga nešto pitam. Realno, da su kafići radili, ja bih sela, popila kafu i nazad. Znači, manje bih se vrtela među ljudima. Ali dobro.

I tako ja ostavim dete na sat i 45 min. u školicu, a ja put pod noge. U jedno pet radnji. Jer šta čovek da radi dok čeka... U nekima redovi do ulice, u nekima ne može da se hoda normalno, nego kao na vašaru, malo ideš, malo "izvinite, samo da prođem"... Kod čoveka jedva dođoh na red da ga nešto pitam. Realno, da su kafići radili, ja bih sela, popila kafu i nazad. Znači, manje bih se vrtela među ljudima. Ali dobro.
ma daj
ti kad su radili si sedela u kolima ispred poste i vrebala z:mrgreen:

Ne lypaj. Svi nose maske u tim prostorima.
Prosto bez maske nr mozes da udjes.
Daj mi jednog ko se zarazio u trgovini i dupe cu svoje poljubiti.

Prezivela prvu turu. Ali ovo je nehumano

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back