Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje za vlasnike macaka- kako ste resili zastitu na prozorima da macka ne iskoci napolje? Vidim da po pet shopovima ima mreza koje su za terase, ali šta raditi sa prozorima? Imam PVC prozore i na njima obične komarnike stavljene pre ere mačora koji za njega ne predstavljaju prepreku da se o njih okaci i iscepa ih tako da...ne znam šta mi valja činiti.

Pitanje za vlasnike macaka- kako ste resili zastitu na prozorima da macka ne iskoci napolje? Vidim da po pet shopovima ima mreza koje su za terase, ali šta raditi sa prozorima? Imam PVC prozore i na njima obične komarnike stavljene pre ere mačora koji za njega ne predstavljaju prepreku da se o njih okaci i iscepa ih tako da...ne znam šta mi valja činiti.
Jedino žičana mreža.Mačke su inteligentne i prate instinkt.

Zavisi šta pod tim podrazumevaš. Na osnovu ovakvih komantara ja je ne bih svrstala u tu grupu ali to nije ni bitno.
Значи ја треба да одобравам утамничење животиње. Не пада ми на памет.
Ко хоће од стана да прави зоо врт, нека му је на част.

Aha evo vidim
Ja imam komarnike, novi su jaki su, funkcionisu kao roletna da se dignu i spuste, stoje mi non stop spusteni zbog macke
Iskreno moja cicojka ne skace po mrezi da je iscepa, nije joj to predmet igre
Jedino kad ima momente da krene na mrezu je ako je neki insekt na njoj

Ali mi imamo pravilo u kuci - cici nece sedeti na otvorenom prozoru bez necijeg nadzora u sobi...znaci tu je neko u toj sobi, ona drema na prozoru koji je otvoren, nema frke
Ako niko nece boraviti u toj sobi prozor mora biti zatvoren, ona moze da legne na otvoren u sobi gde je neko
Jedino tako moze da se drzi na oku za svaki slucaj da naleti neki insekt ili golub koji bi je izazvao da skoci

Evo peta godina jos smo zivi niko nije proleteo :pop:

Za terasu imas one mreze od kanapa, namontiraj to

Mi nemamo zastitu osim tih starih komarnika ali ne ostavljamo minju bez nadzora svakako
Msm ona je gospodja u godinama, sve slabije skace i odmara ali da proleru neki golub vrv bi se pomamila
Kada su bili mladji koristila sam one trixie zastite za terasu/prozore

Poslednja izmena:
Goruca-ljubav-za-terasu.jpg

ovako je gasa zavrsio na nekom sajtu za balkonsko cvece : )
Boze kakva ljubav je on bio <3
E takve mreze sam razvlacila i po prozorima

Na terasu cu mrežu, to je ok, nisam znala da se takve mreže stavljaju i na prozore.
Mozes da ih skrojis za prozor
Ja licno ne mogu jer su mi pvc pa ne mogu da busim za sarke drzace i sl... mozda da zovem firmu koja ih je pravila da oni rese nekako to.... ali mreza mi radi posao pa nisam se ni cimala dalje....

Sve u svemu najbitnije je da malog djavola drzis na oku, nema najsigurnijeg resenja, uvek moze da pocepa nesto, jedino metalne neke mreze al to je ogavno ko da si u zatvoru...

Ja sam mnogo visoko.... nema prezivljavanja....
Da sam 1 sprat iskreno ne bih stavila nista....i vrlo rado bih je podrzavala u lovu na glupe golubove.....imala bih komarnike za leto a zimi bi ih dizala.... ovako hbg moram uvek jedno oko na djavolka....

A golubovi....boze ima li gluplje zivotinje....ona spava na prozoru, on sleti pored nje :fdlan: stvarno zasluzuje da bude rucak, bude mi zao sto ne mogu da je pustim

Ja sam mnogo visoko.... nema prezivljavanja....
Da sam 1 sprat iskreno ne bih stavila nista....i vrlo rado bih je podrzavala u lovu na glupe golubove.....imala bih komarnike za leto a zimi bi ih dizala.... ovako hbg moram uvek jedno oko na djavolka....

A golubovi....boze ima li gluplje zivotinje....ona spava na prozoru, on sleti pored nje :fdlan: stvarno zasluzuje da bude rucak, bude mi zao sto ne mogu da je pustim
jednom je gasa ulovio goluba preko prozora, pojma nemam kako, sekunda je to bila
onda je bila akcija spasavanja goluba, koji je uleteo kod malca u sobu
ovaj pomahnitao, malac pomahnitao, povredjeni golub se zavukao pod krevet
jedva sam ga oporavila i pustila u tri lepe

Pa ne mogu da ga držim stalno na oku, leti. Držimo normalno otvorene prozore u svim sobama, a ima ih tri, i šta sad ako krene iz jedne sobe u drugu ja da idem za njim...Mlad je, ima godinu dana, prošle godine je skakao na postojeće obične komarnike ali je bio mali i to je krenuo da radi pred kraj sezone stalnog držanja prozora širom otvorenih pa smo nekako iskontrolisali. Sad je veći i težak, ovi komarnici nisu rešenje. Isto je PVC pa ne mogu u to ništa da šrafim. Možda može da se spolja nekako namontira ova mreža...a ko će to da izvede, da zovem one perače prozora što vise sa sajli :).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back