Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne bih ja to jos potezao, a nisam siguran ni da bi tako lako dobio sada. onda u onom momentu razvoda bi dobio, ali opet ne vjerujem da mogu dobiti samostalno vrsenje roditeljskog prava
И ја сам за неке ствари окаснила. Када је требало нисам знала за оних 40 дана неурачунљивости након порођаја :mrgreen:

bitno mi je da vidjam dijete, ako mi to ukine onda cu reagovati. djetetu treba i majka i otac, nije ona losa majka nego sam ja super :))
Mogu samo da pretpostavim koliko ti je sve to tesko i koliko napora ulazes da bi odnos bio korektan, ali dete ne treba oba roditelja. Ne po svaku cenu i ne ako je jedan roditelj los.
Uvek radi ono sto dete zeli. Ako trazi da skines njenu sliku ti je skini. Ne dozvoli da te dete pocne posmatrati kao njenog saucesnika ili zastitnika. To ce ga zbuniti. Ti stitis samo njega.
Izvini jos jednom sto se mesam, ali ja bih je distancirala iz zivota deteta sto vise mogu.

Mogu samo da pretpostavim koliko ti je sve to tesko i koliko napora ulazes da bi odnos bio korektan, ali dete ne treba oba roditelja. Ne po svaku cenu i ne ako je jedan roditelj los.
Uvek radi ono sto dete zeli. Ako trazi da skines njenu sliku ti je skini. Ne dozvoli da te dete pocne posmatrati kao njenog saucesnika ili zastitnika. To ce ga zbuniti. Ti stitis samo njega.
Izvini jos jednom sto se mesam, ali ja bih je distancirala iz zivota deteta sto vise mogu.

ne ulazem vise, 2 godine sam pokusavao, odustao sam...
i dalje ne mislim da je los roditelj. samo su kod nas obrnute uloge, ja sam vise majka ona otac koji pokusava da pridje nekako djetetu ali ne zna kako...
mnogo je vezan za baku, njenu majku, vise nego za nju

Citam unazad. Neko je spominjao orhideje.
Juce sam ih „kupala“. :)

25D4115F-7F3F-4155-BF58-1BC93A9C1C4A.jpeg
B603C17B-1E2B-4DE9-8EC7-B69517CFE056.jpeg

A imam i dve nove patuljaste.
5DA531E4-F7F9-4915-89CC-297D9BE1E94E.jpeg

Moram vam napisati ovo :lol:
Legla cera sinoc mazimo se, ona mi cita i zavrsi, pa me pita:”Mama hoce li se meni ostvariti zelja koju sam zamislila za rodjendan kad sam duvala svecicu?”
Ja joj kazem Pa ne znam maco, reci mi sta si pozelela pa mozda pomognem?
“Pozelela sam da ti i tata zivite vecno i nikad ne umrete.” :heart:

Dusa mi se istopila. Onda sam joj objasnjavala da je to nemoguce, ali da necemo mi jossss dugoooooo nigde. A ona me pita:”Znaci jos bar pet godina cete biti zivi?” :lol:

pa nije to bas tako, detetu trebaju oba roditelja i ne treba mu nikako izbaciti majku iz zivota osim ako ga zlostavlja

kad su se moji razveli, pripala sam mami a toliko sam patila za tatom da sam 3 godine, dok na kraju nije ona popustila pa me pustila da se vratim tati, dugo, dugo po ceo dan plakala, odbijala da jedem, pravila razne gluposti i da je neko sa strane to gledao mozda bi pomislio kako mi je majka losa, a nije...iz ove perspektive mogu da tvrdim da je bila i bolji roditelj od tate ali ljubav je ljubav, detetu valjda to najvise znaci

pa nije to bas tako, detetu trebaju oba roditelja i ne treba mu nikako izbaciti majku iz zivota osim ako ga zlostavlja

kad su se moji razveli, pripala sam mami a toliko sam patila za tatom da sam 3 godine, dok na kraju nije ona popustila pa me pustila da se vratim tati, dugo, dugo po ceo dan plakala, odbijala da jedem, pravila razne gluposti i da je neko sa strane to gledao mozda bi pomislio kako mi je majka losa, a nije...iz ove perspektive mogu da tvrdim da je bila i bolji roditelj od tate ali ljubav je ljubav, detetu valjda to najvise znaci
kad si se vratila tati?
koliko god si imala?

Нема ту универзалног рецепта. Није то математика.
Јако је тешко давати савете а још теже бити део тога.

Нема ту универзалног рецепта. Није то математика.
Јако је тешко давати савете а још теже бити део тога.
U pravu si. Nikad covek ne zna kakva je neka porodica.
Nekad “savrsena” porodica neku decu upropasti.
To je bas onako osetljiv teren.

Razumem. I tako je kada su roditelji koliko-toliko ok, ali meni se, na osnovu onog sto je Pti pisao, cini da se dete nje plasi. Tu su mi se upalili svi alarmi.
Ali posto je ovo ipak „krnji“ nacin komunikacije, plus moj licni dozivljaj, tema delikatna, mozda to sve i nije tako lose. :)

Zavisi i od roditelja...
Plus što deca često imaju ideal drugog roditelja sa kojim ne žive...
I ja stojim na stanovištu da dete treba da ostane u kontaktu i sa drugim roditeljem i da kako sazreva odluči dokle će taj kontakt trajati. Ali u smislu nekog vaspitanja i uticaja na dete ne. Ne mora roditelj da zlostavlja dete da bi ga se dete plašilo. Deca se plaše i roditelja koji su nedosledni u svom ponašanju. Uopšte ne mora bolest da bude u pitanju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back