macka vracarka
Veoma poznat
- Poruka
- 13.093
Moze I Zara. A prosle godine sam provalila I Zara home. posebno je dobro kad je snizenje.ja licno vise volim da prosetam i razgledam.
nisam ljubitelj online sopinga osim za karte
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moze I Zara. A prosle godine sam provalila I Zara home. posebno je dobro kad je snizenje.ja licno vise volim da prosetam i razgledam.
nisam ljubitelj online sopinga osim za karte
Moze I Zara. A prosle godine sam provalila I Zara home. posebno je dobro kad je snizenje.
Coin casa u Bgd je dosta skupa pa cak i na snizenju. Skoro sam bila ima lepih stvari, onako italijanski smek ali jastucici na popustu 5000. Inace snizeni 20%.E, ja kupujem često u Zara home.
Upravo čekam neku ćebad od alpake, skroz je fino snižena i posteljinu sa Damboooom za ok novac.
U cenovnom rangu Coin case, koju takodje volim. Oni su kao malo više dizajnirani a dostupni.
Moja koleginica danas radi i dobija 20 soma na platu. Not bad.

pa nema ovde zabrana
Ti se svakako doteraj ,da ne prodjes ko jaznam zasto pitas
mi idemo oko 14h, ako ces posle toga javicu ti msm mogu i selfi da ti posaljem
i da mi se javis ako me sretnes![]()

U vezi sa radom nedjeljom, to je super ako je kod vas tako uredjeno. Pa da moze da radi ko zeli i da mu bude placeno.U mojoj firmi plaćaju 3X ako se radi na državni praznik. Recimo, ako je dnevno 100 EUR onda to dobijaju svi, radili ne radili, ti dobiješ 100 jer radiš i 100 jer radiš na državni praznik, tako da je ukupno 300. Svako dobija različito u zavisnosti kolika mu je godišnja plata, pa se tako obračunava dnevnica, ali to je samo primjer.
Ovdje postoje čini mi se 4 državna praznika koja padaju uvijek u ponedjeljak i nemaju nikakvo značenje već da bi se imao produžen vikend, mi smo svi htjeli da radimo tim državnim praznicima jer ne moraš ako ne želiš.
Zato sam ja protiv onih pokreta da se zabrani rad nedjeljom, da mame koje rade u prodavnicama budu kući s djecom, kao šta imate 6 dana da kupujete. Uvijek se navode samo prodavnice kao primjer. Kao da su mame jedine koje rade. Koliko je studenata kojima bi dobro došlo da rade vikendom ili državnim praznicima kad nemaju predavanja. Koliko je mama s odraslom djecom koja svakako ne provode vrijeme kući s njom, pa da i tim mama ponudiš da taj jedan dan zarade kao za tri, odrade još dva radna dana i ostalo imaju slobodno, većina bi pristala. Koliko je samaca i ljudi kojima je još gore neke praznike provoditi kući sami, a ovako odrade taj praznik i budu bolje plaćeni. Treba da se radi na tom da se poštuju prava radnika i da rad nedjeljom i praznicima bude dobrovoljan i adekvatno plaćen, a ne da se uvode zabrane.
Znam da nema, ali često se pominju. Kao, trebaju i radnice u prodavnicama da odmore, nekad se znalo, sve se kupi subotom, nedjeljom se ne radi, to se često i na forumu spominje. Vidim da u BL sad kako je došao novi gradonačelnike ponovo počinju priče o neradnoj nedjelji, ne znam da li je to obećavao u predizbornoj kampanji ili šta. Čini mi se da sam čitala da se u Crnoj Gori uvela ta zabrana, što je meni za turističke i siromašne zemlje prosto nevjerovatno. Mislim, nelogično mi je da i u Njemačkoj i Austriji ne rade supermarketi nedjeljom.
Što se mene tiče sve bi moglo da radi 24 sata ako im to donosi profit, ali da se poštuju prava radnika i da su adekvatno plaćeni, da niko nije prisiljen na taj rad jer će inače dobiti otkaz, ali da ko želi da radi te smjene za više novca može.

Kod nas za rad praznikom koji je neradni dan uvecanje je 110% na ugovorenu satnicu. Tako da se dobija 100% od ugovorene satnice i 110% redovne dnevnice. Znaci 210% ugovorene dnevnice.U mojoj firmi plaćaju 3X ako se radi na državni praznik. Recimo, ako je dnevno 100 EUR onda to dobijaju svi, radili ne radili, ti dobiješ 100 jer radiš i 100 jer radiš na državni praznik, tako da je ukupno 300. Svako dobija različito u zavisnosti kolika mu je godišnja plata, pa se tako obračunava dnevnica, ali to je samo primjer.
Ovdje postoje čini mi se 4 državna praznika koja padaju uvijek u ponedjeljak i nemaju nikakvo značenje već da bi se imao produžen vikend, mi smo svi htjeli da radimo tim državnim praznicima jer ne moraš ako ne želiš.
Zato sam ja protiv onih pokreta da se zabrani rad nedjeljom, da mame koje rade u prodavnicama budu kući s djecom, kao šta imate 6 dana da kupujete. Uvijek se navode samo prodavnice kao primjer. Kao da su mame jedine koje rade. Koliko je studenata kojima bi dobro došlo da rade vikendom ili državnim praznicima kad nemaju predavanja. Koliko je mama s odraslom djecom koja svakako ne provode vrijeme kući s njom, pa da i tim mama ponudiš da taj jedan dan zarade kao za tri, odrade još dva radna dana i ostalo imaju slobodno, većina bi pristala. Koliko je samaca i ljudi kojima je još gore neke praznike provoditi kući sami, a ovako odrade taj praznik i budu bolje plaćeni. Treba da se radi na tom da se poštuju prava radnika i da rad nedjeljom i praznicima bude dobrovoljan i adekvatno plaćen, a ne da se uvode zabrane.
Kod nas za rad praznikom koji je neradni dan uvecanje je 110% na ugovorenu satnicu. Tako da se dobija 100% od ugovorene satnice i 110% redovne dnevnice. Znaci 210% ugovorene dnevnice.
Ja sam za to da prodavnice budu otvorene vikendom ali da se nedelja plati po vecoj obracunskoj stopi.
U mojoj firmi plaćaju 3X ako se radi na državni praznik. Recimo, ako je dnevno 100 EUR onda to dobijaju svi, radili ne radili, ti dobiješ 100 jer radiš i 100 jer radiš na državni praznik, tako da je ukupno 300. Svako dobija različito u zavisnosti kolika mu je godišnja plata, pa se tako obračunava dnevnica, ali to je samo primjer.
E pa sad kako su se dogovorili tako im placaju.Poslodavce bas briga uglavnom, mislim da se nedeljom placa kao prekovremeni rad 26% od osnovice, ali verovatno ne svuda.nije problem rad ili ne
nego sto cesto ti ljudi ne rade praznikom za duplu vec za regularnu dnevnicu
Pa zakon tako ne kaze. Nisam sigurna ali mislim da se rad nedeljom obracunava kao prekovremeni sati a to je nekih 26% od osnovice.sto se poslodavca tice, to moze, samo ako napravi takav prihod
znaci da se radi nedeljom, da radnici budu placeni evo kao sto stela kaze 3x vise, ali u tom slucaju i ono sto se prodaje mora da bude isto toliko skuplje tog dana
od cega onda poslodavac da napravi tu razlikuPa zakon tako ne kaze. Nisam sigurna ali mislim da se rad nedeljom obracunava kao prekovremeni sati a to je nekih 26% od osnovice.
Da li bi roba trebala biti skuplja nedeljom? Ne mislim.
Svaki poslodavac treba da misli o prekovremenom radu svojih radnika ako to zahteva od njih i da budzetira toliko za plate. Ako ne nista.od cega onda poslodavac da napravi tu razliku
razmisljam cisto ekonomski razumno
ekonomski razumno - sta poslodavca briga da razmislja kako da napravi visak kojim treba da plati radnike da bi neko nedeljom ili praznicnim danima mogao da kupuje..po istoj ceni..Svaki poslodavac treba da misli o prekovremenom radu svojih radnika ako to zahteva od njih i da budzetira toliko za plate. Ako ne nista.
Sta zaposlenog briga od cega ce da ga isplati ako mu u ugovoru stoji da je obavezan da radi nedeljom npr. A jos manje korisnika briga da plati tri puta vecu cenu jer je otvoren nedeljom.
Mislim da radnici nisu u losem polozaju ako se pobune protiv poslodavaca, i da ih zakon tu stiti. E sad razlozi zbog kojih se ne bune su drugi par rukava.Strah od otkaza ili sta vec.
nije problem rad ili ne
nego sto cesto ti ljudi ne rade praznikom za duplu vec za regularnu dnevnicu
Nije problem raditi za praznik u Irskoj, ali u Srbiji jeste. Radnik je plaćen kao i svaki drugi dan.
sto se poslodavca tice, to moze, samo ako napravi takav prihod
znaci da se radi nedeljom, da radnici budu placeni evo kao sto stela kaze 3x vise, ali u tom slucaju i ono sto se prodaje mora da bude isto toliko skuplje tog dana