Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Il ponesemo vodku u torbi, ostavimo torbu da visi sa unutrašnje strane kabine u wcu a mi se samo smenjujemo.
Mislim, ja sam od tih generacija, dobiješ 50 din za jedno piće i taksi, kupiš litru i ideš pešice :lol:
Kao studenti. Cugne se kod nekog, pa u klubu i nisi zedan. Mislim, iako jesi, ko ima pare za pice, mooozda jedno:lol:

Dajv, peče me lumbalni deo kičme, ne udara na noge, nije se možda ništa ni aktiviralo ali ne mogu da istegnem taj deo kičme jer me užasno peče.
Znam da je verovatno od lošeg sedenja tj sedenja na trtici umesto na guzici, ne znam drugačije kako da objasnim, više sedim na leđima nego na nogama recimo :lol:
Šta bih mogla da radim da malo otkočim taj deo pa da ga razgibam i učvrstim?
znam, ako imas taj osecaj pecenja, znaci da sa te strane diras nerv
sedni sa karlicom u odnosu na natkolenice i njima u odnosu na potokolenice i potkolenicama u odnosu na pod pod 90*
uvuci jako stomak, i nemoj sa karlicom da pravis inklinaciju, nego je postavi u ovakav neutralan polozaj
evo ti skica polozaja
izvuci ruke iznad glave i blago pokreci gornji deo izvlaceci ga svo vreme
kad sedis, obavezno drzi jastuk iza ledja da ne upadne kicma u taj zavaljeni polozaj
pretpostavljam da te pece sa leve strane i da si desnjakinja
utopli taj deo, crveni gel i vuna sledeci sedam dana i noci
i proci ce
ali ne zavaljuj vise kicmu nikad kad sedis!
mlada si, ali ce problem da ti ode na torakalni, pa na vratni deo kicme
cuvaj to sto imas!

Vidi, trebalo bi da budem neka tešk pedanterija koja obožava da bude obožavana u što širem krugu ljudi, voli da se eksponira i uvek bude u centru pažnje, a čista sam suprotnost.
Jedino što jesam tvrdica, volim slatke parice, ne volim ljude, osim svojih, njih obožavam i sve bih dala za njih ali ni ne očekujem ništa manje za uzvrat.
Ja isto,ali imam ispade sa eksponiranjem

znam, ako imas taj osecaj pecenja, znaci da sa te strane diras nerv
sedni sa karlicom u odnosu na natkolenice i njima u odnosu na potokolenice i potkolenicama u odnosu na pod pod 90*
uvuci jako stomak, i nemoj sa karlicom da pravis inklinaciju, nego je postavi u ovakav neutralan polozaj
evo ti skica polozaja
izvuci ruke iznad glave i blago pokreci gornji deo izvlaceci ga svo vreme
kad sedis, obavezno drzi jastuk iza ledja da ne upadne kicma u taj zavaljeni polozaj
pretpostavljam da te pece sa leve strane i da si desnjakinja
utopli taj deo, crveni gel i vuna sledeci sedam dana i noci
i proci ce
ali ne zavaljuj vise kicmu nikad kad sedis!
mlada si, ali ce problem da ti ode na torakalni, pa na vratni deo kicme
cuvaj to sto imas!

Da, ta zavaljenost mi je problem, mi nemamo stolice u stanu ni redovan trpezarijski sto, imam male drvene kutije i maleni sto za kojim jedemo, a osim toga kaućeve/krevete, na njima kad sedim mi je naslon uvek daleko i onda se sva iskrivim.
Već sam počela da sedim sa jastukom iza leđa ali možda ću morati ubaciti i dva.
Ne peče strašno, inače mi je ok, samo kad krenem da se istežem dok radim vežbe nema šanse da se savijem npr da dodirnem prste na nogama.
Hvala ti na savetu :cmok:

Da, ta zavaljenost mi je problem, mi nemamo stolice u stanu ni redovan trpezarijski sto, imam male drvene kutije i maleni sto za kojim jedemo, a osim toga kaućeve/krevete, na njima kad sedim mi je naslon uvek daleko i onda se sva iskrivim.
Ne peče strašno, inače mi je ok, samo kad krenem da se istežem dok radim vežbe nema šanse da se savijem npr da dodirnem prste na nogama.
Ja zbog ovoga mnogo negodujem na ugaonu garnituru. Evo i sad skoro lezim.
Definitivno u stanu stavljam cvrsci trosjed sa normalnim naslonom.

Meni je fizijatar skrenula paznju na nosenje misonjice. Propasce ti lumbalni dio ako ne isturis kicmu. Previse je uvijem na unutra:/ a ne znam drugacije, sve imam osjecaj preturicu se.

Vi ste zreli za onu kucu u predgradju :D

to stanje je veoma promenjivo, vrlo brzo dolazi do olaksanja ako se vodis reverzibilnim principom - popravi ono sto te je dovelo do toga, a nemoj da se trpas analgeticima i da unistavas zeludac, a kicmu drzis i dalje zavaljenu
moje dete vezba, ali se uzasnem kad je vidim u toku dana sa kompjuterom u rukama u takvom polozaju na krevetu, jer znam kako jedino to moze da se zavrsi
cuvajte se deco :heart:

Ja zbog ovoga mnogo negodujem na ugaonu garnituru. Evo i sad skoro lezim.
Definitivno u stanu stavljam cvrsci trosjed sa normalnim naslonom.

Meni je fizijatar skrenula paznju na nosenje misonjice. Propasce ti lumbalni dio ako ne isturis kicmu. Previse je uvijem na unutra:/ a ne znam drugacije, sve imam osjecaj preturicu se.

Vi ste zreli za onu kucu u predgradju :D

Uh, ni ne znaš samo koliko.
Ovaj stan smo prerasli nas dvoje onog momenta kad smo dovukli i mačku, a sad već stvarno nema prostora da se okreneš a da nešto ne srušiš :lol:
Samo smo nerešeni, ni da smo vage, ali zaista zaista nikako da prelomimo ni gde ćemo ni šta ćemo.
Nekako ću izdržati još dve god, dok klinac ne napuni 6 a onda ću pobeći vrišteći :lol:

Obože, Medina porodica ....

Uh, ni ne znaš samo koliko.
Ovaj stan smo prerasli nas dvoje onog momenta kad smo dovukli i mačku, a sad već stvarno nema prostora da se okreneš a da nešto ne srušiš :lol:
Samo smo nerešeni, ni da smo vage, ali zaista zaista nikako da prelomimo ni gde ćemo ni šta ćemo.
Nekako ću izdržati još dve god, dok klinac ne napuni 6 a onda ću pobeći vrišteći :lol:
Ti bi mogla i u divljinu ali divljina nema skolu. Pa ti pomiri sve potrebe, zelje i novcanik.
Ne znam kakve su cijene nekretnina sada u NS, vidjela sam ranije da su rasle i tamo. Postoji li sansa da iznajmite svoj stan a odete pod kiriju u veci, dok ne nadjete kvalitetnu nekretninu?
Bg je postao nemoguc za zivot.

Moji su kupili vikendicu na selu prije nekoliko godina.
I super je. Ali je super za ostvarene ljude sa vecom djecom. Nema skole, svi koji imaju djecu tamo voze ih do grada u skolu. Nedavno tata krenuo da obidje kucu i komsija mu kaze da ne moze da se pridje od snijega, od glavnog puta se ne cisti. Dok traje skola, ljudi traktorima voze djecu.
Nasa sela su mozda ok ako su nadomak grada, ako si motorizovan. Ali lijepo je mastati o holandskoj provinciji i zamisljati nase selo takvim

Nije svako selo na vrh Vrške čuke i u Donjoj Pripizdini. Postoje sela pored glavnog puta, očišćen sneg, škola na desetak km, struja, voda, internet, kablovska... Imaš zemlju da uzgajaš povrće za sebe ili ako voliš za prodaju, može ovce, da lakše održavaš imanje zbog trave, kokoške po dvorištu za sveža jaja, može krava, onda dobiješ tele, mleko, sir... Kad bi u grad, odeš do grada, jedino ti za to uvek treba auto. A drugo je vikendica gde žičarom ideš do nje...

Mojima vikendica nije ni u kakvoj pripizdini. Divan kraj nadomak grada. Ali iznenadjenje ove godine, nije mogao kolima do kuce.
A kraj je bozanstven. Zelena brdasca obrasla sumom. Nigdje kamena.
Moze i koka i krava i povrce i voce. Gaje ljudi sve i uspijeva im sve. Al ne vidim da iko hrli tamo, vise prodaju kravu da posalju dijete koje hoce da uci na fakultet

Od vikendaša na mojoj planinici, obroncima planine, samo još jedan vikendaš i ja imamo kuću...BG moreplovac ..a ranije su imali i neki poznati glumci...sad ostalo malo kuća, još manje je dece...a škola super osnovna, peške 5 min. Veća varoš na 15km, grad na pola sata vožnje

Živi i jedan momak iz Australije u blizini, sad sam se setio. Ne poznajem ga, video sam ga kad džogira. Njemu se dopalo, kupio domaćinstvo, to vam je kuća i još objekata i godinama je tu, ne planira da se seli. Seljaci kažu da je malo polupan, a to znači kao, nema ženiz i decu, garantovano im je to kriterijum...

Poslednja izmena:
Ovdje ima, zivo je seoce. Porodice sa djecom, malo djece ali ih ima, imaju lijepa imanja, farme.
Ljeti nemaju vodu. Zbog restrikcija da bi se snabdijevao grad, selima pustaju vodu jednom u nekoliko dana. Moji ostali sokirani:lol:
To je česta pojava na selu.... na Zvezdari zavrnu vodu , podavska sela isto kubure itd.
Uglavnom, pisao sam već....mentalno sam preživeo proleće i leto zahvaljujući selu. Poludeo BiH u BG, srećom, moglo se i online za posao i sve leglo kako treba. Jedva čekam sad mart da idem da sadim trešnje, jabooke i šljive...
Otkrivanje sela mi je značilo mnogo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back