Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa uglavnom nije ako se desi jednom
mada, ima i kad jeste
ima i kad takvi popiju i batine
A ima i kad se okliznu i padnu.

Imali smo slucaj gde je matori otac, nakon proslave, poceo da tuce svoju 30+ cerku, koja je detetu pravila prvi rodjendan. (Ja to srecom nisam videla jer se odigravalo napolju, dosta daleko ali sam cula vrisku). Onda je zet istukao tasta.

Elem, moj stav je da na moju cerku mozes ruku dici samo jednom.
Nadam se da ce to biti i njen stav.

citavo drustvo na ovoj planeti se bazira na postovanju autoriteta
cak i kad odes na razgovor za posao, jedno od pitanja je da li postujes autoritet kad je u pitanju timski rad
mora da postoji neka skala i mora da postoji postovanje starijeg po rangu
jedino sto je negde u prevodu nestalo i ono da mora da postoji postovanje mladjeg, da je to uzajamna relacija
ovaj svet hrli ka provaliji, zato se danas nalazimo u tranziciji gde demokratija nestaje, pa cak i zakonski kaznjiva dela onaj ko je ``visi po rangu`` izmanipulisace i nece biti kaznjen
pa imas jutku, babica, vucica..
ono sto je ovde posebno tesko je sto neko manipulise deciji dusama, sto unistava psihicki jedno bice zbog svog ega..ne verujem ni da mu je taj seks u fizickom smislu bio toliko bitan
vise lomljenje i pokoravanje osobe
pisala sam da je moje dete bilo u toksicnoj vezi u godinama mnogo starijim od ovih devojaka
i kako je neko tim mentalnim projekcijama slomio i doveo do ruba unistenja
i imale smo otvoreni odnos da smo pricale o tome
kao roditelj nisam vaspitala dete da bude lutka i ne korsti svoj mozak i iz tog razloga joj nikad nisam rekla - moras da prekines
a samo to mi je bilo u glavi
i ona je vrlo bila svesna sto mi je u razgovoru rekla, da to nije dobro za nju, svesna da on unistava sve ono dobro sto smo zajedno ona i mi njeni roditelji sa njom u njoj izgradili
ali je on perfidnim igrama, razgovorima, dugim razgovorima ubedjivao da je to da bi ona otkrila jednu novu dimenziju sebe i da joj on samo pomaze na tom putu
na kome se srecom izgubio
za ovu decu citam, da ih je selektirao i tacno procenio kod koga moze da ide dalje od verbalnog maltretiranja
Moj “problem” je oduvek nepriznavanje autoriteta.
Nepostovanje autoriteta.
Tim da, autoritet ne.

I dok ucim, i dok slusam... ko god da je u pitanju, usvajam ono sto je logicno i ispravno. Ono sto nije, ne.

Prosto je nemoguce da je neko u svemu u pravu. Ne volim bogove i divljenje. Nikad nisam imala idole. To su za mene besmislice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back