Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Особа која нема шта да крије, нема никакав проблем да насиље пријави.
Биће да је код ње ситуација нешто компликованија те јој се учинило да се више исплати сервирати охлађену освету преко медија.

Treba da ide u javnost i da time pomogne svim onim zenama koje se srame ili plase osude (a imamo je na lopate), pa godinama cute o tome.
Evo i sada.
Zrtva je tema. Nasilnik ne.
Da, znam, svako je nevin dok se ne dokaze suprotno, ali za onog ko je zrtva je vrlo jasno ko je krivac i o tome zeli da govori -

onda kada njoj kao zrtvi to emocionalno najlakse i kada je za to spremna, a ne onda kada Dragica iz Mrdjuse Donje misli da ona treba ili mora da reaguje.
ali da li shvatas, ti si vec uzela zdravo za gotovo da je ona zrtva a on nasilnik
on tvrdi da nije i da je spreman da ide na poligraf da dokaze
ne znam da li razumes o cemu pricam
sta ako se na kraju ispstavi da nije bilo tako?
ne kazem da ce se ispostaviti ali se u ovakvim stvarima ide redovnim putem pa kad se dokaze izlazise u javnost.

Ovo je objavila Bojana Maljevic.
Ljudima niske emocionalne inteligencije je tesko, a ponekad i nemoguce da shvate i prihvate odredjene stvari.

AB0731BC-943D-44B7-ACC8-3CA89ED1812F.jpeg

ali da li shvatas, ti si vec uzela zdravo za gotovo da je ona zrtva a on nasilnik
on tvrdi da nije i da je spreman da ide na poligraf da dokaze
ne znam da li razumes o cemu pricam
sta ako se na kraju ispstavi da nije bilo tako?
ne kazem da ce se ispostaviti ali se u ovakvim stvarima ide redovnim putem pa kad se dokaze izlazise u javnost.
Sta ako se ispostavi da je kriv, a ti si je toliko summjicio? ... :)
Ne, ja nista nisam uzela zdravo za gotovo, ali reagujem na pokusaje zataskavanja i optuzivanja moguce zrtve da ona to nije.

Opet kažem da će se stvoriti ogroman prostor za manipulaciju. I slažem se da se u javnost ide tek poslije sudjenja a nikako prije.
na snimku je jasno da je neceg bilo
na snimku je jasno da je on prepun sebe i da puca od ega
ali na snimku ni jednog trenurka ona ne kaze da ju je silovao
on se nevesto izvlaci..prica da je to bila nepredvidjenost sto je smesno.. ocigledno je neceg bilo jer ona prica o postovanju, ne o silovanju
da li joj je pricao zelim te..izvukao ga pa dr.kao pred njom.. ili je pokusao da dodiruje..to se ne zna

Poslednja izmena:
Ovo je objavila Bojana Maljevic.
Ljudima niske emocionalne inteligencije je tesko, a ponekad i nemoguce da shvate i prihvate odredjene stvari.

Pogledajte prilog 888724
Nije problem u ćutanju nego u obračunavanju putem medija prije zakonske procedure. Treba progovoriti kad ona misli da može. Samo ne treba na taj način pripremati teren osobama koje su manipulativne i koje će sutra optužiti nekog iz ko zna kojih pobuda .

Sta ako se ispostavi da je kriv, a ti si je toliko summjicio? ... :)
Ne, ja nista nisam uzela zdravo za gotovo, ali reagujem na pokusaje zataskavanja i optuzivanja moguce zrtve da ona to nije.
ja nju ne sumnjicim
ti i ja se razilkujemo samo u jednom
sto ti tvrdis da ju je silovao
ja kazem da ne znamo sta se desilo i kako se desilo to sta se desilo jer se nesto desilo i da nije u redu u startu nekog ocrniti

i ja sad mogu da napisem kako si mi slala gole slike u pp i da pola foruma pocne da misli da si promiskuitetna..da li kapiras sta zelim da kazem?
ako je kriv u zatvor sa njim ali to treba da se pokaze.. a ne da se izlazi u javnost

u javnost se obicno izlazi kad ti treba podrska poluinformisane javnosti radi stvaranja atmosfere.

Nije problem u ćutanju nego u obračunavanju putem medija prije zakonske procedure. Treba progovoriti kad ona misli da može. Samo ne treba na taj način pripremati teren osobama koje su manipulativne i koje će sutra optužiti nekog iz ko zna kojih pobuda .

Проговорила је у тренутку када је случај немогуће доказати. Значи, веома је битно да се исказ да што пре.

Oglasila se Bojana Maljević: "Jednom ću svedočiti protiv dvojice"​

Glumica Bojana Maljević oglasila se na Tviteru povodom ovog slučaja, ali i prethodnog u vezi sa Mikom Aleksićem.
IZVOR: B92 UTORAK, 23.03.2021. | 11:04 -> 11:15

Podeli
Foto: Printskrin/B92

Foto: Printskrin/B92​

"Jednom ću svedočiti protiv dvojice. A ljudi treba da razmisle koliko svojim reakcijama (koje mediji potom užasno prenose) upravo onemogućavaju ili usporavaju da se mnoga svedočenja dese što pre. Ko god misli da je ćutanje nedostatak hrabrosti, ne zna ništa o traumama i naporima da se sačuvaju zdravlje, snaga, porodica, deca, vera u sebe i poverenje u druge", napisala je Bojana Maljević.

Evo još jedne. Kad će svedočiti?

slazem se
i ja sam napisao eketriki u odgovoru da je razumljivo sto se nije odmah javila
https://forum.krstarica.com/threads/sta-trenutno-radis-15.917002/post-42172077

ali i ta bojana..sta sad mase.. imam i ja pricu sa dvojicom..pa cekaj..kakve su to manipulacije?
kaiz ako imas
Vec je toliko puta objasnjeno zasto jedan deo zrtava nasilje ne prijavljuje odmah. A neke cak nikada. Izaberu da zauvek cute i sa traumom sami izadju na kraj bez kazne za pocinitelja.
Posebno je to slucaj sa onima koji svoje nasilnike poznaju.
Time se psihologija vrlo detaljno bavi.

Zasto se odmah govori o mogucim manipulacijama kao ishodu, a ne o mogucoj podrsci zrtvama?
zato sto je proslo toliko vremena da se stvara prostor za manipulaciju.
kao sto rekoh razumljivo je da je cutala, strahovi, ko zna sta ali ako to radi kad je sve hladno, onda se ne izlazi u javnost nego se ide redovnom procedurom pa ako neko to pokusa da zataska, onda se izlazi u javnost.

druga stvar bi bila da je izasla u novine kako je juce pokusao da je siluje..to je druga stvar..ona sad to radi sa razmakom od 9 godina..to se onda ne radi preko medija.

i generalno je sve cudno
desilo se nesto, to je cinjenica i to niko ne osporava...nije ga prijavila
onda par godina kasnije resava da krene u obracun i zove ga da bi dobila snimnljeno priznajnje od njega koje snima
sto onda ne krece nego opet ceka par godina?

i na kraju krucijalno..zasto u tom snimku ona njemu ne kaze..zasto si me silovao?
rec silovanje se ne spominje nijednom u snimku..samo se iz snimka vidi da je do neceg doslo..da se nesto desilo.

u snimku on uglavnom prica
ona je samo rekla da nije zelela tamo da bude i da je plakala i mozda najvaznije u celoj prici..da je dozivela nepostovanje od njega..nije rekla napad ili silovanje..nije rekla..silovao si me tamo, napao si me....rekla je da je dozivela nepostovanje od njega.

i da opet ne bih pogresno bio shvacen..ne opravdavam niti kazem da je nista to sto je plakala i sto nije zelela da bude tamo a on ju je drzao tamo..daleko od toga i to je za osudu i kaznu

Poslednja izmena:
Ne možeš izjednačavati silovanje kada ti neko drži nož pod grlom i siluje te, ili te toliko isprebija da te sastavljaju u bolnici, i ovakve situacije gde takve fizičke prisile nije bilo. Nije isto.

u kom smislu nije isto?
ne je uvijek ne
bez obzira na to koliko se i kako zrtva opire
ili ako nasilnik ima srece da se paralizirala od straha pa eto nije bilo potrebe da je jos i mlati
ne dobije 10 poena za umjetnicki dojam vec nesto manje...pa je i kazna manja...i tako...

i kako znamo da nije bilo fizicke prisile?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back