Шта тренутно радиш? 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislim da ljudi dozive oslobodjenje od stega kad prestanu da se uklapaju u kalup
i to je jedan nivo vise
kad si sam sa sobom dobro, nemas potrebu da brines o tome sta drugi misle..jer je tebi lepo
citam malopre na tviteru - zena izasla da proseta psa, dva maloletna klinca je gadjaju i dobacuju za njom - baba, jesi tu jaknu kupila kod kineza
pored tolikog materijalizma, nestaju one jako vazne stvari koje nas cine ljudima, pravim ljudima

meni se svidja tvoj stil oblacenja, jer iskace iz uobicajenog
nije ti problem da obujes papuce i zimsku jaknu
ali bas zbog toga, da sam na tvom mestu bilo bi mi prihvatljivo sve sto drugi izaberu
to su njihove razlicitosti
makar ja na sebe ne stavila tako nesto ni u snu
mogucnost svakakavog izbora nas cini slobodnim
apopro bolda ne delim misljenje jer itekako postoji dobra vecina jake duhovne vertikale, dok postoji i privid da su manjina. a privid postoji jer nit se eksponiraju, nit su bucni nit nametljivi, za razliku od skorojevicke ekipe upecane u idiotsku mantru potrosackog mentaliteta koja oci izbi svojim agresivnim manifestacijama kupio sam/imam.

ahahahahah
ne, ali ozbiljno
sta fali da ti neki kursadzija popravlja zube
on obavlja tu profesiju
sta ima veze sto nije bas bas zubar
to su nebitne formalnosti, a diplome sluze kao podmetaci za cashe i to :lol:

To da li ću ja da idem kod nekog priučenog zubara to je moja stvar. Prvo što niko ne pita tebe za mišljenje ko je priučen a ko dobar, niti ga zanima, ti možeš da ideš kod koga god hoćeš.
Drugo, taj priučen, loš, kakav god da je i dalje je zubar. To je njegovo zanimanje svidelo se tebi ili ne. I to svakako znači da mu je neko nekad dao DIPLOMU gde piše da je on zubar. I sa njom može da dođe da ti maše ispred nosa a ti možeš do sutra da pričaš kako on to nije.

apopro bolda ne delim misljenje jer itekako postoji dobra vecina jake duhovne vertikale, dok postoji i privid da su manjina. a privid postoji jer nit se eksponiraju, nit su bucni nit nametljivi, za razliku od skorojevicke ekipe upecane u idiotsku mantru potrosackog mentaliteta koja oci izbi svojim agresivnim manifestacijama kupio sam/imam.
mislila sam na roditelje maloletnih decaka koji su gadjali zenu i dobacivali joj da nosi kinesku jaknu
kakav poremecaj vrednosti u toj porodici mora da postoji, kada su tako malim uspeli da izgrade takve vrednosti

mislila sam na roditelje maloletnih decaka koji su gadjali zenu i dobacivali joj da nosi kinesku jaknu
kakav poremecaj vrednosti u toj porodici mora da postoji, kada su tako malim uspeli da izgrade takve vrednosti

Најсмешније је што и они сами носе кинеске јакне, само што тога нису свесни.

To da li ću ja da idem kod nekog priučenog zubara to je moja stvar. Prvo što niko ne pita tebe za mišljenje ko je priučen a ko dobar, niti ga zanima, ti možeš da ideš kod koga god hoćeš.
Drugo, taj priučen, loš, kakav god da je i dalje je zubar. To je njegovo zanimanje svidelo se tebi ili ne. I to svakako znači da mu je neko nekad dao DIPLOMU gde piše da je on zubar. I sa njom može da dođe da ti maše ispred nosa a ti možeš do sutra da pričaš kako on to nije.
pa nije zubar o tome se i radi
stomatolog si kad zavrsis stomatoloski fakultet i licenciras se
o tome postoji drustveni konzenzus i esnafski dogovor
inace formalno nisi stomatolog
al mozes ljudima popravljat zube ako bas oces...bar dok te ne uhapse :lol:

za slikara se mozes predstavljati, nije frka nece te hapsiti bar dok ne potpisujes druge slucajno
ali to jos uvijek ne znaci da si slikar
doduse, ni to sto si slikar ne znaci da si umjetnik, al to je neka druga prica

tapi sa svojim iskruzite sliku s bombonjere i upalite projektor pristupom jednostavno nije slikar

U novom sadu? Ili sam trebala da sednem u kola pa za beograd:lol:
Moj tata je za materice kupio u merkatoru,juce me zove i kuka,znam da zelis,ali u merkatoru vise nema,molim te kupi ti.obidjem juce tri radnje,nadjem poslednji u idei.danas obidjem sve sto sam stigla za dva sata
Problem je sto prodavacice ili nikad cule za to,ili mi kazu,a ima,idite na pekaru,mesaru,piljaru...ru... I tako moram svaki taj ogroman market da obidjem svaku gondolu

Moj tata je za materice kupio u merkatoru,juce me zove i kuka,znam da zelis,ali u merkatoru vise nema,molim te kupi ti.obidjem juce tri radnje,nadjem poslednji u idei.danas obidjem sve sto sam stigla za dva sata
Problem je sto prodavacice ili nikad cule za to,ili mi kazu,a ima,idite na pekaru,mesaru,piljaru...ru... I tako moram svaki taj ogroman market da obidjem svaku gondolu
pa merkator ti je to isto

Uglavnom samo za bozic/ novu godinu prodaju

pa nije zubar o tome se i radi
stomatolog si kad zavrsis stomatoloski fakultet i licenciras se
o tome postoji drustveni konzenzus i esnafski dogovor
inace formalno nisi stomatolog
al mozes ljudima popravljat zube ako bas oces...bar dok te ne uhapse :lol:

za slikara se mozes predstavljati, nije frka nece te hapsiti bar dok ne potpisujes druge slucajno
ali to jos uvijek ne znaci da si slikar
doduse, ni to sto si slikar ne znaci da si umjetnik, al to je neka druga prica

tapi sa svojim iskruzite sliku s bombonjere i upalite projektor pristupom jednostavno nije slikar

Formalno, možeš da budeš šta god hoćeš. Imaš ih gomilu veoma kvalifikovanih i obrazovnih pa su i dalje očajni. Kao na primer, velika većina novinara koji su i te kako kvalifikovani ali svoj posao obavljaju očajno.

Work in progress, dosadno mi je jer ovo traje ukupno 3 sata. Dobro je pa je samo 3 puta godišnje :aha:

Prilozi

• IMG_20210104_143124.jpg
    IMG_20210104_143124.jpg
    91,7 KB · Pregleda: 59
Formalno, možeš da budeš šta god hoćeš. Imaš ih gomilu veoma kvalifikovanih i obrazovnih pa su i dalje očajni. Kao na primer, velika većina novinara koji su i te kako kvalifikovani ali svoj posao obavljaju očajno.
upravo obratno
velika vecina ljudi koje rade u medijima kod nas danas kao razni novinari, dopisnici, voditelji i slicno
uopce nema formalno obrazovanje u toj profesiji ili bilo kojoj drugoj, ako pricamo o visem obrazovanju
ali zato ljude koji to obrazovanje imaju formalno mozes naci po bankama, u maloprodaji, veleprodaji, itiju...dok za novine piskaraju narucene tekstove razni khm likovi bez kriterijuma
i jos nesto, u novinarstvu je uvijek i bilo ljudi iz drugih profesija tipa knjizevnika, prevodilaca, umjetnika, istoricara, psihologa, ekonomista, pravnika...al kriterijum nije bio nemanje kriterijuma vec to da li imaju sta da kazu i kako to kazu
ovo sto danas imamo nisu mediji
nema bitnih prica koje bi pokrenule i osvijestile ovo drustvo vec samo fileri - klikbejt, titranje najnizim porivima i samoreklamerstvo
bukvalno niceg vise nema s izuzetkom par nedeljnika i jednih dnevnih novina

Inače, razumem i šta Christopher i Tonci zele da kažu, poenta je ista. Mnogi se zovu novinarima, a to formalno nisu. Mada kod nas nema razlike, većina onih sa diplomama piše ista ili slična sr.anja, kao i ovi gugl translejt dopisnici
pa ti razumijes, kristofer ne razumije
ni sta s vlastitom diplomom da radi
ne znam koja je, doduse, al ako je vec ima
onda je steta da sam sebe tako vrednuje

upravo obratno
velika vecina ljudi koje rade u medijima kod nas danas kao razni novinari, dopisnici, voditelji i slicno
uopce nema formalno obrazovanje u toj profesiji ili bilo kojoj drugoj, ako pricamo o visem obrazovanju
ali zato ljude koji to obrazovanje imaju formalno mozes naci po bankama, u maloprodaji, veleprodaji, itiju...dok za novine piskaraju narucene tekstove razni khm likovi bez kriterijuma
i jos nesto, u novinarstvu je uvijek i bilo ljudi iz drugih profesija tipa knjizevnika, prevodilaca, umjetnika, istoricara, psihologa, ekonomista, pravnika...al kriterijum nije bio nemanje kriterijuma vec to da li imaju sta da kazu i kako to kazu
ovo sto danas imamo nisu mediji
nema bitnih prica koje bi pokrenule i osvijestile ovo drustvo vec samo fileri - klikbejt, titranje najnizim porivima i samoreklamerstvo
bukvalno niceg vise nema s izuzetkom par nedeljnika i jednih dnevnih novina

Od kada profesija zavisi samo od školovanja? Kažeš i sama, bilo je i ranije novinara koji to po obrazovanju i školi to nisu bili. Isto kao i danas. Razlika je u tome kako su taj posao obavljali.

Uostalom, znaš kako, nazovi ti njih za svoj groš kako god hoćeš. Translejteri, klikbejteri, kako god... Ono što oni po struci jesu i što im u biografijama piše je da su novinari jer, logično, novinarski posao obavljaju. A kako ga obavljaju, bar za moj lični doživljaj, to nije za otkaze i proterivanje iz zemlje nego za tešku robiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back