Шта тренутно радиш? 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čoveče, ja ti pričam o novinarima koji izveštavaju sa Zlatibora, Kopaonik, iz bolnica, sa ulice, iz studija, odakle hoćeš. To su novinari. Šta su drugo, kako se zove to zanimanje? To su novinari koliko god nekom bilo teško da shvati. Druga je stvar što su smeće i ološ, svi do jednog. Ali to su novinari, to je njihovo zanimanje. Kakav crni daily mail i Google translate?

Pišeš kojekakve gluposti a jašeš ovu ženu zbog obične šale.

nase novine se trenutno sastoje od 90 posto klikbejt sadrzaja
ti izvjestaji s kopaonika tj pijacni barometri takodjer nisu novinarstvo
otvori danas umjesto blica pa pronadji razliku
u danasu bar nesto novinarstva ima
to sto je neko placen da izvjestava s kopaonika i lupeta u kameru ne znaci da je novinar
kako god ga zvali, novinar nije

Šta je redakcija? Skup robota sa Jupitera? Šta da prekopira tekst od nekle izveštava sa Zlatibora pobogu? Čovek, drži mikrofon i priča pred kamerama. Drugi ga snima, treći sedi u studiju?

ti kapiras sta uopce podrazumijeva ta profesija kad se obavlja kako treba?
i sanja marinkovic se rado i opsirno kliberi u mikrofon pa nikad nece biti novinar

nase novine se trenutno sastoje od 90 posto klikbejt sadrzaja
ti izvjestaji s kopaonika tj pijacni barometri takodjer nisu novinarstvo
otvori danas umjesto blica pa pronadji razliku
u danasu bar nesto novinarstva ima
to sto je neko placen da izvjestava s kopaonika i lupeta u kameru ne znaci da je novinar
kako god da zvali, novinar nije

Ne izmišljaj toplu vodu, života ti. Novinari su, naravno. To što obavljaju svoj posao tako kako ga obavljaju, to je druga stvar. Oni rade novinarski posao u Srbiji i svi do jednog su isto đubre. Tačno da je moja rođena sestra u pitanju, to bih isto rekao.

pa ako je tebi vjerovati...novinar :lol:

Pa šta je, evo pitam ja tebe. Šta je po zanimanju?

Screenshot_20210104_112957.jpg

Ne izmišljaj toplu vodu, života ti. Novinari su, naravno. To što obavljaju svoj posao tako kako ga obavljaju, to je druga stvar. Oni rade novinarski posao u Srbiji i svi do jednog su isto đubre. Tačno da je moja rođena sestra u pitanju, to bih isto rekao.
aman covjece
novinar je profesionalac koji je u stanju sam napisati i potpisati tekst koji ima glavu, rep i validne izvore
a ima i poantu tj razlog zasto pise taj tekst
lik koji se kezi u kameru s kopaonika uglavnim i nije novinar vec u najboljem slucaju neki lokalni dopisnik
i da, nasi mediji bas oskudijevaju i tekstovima i ljudima jer ovo sto mi imamo niti su novinari, niti su ozbiljni mediji
ukljucjujuci i famozni n1

Naravno da nisu novinari
I da ih ne mozes zvati novinarima ni u sali
Vucicevic - novinar, haujesnou
Msm on sebe moze da zove tako, al on novinar nije
Tuzno je sto je profesija, toliko dobra profesija, koja zahteva danas dozu ludila da bi se njom danas bavio, srozana i dovedene u blato

Naravno da nisu novinari
I da ih ne mozes zvati novinarima ni u sali
Vucicevic - novinar, haujesnou
Msm on sebe moze da zove tako, al on novinar nije
Tuzno je sto je profesija, toliko dobra profesija, koja zahteva danas dozu ludila da bi se njom danas bavio, srozana i dovedene u blato
nema je
kao ni npr likovnjaka
oni vise nikom ne trebaju pa prakticno i ne postoje
jer od svog rada ne mogu zivjeti, a ako rade kako treba to niko nece objaviti
mi zivimo u mraku kojim periodicno odzvanja naruceno kevtanje likova popit vucicevica i zavijanje s pinka

aman covjece
novinar je profesionalac koji je u stanju sam napisati i potpisati tekst koji ima glavu, rep i validne izvore
a ima i poantu tj razlog zasto pise taj tekst
lik koji se kezi u kameru s kopaonika uglavnim i nije novinar vec u najboljem slucaju neki lokalni dopisnik
i da, nasi mediji bas oskudijevaju i tekstovima i ljudima jer ovo sto mi imamo niti su novinari, niti su ozbiljni mediji
ukljucjujuci i famozni n1

Svidelo se tebi ili ne, on je novinar. Isto kao što je neko pekar, vozač, električar ili doktor. To što je on korumpiran, nesposoban ili očajno obavlja taj svoj posao je totalno druga stvar. To je slika i prilika ove države i njenog sistema.

Svidelo se tebi ili ne, on je novinar. Isto kao što je neko pekar, vozač, električar ili doktor. To što je on korumpiran, nesposoban ili očajno obavlja taj svoj posao je totalno druga stvar. To je slika i prilika ove države i njenog sistema.

Meni u diplomi piše : stručni radnik u službi javnog informisanja, a nisam nijednu vest, niti članak ikada poslala bilo kojim novinama. Saradnicima se to oduvek bedno plaćalo. S druge strane, da bi se zaposlio u danasnjim redakcijama, treba da pišeš hvalospeve, ili novinarske patke.

Meni u diplomi piše : stručni radnik u službi javnog informisanja, a nisam nijednu vest, niti članak ikada poslala bilo kojim novinama. Saradnicima se to oduvek bedno plaćalo. S druge strane, da bi se zaposlio u danasnjim redakcijama, treba da pišeš hvalospeve, ili novinarske patke.

To su sve i sami novinari krivi. Njima to i odgovara. Tako će i sutra kad ovi zglajznu, isto pisati hvalospeve samo nekim drugima. Ti kad vidiš ko se sve time danas bavi i kako, mislim da može da ti bude i drago što nisi u tome. Uprkos svemu.

A diploma... pre par godina sedimo ja i neki drug i gledamo film. On mi traži nešto da poturi gde može da odlaže onu koljuždinu od suncokretovih semenki. Meni diploma bila na stolu, nešto sam sređivao u sobi. Dodam mu je i kažem - znao sam da će mi ovo jednom zatrebati u životu. Toliko to vredi.

pa nije novinar
kao sto ni tapi nije bio umjetnik, cak ni slikar
o tome se i radi
a to sto nemamo ni kulturu, ni slobodne medije tek ce nas skupo kostati

eno blic trazi "novinare" vec danima ide oglas na njihovom sajtu
mora da je odlicno placeno

To su sve i sami novinari krivi. Njima to i odgovara. Tako će i sutra kad ovi zglajznu, isto pisati hvalospeve samo nekim drugima. Ti kad vidiš ko se sve time danas bavi i kako, mislim da može da ti bude i drago što nisi u tome. Uprkos svemu.

A diploma... pre par godina sedimo ja i neki drug i gledamo film. On mi traži nešto da poturi gde može da odlaže onu koljuždinu od suncokretovih semenki. Meni diploma bila na stolu, nešto sam sređivao u sobi. Dodam mu je i kažem - znao sam da će mi ovo jednom zatrebati u životu. Toliko to vredi.

tvoja licna stvar je kako vrednujes svoju diplomu
ako je ti budes koristio ko kantu za smece i drugi ce, bez problema

pa nije novinar
kao sto ni tapi nije bio umjetnik, cak ni slikar
o tome se i radi
a to sto nemamo ni kulturu, ni slobodne medije tek ce nas skupo kostati

To što ti kažeš da Tapi nije bio slikar, to uopšte ne znači da on to stvarno nije bio. To je tvoje mišljenje za koje nikoga nije briga niti se smatra relevantnim. Činjenice su drugo. I da je on bio slikar i umetnik i da su novinari - novinari. A da je to kakav je slikar Tapi bio i kako ti novinari obavljaju svoj posao, neka sasvim druga stvar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back