moja koleginica ide krajem novembra u jordan preko putujte.povoljno

cekam da se vrati i da cujem utiske, jer bih zaista volela da odem tamo i posetim petru
Vreme je sasvim ok. Meni se Jordan dosta svideo. Bila sam više puta, jedanput na dugačkom odmoru, sama za sebe, avaturisticki i određena doza opreza je nužna.
Ne znam šta je zanima ali u delu oko Petre regrutuje ISIS, nešto opreza je potrebno.
Nas Bosnjak drži kafanu na ulazu u Petru, nemoj da ulazi tamo. On je prema meni bio pristojan ali mm je potrčao kao bratu u zagrljaj sa sve "ja sam iz Beograda" a ovaj...pa ne smem nista vise od ovoga da kažem, don't do it, čovek ima istoriju. Običan svet je super. Da znate da zaustavljaju automobile, to radi vojska, sve ok samo neka pruze pasoš. Ima sela oko Petre koja nisu bezbedna. Dele na aerodromu na muški - ženski red, ni tu se ne treba raspravljati. Movenpik je najbolji izbor, on ima blindirano vozilo ispred. Tu ima svega tri hotela i gotovo ništa više. Movenpik ima veoma lepu rezbrariju, zaposleni se ponose i pričaju o svojoj istoriji, uhvate pa te vodaju sve se hvaleći ali svasta čovek čuje.
Kafa je dobra ali ljudi osetljivog stomaka bolje da se drže flaširane vode jer u Petri nema vodovoda, nema kamiona, nema cisterne, ja mogu da varim kamenje ali mm je smetalo a divna je, sa ružom, direktno ispred trezora.
E sada, u okolini, sat vožnje su napušteni krstaški dvorci, bez živog čoveka okolo...mene je vozio neki starac, Jordanac, ako iskopam sliku staviću...to je specijalno, kilometrima nema ničeg, napušten put, samo brdašca sa kamenim gradovima na vrhovima...ljudi su topli, često obrazovani, nama bliski...