Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad citam da ga nisu jos uvek pronasli...:sad2:

''Na lice mesta je stigao i ministar policije Nebojša Stefanović. U potragu za dečakom su uključeni najbolji operativci policije iz Pazove, Sremske Mitrovice, Novog Sada i Beograda, a iako su pojedini mediji javili da je dečak nađen, drama porodice Mitrović se nastavlja i to nije slučaj, za dečakom se i dalje traga ''

sad citam da ga nisu jos uvek pronasli...:sad2:

''Na lice mesta je stigao i ministar policije Nebojša Stefanović. U potragu za dečakom su uključeni najbolji operativci policije iz Pazove, Sremske Mitrovice, Novog Sada i Beograda, a iako su pojedini mediji javili da je dečak nađen, drama porodice Mitrović se nastavlja i to nije slučaj, za dečakom se i dalje traga ''
:( pa u kojim vestima sad to piše?

A zašto se tretira mleko kao loše za decu? Jel znaš možda?
Iskreno, nisam se posebno interesovala, ja lično ne volim mleko.
Osim što u velikim količinama otezava usvajanje gvožđa iz namirnica, to prihvatam i kao sumnja se da proteini iz mleka utiču na rast. Nigde nisam nasla ozbiljnu studiju zašto je mleko nepotrebno deci pa čak mnogi smatraju da je štetno za decu.
Meni dodje logično da se jede ono što se vekovima jelo...naročito na određenom tlu...

Za zubiće koristim i dalje Weleda pastu koja je biljna jer još uvek ne ispljune lepo:(. Fluor nisam uvodila, možda bi trebalo...mač sa dve oštrice, ako guta fluor ne valja a ove biljne nemam pojma da li lepo očiste...
Evo je brankic napisala otprilike.
Smatram ga nepotrebnim, u smislu da mozemo i bez njega. Nije nam namenjeno prirodno, ali mozemo iz njega dobiti neke sitne koristi. Uostalom, jedemo svasta, mleko nas nece ubiti, ali nije obavezno! Sve sto se dobije iz mleka moze se nadoknaditi iz druge hrane. Pa ga stoga koristimo u ishrani ali ne svakodnevno.
Pedijatri savetuju da se ne konzumira ako dete kaslje, ima temp itd...
A i kravlje mleko je najveci alergen.

Bila sam danas u Ns. Uzela detetu 10 klasika. Ne zna se ko je srecniji od nas dvoje. :) I ajde ja ali njegove srece! Mama hvala Mama hvala :)
Nasli smo Pecu ali je to Frejo knjiga za malu decu. Imamo mi takvih knjigica, uzimala sam kad su bili mali. Prutka i Grozona nisu imali. Ali idem ja i sledece nedelje ;) kazu dobice, brzo se rasproda. I opet nisam nasla knjigu nase regine... ali zato sad kad zahladi, pa se zavucem po knjizarama... :)

Za zube, poenta je nauciti ih da redovno peru. I da stisnu, trljaju. I bez upotrebe flasice. I sokova.
Moja deca sokove ne piju, sem domace cedjenih i to odmah se popije i cao. Zdrava hrana, jabuka na dan, pranje zuba i to je to. Mojima sad ispadaju zubici, menjaju se, a nikad im nijedan nije bio pokvaren. Pregledala sam redovno, lampom. Vodila kod zubara par puta reda radi.
Nadam se da ce im takvi biti i stalni.
Sutra idem po pescani sat, jer hocu da im objasnim da moraju duze da peru zube(uvek negde zure pa ih vracam na drugo pranje posle kontrole), i da ih naviknem da traje bar 2 min, i da bude detaljno. PRanje se nikad ne preskace, to se zna. Uvece posle vecere tj.pre spavanja, i ujutru cim ustanu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back