Sta trenutno radis? 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se laguna svidja u zadnje vreme...
mada ne gledam striktno izdavaca...
danas sam napravila dobar ulov Branko Copic i neke mozgalice za male matematicare mense...
Sutra nadam se klasici, deset knjiga
A smeknula sam neke knjigice danas 200 din jedna, po jedna prica je unutra, debele korice, ima ih 20... uzecu par da vidim... mislim da je vulkancic...
Ja lagunu uopšte ne volim, izgubim se među onim naslovima. Mada imam puno knjiga koje su tamo kupljene. Ali samo zato što mi drugarica radi u Laguni i zna mi ukus i onda mi filtrira. Onda vidiš da ima da se kupi nešto stvarno ok.

verujem da jesu oni koji su istrumirani, zato sam napisala da je pas kakav mu je vlasnik
pse na zalost uzimaju i oni koji na njih gledaju kao na igracku bez obaveza
ko nema odgovarajuci tretman, pas ce da ujede od muke isto kao i covek :lol:
Traumiraju i druge rase valjda. Ne znači verovatno da je svaki incidentan. Zavisi i od vlasnika, naravno.
Ali u veterinarskim ordinacijama radiš sa velikim brojem pasa, možeš da primetiš neki trend. Možda to i nije toliko drastično, nego upada u oči jer važe za porodične pse. Pa u tom smislu traba biti obazriv.

Moje iskustvp je isto, prvo mali kućni psi za društvo i razonodu, maltezeri i pinčevi, prvenstveno, a potom NO, rotovi,labradori, retriveri.
Najbolji psi su stafordi, najsaradljiviji, njima je samo potreban vlasnik, da sakriju glavu njemu pod ruku a ti mu radi štagod hoćeš.

jeste, kad je pas neuroticni drekavac to je pakao : ))
ja se zato bojim da ova pudla, posto ce biti bas mala rastom, ne bude takva
mada imam osecaj da nije
zaljubila sam se u psa na nevidjeno, to mi se jos nije desilo : )

Ali stafordi su ubedljivo najbolji, jako često im se dešavaju opstipacije, bš su osetljivi, trpe sve - klizme, užasno neprijatne rektalne preglede i sve što još ide u skladu sa tim, vidiš da se grči od bola ali eventualno samo cvilne.
Mislim da se zato i koriste za borbu, jer užasno mogu da trpe

Digla noge, radi samo H&M priču jaka i shvatila da nemam inspiraciju. Pijem kafu i usisem morski vazduh.
Toliko želim da se preselim uz more negde da je to već prešlo u hronično...
Ajmo macko... hocu i ja... :)
Da budem.
Inače sad nagovaram muža da uzmemo elektricne trotinete i da napravimo krug a on mi kaže: pa ja ne smem da se povredim, ja radim rukama.
Ok, ja radim nogama.
Jbte muškarci...
:lol:
Jao zivote...
Kazni ga, sta drugo :roll:

Meni nije čudno kada se hirurg plaši povrede ruku, jedan naš poznanik je hirurg i imao je ozbiljnu povredu ruke, nije to svejedno.Žena mu je anestiziolog :lol:, da li je to uobičajena kombinacija?
:lol:
Mozda ih one anesteziraju, smiruju :lol:

Pa ok da cuva ruke, ne igra sa nozevima ono kad rasiris prste itd... ali mora da zivi...
Najbolje da ih stavi u rukavice i u dzep

Bolje da su na macki i da ih koristi
Vise ce mu doneti :zper:

Mimi' s mom sa kućnih ljubimaca, znaš je... Ona uopšte nije imala tako dobro mišljenje o labradorima. Skloni su... iznenadnim reakcijama. Volela bih da mogu tačno da prenesem njenu priču ali se ne sećam tačno. Znam da je poenta bila da su jako nepredvidivi spram reputacije koju imaju, pouzdanih porodičnih pasa.
Bolje pamtim Vilnus, ona je imala vrlo dobru odgajivačnicu biglova. Lepi su bili kao lutke.

Labrador retriveri i goldeni važe za pse sa najuravnotoženijim karakterom. Nivo agresije 0. Izuzeci, kao promene ponašanja, spadaju u one elominatoene za rasu kao takvu Imam neki bambusov štap, dovučeđ i mač nekad, i kad krenem da pretim Baji, on nema pojma šta je to, ni na moj ton ne reaguje. Podigut štap će 99 posto pasa da shvati kao pretnju. Ali, kad mu kažem ne, vrlooo dobro zna da ne sme.

Moj klinac, on je bio stariji, a odna smo često imali bebe u gostima su znale da padnu na sred psa sa kreveta, a Lakiša leži i ne mrda da uh ne povredi. Sestrić je jahao Lakišu kad je imao 2 god, branili smo mu, al dete ko dete (:

Gde leži problem kad objave da su lab. ret ili goldeni ujedljivi. Da, oni spadaju u prvih možda. Labovi i gold. su veoma druželjubivi. Moraju svakom psu da se jave. Od kontakta sa psima, ako taj drugi pas ispolji neprijateljstvo, lab i golden će da sačekaju malo, pa ako se nastavi, ladno će da krenu u fajt. Imali smo Zorbu, taj je bio kapitalac u društvu pasa...i odvede ga komša na Ušće..tamo 3 dobermana. A komša stariji čovek i kaže klimcima da pripaze malo na psd jer će Zorba da ih razvali. Klinci, kao, šta je matori, ne zasmejavaj nas i krenu dobermani..koji su pitomi i dobri ako ih gazde ne pokvare, mice male na Zorbu i on ih naslaže ko Ciganče napolitanke.
Fora je što je jednog baš razbucao, pa dolazila i milicija, a komša advokat .
Lakiša je jednog lovačkog mešanca višeg od njega i mlađeg tada 5god. prebacio kao slinu preko glave.
Bagzi isto reaguje kad ne naiđe na prijateljstvo, nego mržnju i napad.
Fala Bogu nisu tunjavi, pa se brane. Ako naiđe na lep prijem kod drugog psa, njušnu se i ćao..pred ženkama puzi i cvili, nema veze da li su sterilsane ili ne.

Što se vetova tiče, Laki je bio miran, trpelljiv, niko nije morao da ga drži. Odem zapaliđ cigaretu, vet se zanima i vezuje sitne pse..Laki kao mumija, ne mrda na stolu..Ovaj sad Baja bi samo ljubio sve ljude i veteinare, a vetovi imaju frku da ih ne povrede jer su psi teški.

KOLIKI post; pisao sam za g-dine goldene i labove mužjake, ženke su prrrrave damice (:

Poslednja izmena:
Za neke stvari misliš da se dešavaju samo u filmovima. Sinoc su kidnapovali sina naših prijatelja. Oni su bas bogati, ali žive skromno i ne bahate se, ali su veliki igrači u poljoprivredi. Svi se nadaju da je otmica zbog otkupa, ali već 12 sati se niko ne javlja
joj bre videla sam nesto
jesu li sigurni da je decak otet?

strasno, nadam se da ce se sve brzo resiti i da je dete dobro!

mislim da je to najveci strah vecine roditelja : (

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back