Šta trenutno radiš ? 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vejo, ma znam. Meni je samo nekako žao da se detinjstvo brzo završi. A sva deca koja idu u tu gimnaziju ne dižu glavu danonoćno.
Njihovi roditelji mene ubeđuju da im deca rado uče i da obožavaju svoje obaveze, ali moja logika to ne može da prihvati.
majkama je tesko udovoljiti, ne valja kad uce, ne valja kad ne uce...ali jasno mi je sta pises, ja samo sto se nisam izvrnula kada mi je cerka u nekom momentu svog srednjoskolskog zivota objavila da ce mozda upisati medicinu...znaci, kao da mi je rekla da napusta sve i odlazi na ande da hrani orlove..te, nemoj, propasces od ucenja, te jao bre dete samo ti to treba..:neutral:

tara, ta vaspitacica je jedna krava i ja bih otisla kod nje da je pitam je l' ih uce na fakultetu da se tako odnose prema detetu koje se trudi da nauci pesmicu.

vejo, i ja sam imala taj poriv kada mi je pricao ali do sada nismo imali problema sa njom, mada je mnogi ne vole, pa sam povukla rucnu i resila da joj sutra fino kazem sta se desilo i zamolim je da ga samo malo pohvali jer on na to reaguje, na pohvalu pa mu kroz pohvalu provuces sugestiju, onda se trudi da bude jos bolji, ovako mu je samo nabila frku i vidim da je u traumi, a stvarno mi je zao, to treba da bude nesto lepo i veselo, a ne savrseno

Upravo sam otkrila na sajtu škole da Ministarstvo obrazovanja od ove godine uvodi specijalna IT odeljenja. Ukupno 20 dece će upisati u Jovinu gimnaziju i to je za ceo Južno-bački okrug. I stvarno će imati ozbiljne predmete.
Kad klinja bude čuo u školi za to, neće hteti da čuje ništa drugo. :sad2:
A ja tako ne volim Jovinu gimnaziju i tako ne želim da mi se dete ubija od učenja.
Ako može nešto lagano pa da dobije diplomu bez mnogo oznojaža. :aha:
nije tačno da samo Jovina upisuje IT odeljenja u celom okrugu...
u mom selu upisuju IT odeljenje u srednjoj školi...
a škola je skroz kul...i samo je 15 km od NS....

vejo, i ja sam imala taj poriv kada mi je pricao ali do sada nismo imali problema sa njom, mada je mnogi ne vole, pa sam povukla rucnu i resila da joj sutra fino kazem sta se desilo i zamolim je da ga samo malo pohvali jer on na to reaguje, na pohvalu pa mu kroz pohvalu provuces sugestiju, onda se trudi da bude jos bolji, ovako mu je samo nabila frku i vidim da je u traumi, a stvarno mi je zao, to treba da bude nesto lepo i veselo, a ne savrseno
Овако је моја у 3.разреду рекла да више неће на приредбе.
Нека се прво та професорка договори сама са собом шта хоће, прво је рекла да текст говоримо као да смо стварно са другарима, да разговарамо, а онда кад сам је послушала викнула је на мене мало спорије то ...извините, али ја тако разговарам са другарима.
И дан данас не може очима да је види.
А тада је на приредби била под таквим стресом, не могу да вам опишем...

Hvala svima na cestitkama:heart:
Svi su se super proveli i nasi i njihovi.
Za bend su odlepili, kad je otpevala prvu pesmu dobila je ovacije na nogama i poceli da nam prilaze da pitaju gde smo ih nasli.
Englezi su bili super veseli, dizali sprske tetke da djuskaju sa njima.
Moj muz je drzao govor na srpskom, to je krisom od mene spremio, naravno tu su svi Srbi podrzali.bilo suza itd
Dekoracija je bila prelepa, tek sam na slikama videla u onom uzbudjenju.
Bio je i folklor to se svima svidelo pa su na kraju sve uhvatili u kolo da igraju
Imali smo i vatromet na kraju.
I na kraju je bilo najteze uterati sve pijane goste u autobus:lol: sve u svemu we nailed that wedding mnogo je bilo lepo svima

Hvala svima na cestitkama:heart:
Svi su se super proveli i nasi i njihovi.
Za bend su odlepili, kad je otpevala prvu pesmu dobila je ovacije na nogama i poceli da nam prilaze da pitaju gde smo ih nasli.
Englezi su bili super veseli, dizali sprske tetke da djuskaju sa njima.
Moj muz je drzao govor na srpskom, to je krisom od mene spremio, naravno tu su svi Srbi podrzali.bilo suza itd
Dekoracija je bila prelepa, tek sam na slikama videla u onom uzbudjenju.
Bio je i folklor to se svima svidelo pa su na kraju sve uhvatili u kolo da igraju
Imali smo i vatromet na kraju.
I na kraju je bilo najteze uterati sve pijane goste u autobus:lol: sve u svemu we nailed that wedding mnogo je bilo lepo svima

:heart:

ja nisam imala tremu, uvek sam volela da ucestvujem i uvek sm bila voditelj plus bar jos dve uloge, bila sam najgora od sve dece :malav:
ali nisu svi takvi majkumu
Čekaj, ti si beše studirala političke nauke? Onda me to mnogo ne čudi. :malav:
Ja sam u vrtću bila balerina u nekoj pufnastoj roze haljini, pa sam se radovala. A ne znam šta ću raditi sa Ketty, ona baš ne voli da uči. Na foru ako uspem nešto da je naučim od pesmica, sa igračkama kad pravim feštu, ali čim oseti najmanji pritisak to je kraj.

Čekaj, ti si beše studirala političke nauke? Onda me to mnogo ne čudi. :malav:
Ja sam u vrtću bila balerina u nekoj pufnastoj roze haljini, pa sam se radovala. A ne znam šta ću raditi sa Ketty, ona baš ne voli da uči. Na foru ako uspem nešto da je naučim od pesmica, sa igračkama kad pravim feštu, ali čim oseti najmanji pritisak to je kraj.
Pa jesam a zelela sam i fdu :mrgreen:
E ali pubertet je mene urnisao i naplatio mi za sve sto sam se do data otimala za uloge i priredbe :lol:
A za keti, pa ona je mala, koliko ima god?
J uci pesmice samo u vrticu, kod kuce nema trika... i to sto keti voli kada pravis festu igrackama- pa to i treba da voli, ucenje ce doci na red brankich, ima vremena..
Kada pokaze za nesto interesovanje - tu je ispratis i to je sasvim dovoljno, knjige i price i igra... ja stalno ponavljam svi smo mi naucili da citamo,pisemo, racunamo i sve po redu ali ogroman br ljudi nikada ne nauci da bude prijatelj, partner, drug itd...

Pa jesam a zelela sam i fdu :mrgreen:
E ali pubertet je mene urnisao i naplatio mi za sve sto sam se do data otimala za uloge i priredbe :lol:
A za keti, pa ona je mala, koliko ima god?
J uci pesmice samo u vrticu, kod kuce nema trika... i to sto keti voli kada pravis festu igrackama- pa to i treba da voli, ucenje ce doci na red brankich, ima vremena..
Kada pokaze za nesto interesovanje - tu je ispratis i to je sasvim dovoljno, knjige i price i igra... ja stalno ponavljam svi smo mi naucili da citamo,pisemo, racunamo i sve po redu ali ogroman br ljudi nikada ne nauci da bude prijatelj, partner, drug itd...
Ima 4 godine. Ne mora da zna matematiku
i slova, mada joj ja spontano kupujem razne radne sveske i zezalice sa brojevima i slovima koliko da stekne pojam i nauči da ščitava, peva reči i da se igramo igara. To me mnogo i ne zanima, jer je za to realno mala. Tu mi je bitnija fina motorika i logika... Ostalo ako zakači.

Ali mi je krivo što neće da vozi trotinet, biciklu pomalo i hoće, to joj je manje frka, što neće da pevamo pesmice, tu ništa nije pomoglo. Tek skoro je počela ponovo da crta, jedno vreme je odbijala potpuno. I sad kad nije zadovoljna iz prve čika glišom ili nekim drugim crtežom odmah baca, neće više da crta. To me već nervira, kao što me nervira što neće zdravije da se hrani. I koliko god pokušavam da iskuliram ne mogu da dugoročno ne projektujem koje će biti posledice takvog pipavog karaktera.
Možda je to što je prvo dete, teret velikih roditeljskih očekivanja. Paničila sam i za socio-emocionalni razvoj, pa se tu izvukla i sad je iznad svih očekivanja.

Ima 4 godine. Ne mora da zna matematiku
i slova, mada joj ja spontano kupujem razne radne sveske i zezalice sa brojevima i slovima koliko da stekne pojam i nauči da ščitava, peva reči i da se igramo igara. To me mnogo i ne zanima, jer je za to realno mala. Tu mi je bitnija fina motorika i logika... Ostalo ako zakači.

Ali mi je krivo što neće da vozi trotinet, biciklu pomalo i hoće, to joj je manje frka, što neće da pevamo pesmice, tu ništa nije pomoglo. Tek skoro je počela ponovo da crta, jedno vreme je odbijala potpuno. I sad kad nije zadovoljna iz prve čika glišom ili nekim drugim crtežom odmah baca, neće više da crta. To me već nervira, kao što me nervira što neće zdravije da se hrani. I koliko god pokušavam da iskuliram ne mogu da dugoročno ne projektujem koje će biti posledice takvog pipavog karaktera.
Možda je to što je prvo dete, teret velikih roditeljskih očekivanja. Paničila sam i za socio-emocionalni razvoj, pa se tu izvukla i sad je iznad svih očekivanja.
brankich, oni se menjaju
ja za skoro sve za sta sam panicila - kad tad je doslo na svoje
moj malac npr ne vozi bajs jos uvek, ima 6,5 god, veliki je, msm vozi onaj sa pomocnim tockovima, ali bez njih nema sile, pokusacemo opet ovog proleca pa ce ukaciti kad tad

loptu npr nije hteo da vidi ali da vidi do 5. god, pa sam bila ocajna, a onda preko noci samo lopta postoji pa sam opet bila ocajna jer zasto samo lopta i kukala na sav glas :lol:

pisala sam isto da nece da crta i da kada se namoli to bude straubalno, evo sada svaki dan crta, doduse grbove i zastave ali ok, crta ih i to sve lepse, msm u granicama lepog za njegove mogujnosti :mrgreen:

zalila sam se i da lego nece da slaze vise, i evo opet je poceo, dva dana slaze non stop

dakle mislim da mi panicimo vise nego sto treba, mali su bre mnogo, msm ja to sada objasnjavam i tebi i sebi :lol:

i za to odustajanje, j je isto tome sklon, bukvalno proba jednom i ako ne ide iznervira se i odustane i odbija da pokus ponovo
i danas sam bas pitala psihologa, kaze da ni na jednom pitanju nije odustao sa njima, proba ponovo i ponovo dok ne resi i da je tu bas bitno to ohrabrivanje kada pogresi ili kada ne nacrta "lepo" itd itsl

p.s. mislim da treba da prdjemo na dip i ozivimo ga, odavde ce nas izbaciti :malav:

sto se karaktera tice i to se menja, moj je slican

Што на ДиП, жене су и мајке, између осталог :lol:

Е, што се бајса тиче, моја је пала једном кад је имала 4 године и није више хтела да чује за њега.

И онда прошле године, купите ми, купите ми, научила је да вози за недељу дана одлично, а да ниједном није пала.

Просто, осете сами кад дође време да нешто науче, кад савладају своје страхове или стекну неку врсту самопоуздања.

Тако је научила и да плива, са 7 година је бацила мишиће и рекла хоћу да пробам, а муж је пре тога форсирао, удави дете...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back