Šta trenutno radiš ? 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mojih jaja, da još malo nerviramo metlu:malav:

Јао, што сам пикирала једно лепо зелено горе у ћошку :heart:

- - - - - - - - - -

Ja volim kuvana jaja da jedem i stalno imam u frizideru par kom skuvanih, i volim da farbam jaja i volim uskrs i bozic i volim uskrsnji dorucak posebno itako
I da, lepa su vam jaja : )

Ух, ускршње јутро, устанемо, сервирамо доручак, попијемо по ракију, туцамо јаја, па у цркву...
Вратимо се, па натенане спремамо ручак.
Некако Бадње вече и Ускрс највише волим.

Gledam ta vaša jaja i kao i svake godine pitam se odakle tolika količina jaja u prodaji samo za Uskrs, kako uspeju kokoške da izbace tu enormnu količinu jaja koja se većinom bace i kako ta jajna industrija uopšte funkcioniše?! :think:

Da ne spominjem da mi nije jasna ta potreba za prekomernim farbanjem jaja koja ne mogu sva da se pojedu.
I zašto smo toliko bahati i kada ćemo kao vrsta nestati tako nezajažljivi? Da li će planeta opstati duže od nas ili ćemo zajedno skončati?

tako sto ih drze u hladnjacama
tako funkcionise

- - - - - - - - - -

inace, danas citam neki tekst o tome kako plemenite periske nestaju
za par godina veci dio mediteranske populacije je izbrisan
uginuo, nema ih
krenulo je u grckoj
znaci evo i kod nas ce
a uzrok je izgleda ljudska bakterija
stigla je iz afrike
zajedno s ljudima
prenosi se tjelesnim izlucevinama
primarno fekalijama
super se snalazi u vodi i u kombinaciji s jos jednim
mikroorganizmom istrijebice citavu vrstu
specificnu za mediteran
i eto
nikom nista
farbamo jaja, gledamo zadrugu, peremo stoljnjake
a nasa djeca ce gomilu vrsta uskoro gledati samo na snimcima

Kontam i ja da ih drže u hladnjačama. Ali na kutiji piše da su sveža.
I mi onda svi srećni i zadovoljni kako se zdravo hranimo i jedemo sveže meso, voće i povrće. A ono sve prazno, dobro je kad nije zaraženo.

- - - - - - - - - -

Preko puta Limanske pijace na semaforu tip prodaje jagode veličine moje pesnice. Crvene, predivne, savršenog izgleda.
Izgled je ipak najvažniji. Kao i u svemu.

Moj klinac je jedne godine na selu dobio prepeličja jaja, ali nije nikome u kući prijavio.
Nego ih uredno odložio u orman. I jedno mesec dana kasnije ja osetim da nešto džibri kod njega u sobi, ali ne mogu da provalim kasnije.
Da skratim priču, on je mislio da će se izleći ako ih ostavi u orman.
Gradsko dete :sad2:

Moj muz je juce isao da prekotrolise situaciju,kaze guzva za parking kao u sred sezone,ali oko 10nije puno ljudi bilo uz vodu.voda se povukla,nabacali su novi pesak,izravnali ga
Eto,sad ne moras ni da ides:lol:
A on mora poslom u utorak u bg na dva minuta,pa smo pravili plan da ga vodim na adu,nije nikad bio,da tamo rucamo,al ni mi izgleda necemo ,bice kise

Moj muz je juce isao da prekotrolise situaciju,kaze guzva za parking kao u sred sezone,ali oko 10nije puno ljudi bilo uz vodu.voda se povukla,nabacali su novi pesak,izravnali ga
Eto,sad ne moras ni da ides:lol:
A on mora poslom u utorak u bg na dva minuta,pa smo pravili plan da ga vodim na adu,nije nikad bio,da tamo rucamo,al ni mi izgleda necemo ,bice kise

ada ti je pretvorena u budvu, mozes slobodno da ga dovedes
necete pokisnuti, ne moze kisa da padne na zemlju od suncobrana
ja adu zato volim
mozes uvek da sedis napolju

Gledam ta vaša jaja i kao i svake godine pitam se odakle tolika količina jaja u prodaji samo za Uskrs, kako uspeju kokoške da izbace tu enormnu količinu jaja koja se većinom bace i kako ta jajna industrija uopšte funkcioniše?! :think:

Da ne spominjem da mi nije jasna ta potreba za prekomernim farbanjem jaja koja ne mogu sva da se pojedu.
I zašto smo toliko bahati i kada ćemo kao vrsta nestati tako nezajažljivi? Da li će planeta opstati duže od nas ili ćemo zajedno skončati?

tako sto ih drze u hladnjacama
tako funkcionise

- - - - - - - - - -

inace, danas citam neki tekst o tome kako plemenite periske nestaju
za par godina veci dio mediteranske populacije je izbrisan
uginuo, nema ih
krenulo je u grckoj
znaci evo i kod nas ce
a uzrok je izgleda ljudska bakterija
stigla je iz afrike
zajedno s ljudima
prenosi se tjelesnim izlucevinama
primarno fekalijama
super se snalazi u vodi i u kombinaciji s jos jednim
mikroorganizmom istrijebice citavu vrstu
specificnu za mediteran
i eto
nikom nista
farbamo jaja, gledamo zadrugu, peremo stoljnjake
a nasa djeca ce gomilu vrsta uskoro gledati samo na snimcima
Meni vas dve zao. :zag:

A nit sam farbala jaja nit gledam zadrugu al zato perem stoljnjake za sve pare :malav:

PS. Kresnite se malo, procitajte neku knjigu, opustite se, izbacite taj jad i bes iz sebe

- - - - - - - - - -

Tema:
Odoh u vinariju

Meni je ada mnogo draga ne zbog toga kakva je ,ko dolazi,ili sta tamo ima,nego mi je sastavni deo vikenda sa drugaricama.to bude dva puta godisnje i bas zato ima vrednost
A i jednom sam sedela pored nekih slatkih ronilaca i ocekivala da naidje divka sa dzukelicom :)

- - - - - - - - - -

Onace vec mesec dana kod mame kasljem kao magare,kod kuce nista,pocecu da sumnjam na alergiju na macke,ne znam sta drugo moze da bude

- - - - - - - - - -

Napravila sam rusku salatu i ispekla rolovano pilece,sad to treba da sakrijem da mi ne izjedu do sutra.
Trebala bih da pocnem tortu,al me vec jeza hvata kad pocnem da brljam.ja sutra necu nista da kuvam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back