Šta trenutno radiš ? 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije iznad repa, po celoj kozi je, a ovo sto je sinoc uradio je na boku.
Kupam ga samponom koji je prepisao vet, i ne bas cesto, kad pocne da mirise, recimo jednom mesecno u poslednje vreme.
Da, zaboravila sam i taj faktor, neki novi miris dlake, koji se javlja s vremena na vreme
Moram da ga pratim i posmatram vise, niko ne moze doneti zakljucak sta mu smeta bolje nego mi koji zivim sa njim
Nema prostirku, oni oboje spavaju gde god im se svidja, a itison je u stanu, mekano svuda
I bas me cudi kako Gali nista a njemu fali, ona mu je majka, msm znam da je indiviualno, al eto...
Videcu sa veto popodne pa vam javljam sta je, ako ista otkrijemo...

- - - - - - - - - -

Nisam ker, ali mi je ove zime užasno suva koža, i svrbi. Sad mažem neki Pantenol iz Lillyja i bolje je. Već sam razmišljala da počnem da se mažem svinjskom mašću, eto koliko sam očajna...

Ovde je bas suva klima, i moze to da bude, ja se mackam stalno i meni generalno bas prija sto nema vlage, lakse dise, ni hladnoce ni vrucine nisu tako strasne kao kad ima vlage, ali moguce je da njemu ne prija
A kako da mazem kuce pantenolom preko dlake? :D Nije da mi nije palo na pamet da ga macne mojim losionom za telo, ali kako bre?

Pa to je precesto kupanje samponom.samo ga prebrisi natopljenim sundjerom u rastvor sirceta i vode.mislim kad nema rane

- - - - - - - - - -

Kod moje sestre u kiceneru haos od vlage u prolece i leto.verovatno i u jesen

- - - - - - - - - -

Kod njih ima puno jezera

Мора да има нешто за псе, немој нашим лосионима, ту има и парфема...

Иначе, и мени је исто ужасно сува кожа, сврби и после мацкања, ја мислим да су се удружили климакс и сув ваздух у кући...а раније сам се мазала само на мору и врло ретко зими :(

ja ih ranije nisam kupala tako cesto, sad se nekako skroz isprlja, a nema gde da se isprlja...
ali vidis, to ti je dobra ideja sa vodom i sircetom, to cu da uradim sledeci put

da, i u Ontariju i u BC je vlaga, pa kad je vruce da umres od vrucine, kad je hladno subjektivni osecaj strasan
Kalgari ima super klimu

Мора да има нешто за псе, немој нашим лосионима, ту има и парфема...

Иначе, и мени је исто ужасно сува кожа, сврби и после мацкања, ја мислим да су се удружили климакс и сув ваздух у кући...а раније сам се мазала само на мору и врло ретко зими :(

Ja više ne znam, rano mi za klimaks, doduše u kući je parno, pa je vazduh suvlji, ali ovo nije normalno. Noge su mi izdrapane kao da imam buve... Mada, drugarica apotekarka mi rekla da mažem taj Pantenol plus iz Lillyja i deluje dobro, skoro da se nisam češala danas...

A ranije sam mazala samo noge leti... Izgleda da će sad da dođu na naplatu sve godine nemazanja. :sad2:

Poslednja izmena:
Boko, da li bi mu mogla davati maslinovo ulje nekako?
Ako bi, probaj sa tim, ali minimum mesec dana pa ćeš videti da li ima nekog poboljšanja.
Hladno ceđeno maslinovo ulje je izvanredno za imunitet kože i kvalitet dlake, omega 3 m.k. neverovatno dobro čine.
Pošto već ne jedu ništa osim granula, da jedu preporučila bih i 6 nedelja dijetalne ishrane (isključivo riba ili neko retko meso, tipa konjsko, nojevo ili divljač, nešto sa čim do sada nisu dolazili u kontakt).
Uvek preostaje mogućnost da mu uzmeš neku dermatološku hranu (hypoallergenic, dermatosis ili neki sličan program baš veterinarskih dijeta), ali je i tu isto minimum 6 nedelja za upotrebu do pojave prvih rezultata, jer je toliki neki okvirni rok za zaustavljanje već postojećih alerg. reak. u organizmu.
Dalje, kažeš da ima neki čudan miris, da li je miris onako težak i vlažan, koža zacrvenjena a dlaka prebojena? I u kakvom su mu stanju uši, šape i genitalna-perianalna regija?

Boko, da li bi mu mogla davati maslinovo ulje nekako?
Ako bi, probaj sa tim, ali minimum mesec dana pa ćeš videti da li ima nekog poboljšanja.
Hladno ceđeno maslinovo ulje je izvanredno za imunitet kože i kvalitet dlake, omega 3 m.k. neverovatno dobro čine.
Pošto već ne jedu ništa osim granula, da jedu preporučila bih i 6 nedelja dijetalne ishrane (isključivo riba ili neko retko meso, tipa konjsko, nojevo ili divljač, nešto sa čim do sada nisu dolazili u kontakt).
Uvek preostaje mogućnost da mu uzmeš neku dermatološku hranu (hypoallergenic, dermatosis ili neki sličan program baš veterinarskih dijeta), ali je i tu isto minimum 6 nedelja za upotrebu do pojave prvih rezultata, jer je toliki neki okvirni rok za zaustavljanje već postojećih alerg. reak. u organizmu.
Dalje, kažeš da ima neki čudan miris, da li je miris onako težak i vlažan, koža zacrvenjena a dlaka prebojena? I u kakvom su mu stanju uši, šape i genitalna-perianalna regija?

Hvala Lunjo, probacu maslinovo, imam uslova za to svakako. Treba da ga pije? Kao kasiku dnevno, ili vise?
Vec neko vreme im dajem samo granule sa ribom, to nije problem, salmon ili sad je bas neka dobra morskom ribom, bez aditiva i tako, gledam da je najkvalitetnije.
Nemaju te medicinske hrane, bar nisam videla niigde po Pet shopovima, pitacu i veta danas, sta mi on preporucuje od tih specijalnih, jer je ovde sve drugacije, nema istih marki

Sve odgovara opisu, jest miris tezak i vlazan, jeste koza jarko ruzicasta, cdo crvena, dlaka bude prebojena samo na zadnjim sapama, kojima se cese. Genitalna-perianalna regija ok, koliko vidim i ne svrbi ga tu cini mi se

Hvala Lunjo, probacu maslinovo, imam uslova za to svakako. Treba da ga pije? Kao kasiku dnevno, ili vise?
Vec neko vreme im dajem samo granule sa ribom, to nije problem, salmon ili sad je bas neka dobra morskom ribom, bez aditiva i tako, gledam da je najkvalitetnije.
Nemaju te medicinske hrane, bar nisam videla niigde po Pet shopovima, pitacu i veta danas, sta mi on preporucuje od tih specijalnih, jer je ovde sve drugacije, nema istih marki

Sve odgovara opisu, jest miris tezak i vlazan, jeste koza jarko ruzicasta, cdo crvena, dlaka bude prebojena samo na zadnjim sapama, kojima se cese. Genitalna-perianalna regija ok, koliko vidim i ne svrbi ga tu cini mi se

Tako težak i vlažan miris je specifičan za infekcije, koje najčešće budu da li gljivične da li bakterijske, pošto on nema lezija na koži niti otvorenih rana, pretpostavljam da se radi o malaseziji (m. pachydermatis ili Pityrosporum canis), ukoliko se povuče malo nakon tretmana šamponom a onda se opet vrati.
Ukoliko je to u pitanju, opet je neophodno uzastopno tretiranje kože nekim antimikotičkim šamponom (kao što je naš mikoseb), 2x nedeljno, tokom nekoliko nedelja. I omega3m.k. ofkors p.o., da potpomognu taj imunitet.
No, to sve pod uslovom da jeste malasezični dermatitis.
Bilo bi zgodno da vet obavi neke kožne testove, ali to sve zavisi od njega i njegove procene i iskustva.
Ne znam zašto ljudi često budu ljuti, prvenstveno na vetove, zbog kožnih manifestacija, a ne znaju koliko je dermatologija kompleksna, i koliko je koža zapravo moćan i značajan organ, na stranu što je najveći (nikako ne mislim Boko na tebe, već generalno).
Ja sam se najčešće sretala sa vlasnicima koji daju brdo para kozmetičarima, frizerima i inima, veterinar im je skup (veterinari kao i stomatolozi u Srbiji rade faktički džabe), očekuju čuda a neće da plate nijednu analizu i još se posle ljute zato što veterinar nije dobro proučio pasulj koji je bacio.

cicak, srecan rodjendan velikom detetu :cmok2:

ja danas imam bas dug dan. ostajem duze na poslu, a onda idem na neki poslovni party, a nije ni party nego nam stazistkinja odlazi pa je kao ispracamo

:lol:

imala sam koleginicu koja kad je ulazila u staf sa smene, a u pitu jebilo ludilo po nas u negativnom smislu - citaj gubile smo pare, redovno bi izgovarala - zeneeeee bicete jebeneee :lol:
tako nekako i na ovom pdf jos nekih desetak dana
nije mars, ebucka nas merkur :)

@cicak - srecan rodjendako cile :vatromet:
Hvala divka :zag:
Ahaaaa...e onda se i ja pridruzijuem cestitkama :)
Hvala afro :zag:
Ja došla na posao, jutros ispratila malca kod sveki, bila kod frizerke i sad razmišljam čime da popunim vreme do subote uveče, home alone :))))
Sexom... knjigom... hranom... i tako u krug...
Ja bih izasla i napila se da sam na tvom mestu ali ti verujem ne bi... :lol:
A mozes i da spavas npr ;)

Sa sivim prelivom moje sede neće biti toliko uočljive.

Svidja mi se friz i boja

- - - - - - - - - -

Smoki ni ja ne radim ovaj vikend
Mogla bih na masazu
I da osmislim sta da radim zanimljivo sa decom...

Tako težak i vlažan miris je specifičan za infekcije, koje najčešće budu da li gljivične da li bakterijske, pošto on nema lezija na koži niti otvorenih rana, pretpostavljam da se radi o malaseziji (m. pachydermatis ili Pityrosporum canis), ukoliko se povuče malo nakon tretmana šamponom a onda se opet vrati.
Ukoliko je to u pitanju, opet je neophodno uzastopno tretiranje kože nekim antimikotičkim šamponom (kao što je naš mikoseb), 2x nedeljno, tokom nekoliko nedelja. I omega3m.k. ofkors p.o., da potpomognu taj imunitet.
No, to sve pod uslovom da jeste malasezični dermatitis.
Bilo bi zgodno da vet obavi neke kožne testove, ali to sve zavisi od njega i njegove procene i iskustva.
Ne znam zašto ljudi često budu ljuti, prvenstveno na vetove, zbog kožnih manifestacija, a ne znaju koliko je dermatologija kompleksna, i koliko je koža zapravo moćan i značajan organ, na stranu što je najveći (nikako ne mislim Boko na tebe, već generalno).
Ja sam se najčešće sretala sa vlasnicima koji daju brdo para kozmetičarima, frizerima i inima, veterinar im je skup (veterinari kao i stomatolozi u Srbiji rade faktički džabe), očekuju čuda a neće da plate nijednu analizu i još se posle ljute zato što veterinar nije dobro proučio pasulj koji je bacio.

Hvala mnogo Lunjo, konsultovacu se sa vetom, ali si mi mnogo pomogla pitanjima, to su verovatno i stvari koje treba da kazem vetu (ne da mi je savetovala veterinar/forumasica, ali da pomenem vec nekako).
Ni mi ni nasi kucici nismo u fazonu kozmetike i mode, imaju najjeftiniji povodac i ogrlicu, bitno mi je da im je komforno, ne da je sa biserima. Nikad nisu imali ni kaputic ni cizmice, a ovde su zime zestoke, namazem im sape vazelinom da se ne lepe za sneg kad je bas hladno, ince su ok.
Veoma cenim veterinare i znam koliko je to tezak posa, kao i koliko je tezak fakultet. I znam da su analize potrebne, mislila sam na ono tipa isprobavanje raznih alergena, na sta je pas alergican, tako nesto mi je jednostavno nedostupno, nemam ja pare da to platim.

Ajde mi prevedi boldovano molim te, nije mi jasno omega 3 mk?

Nema lezija, nema otvorenih rana, osim te sto je sinoc napravio sebi,
Ja nisam isla prosli put, vodili su ga mm i sin, ali su mi rekli da je uzimao bris sa koze i proverio da nema bakterija ni gljivica. Trazicu to opet.

A sampon jeste neki specijalni, naravno niko mi nije rekao da treba 2x nedeljno i 6 nedelja minimum...kad posaljes muske...
Danas idemo samo ja i pas, pa cu natenane sve da ispitam.

Hvala Lunjo jos jednom! <3

Vi ste puni para.Umesto da tužite grad i dobijete odštetu...
Muz je kriv.ne razumem sto trci tako brzo,pa mu je iskliznuo iz usta.sad nista od para...
Hvala divka :zag:

Hvala afro :zag:

Sexom... knjigom... hranom... i tako u krug...
Ja bih izasla i napila se da sam na tvom mestu ali ti verujem ne bi... :lol:
A mozes i da spavas npr ;)

Svidja mi se friz i boja

- - - - - - - - - -

Smoki ni ja ne radim ovaj vikend
Mogla bih na masazu
I da osmislim sta da radim zanimljivo sa decom...

Cicak,ovo je masaza za bolna ledja,spa fazoni nisu za mene
E ja isla da upoznam novu devojku.sisla da bacim djubre,presla ulicu i na interfon:lol: ja dosla da vidim cincilu
Devojka je lepa,deluje starije od te dve i po godine od njega,ima lep glas,neposredna i ima poveci tur :lol:
Sve u svemu,bas mi drago sto sam je upoznala
Do danas stvarno nisam bila spremna.a sta ces,ides zivot

Hvala mnogo Lunjo, konsultovacu se sa vetom, ali si mi mnogo pomogla pitanjima, to su verovatno i stvari koje treba da kazem vetu (ne da mi je savetovala veterinar/forumasica, ali da pomenem vec nekako).
Ni mi ni nasi kucici nismo u fazonu kozmetike i mode, imaju najjeftiniji povodac i ogrlicu, bitno mi je da im je komforno, ne da je sa biserima. Nikad nisu imali ni kaputic ni cizmice, a ovde su zime zestoke, namazem im sape vazelinom da se ne lepe za sneg kad je bas hladno, ince su ok.
Veoma cenim veterinare i znam koliko je to tezak posa, kao i koliko je tezak fakultet. I znam da su analize potrebne, mislila sam na ono tipa isprobavanje raznih alergena, na sta je pas alergican, tako nesto mi je jednostavno nedostupno, nemam ja pare da to platim.

Ajde mi prevedi boldovano molim te, nije mi jasno omega 3 mk?

Nema lezija, nema otvorenih rana, osim te sto je sinoc napravio sebi,
Ja nisam isla prosli put, vodili su ga mm i sin, ali su mi rekli da je uzimao bris sa koze i proverio da nema bakterija ni gljivica. Trazicu to opet.

A sampon jeste neki specijalni, naravno niko mi nije rekao da treba 2x nedeljno i 6 nedelja minimum...kad posaljes muske...
Danas idemo samo ja i pas, pa cu natenane sve da ispitam.

Hvala Lunjo jos jednom! <3

Omega 3 masne kiseline, ima ih u hladno ceđenom maslinovom ulju :lol:
Nema problema, kada god imaš neko pitanje, ja ću pomoći koliko god mogu na daljinu.
A šampon možda ni nije namenjen za često pranje, možda je samo neki koji umiruje iritiranu kožu, nemoj odmah da ih kudiš :)))

Muz je kriv.ne razumem sto trci tako brzo,pa mu je iskliznuo iz usta.sad nista od para...

Cicak,ovo je masaza za bolna ledja,spa fazoni nisu za mene
E ja isla da upoznam novu devojku.sisla da bacim djubre,presla ulicu i na interfon:lol: ja dosla da vidim cincilu
Devojka je lepa,deluje starije od te dve i po godine od njega,ima lep glas,neposredna i ima poveci tur :lol:
Sve u svemu,bas mi drago sto sam je upoznala
Do danas stvarno nisam bila spremna.a sta ces,ides zivot

On izgleda takve voli.

Omega 3 masne kiseline, ima ih u hladno ceđenom maslinovom ulju :lol:
Nema problema, kada god imaš neko pitanje, ja ću pomoći koliko god mogu na daljinu.
A šampon možda ni nije namenjen za često pranje, možda je samo neki koji umiruje iritiranu kožu, nemoj odmah da ih kudiš :)))

Evo slikala sam i sampon i hranu koju mu dajem...

P_20190314_141953.jpg
P_20190314_142022.jpg

ovo je za Lunju, izvinjavam se na spamu

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back