ja trenutno citam na norveskom tenk smart, veoma dobra knjiga, mada bih zelela nesto na engleskom da procitam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja trenutno citam na norveskom tenk smart, veoma dobra knjiga, mada bih zelela nesto na engleskom da procitam
deluje obećavajuće.Orhan Pamuk: "Čudan osećaj u meni"
počinjem danasdeluje obećavajuće.
Citala sam. Vec sam napisala kritiku o njemu. Glupa knjiga.

Zanima me je li Vrela Cica ista osoba kao Moderna pevačica
a evo šta kaže Miiiljenko:
"“Čudan osećaj u meni” nesumnjivi je vrhunac pripovjedne umjetnosti Orhana Pamuka. Najbolji i najveći njegov roman. Nije čest slučaj – zapravo to se nikad ili skoro nikad još nije dogodilo – da pisac nakon dobivanja Nobelove nagrade piše svoje najbolje romane. Obično je to nagrada za kraj, za grob, slavu i lijepu mirovinu. Tko je nagrađen, taj prestaje pisati ili piše memoare, vrši konačno pospremanje kuće, pospremanje groba. Pamuku se dogodilo nešto drugo: stekao je samopouzdanje – kojeg mu, istina, nije ni ranije nedostajalo – i napisao “Čudan osećaj u meni”, svoju najljepšu knjigu o Istanbulu."
Fina je ta njegova kniga, kao da sebe opisuje.Zanima me je li Vrela Cica ista osoba kao Moderna pevačica
"“Čudan osećaj u meni” nesumnjivi je vrhunac pripovjedne umjetnosti Orhana Pamuka. Najbolji i najveći njegov roman. Nije čest slučaj – zapravo to se nikad ili skoro nikad još nije dogodilo – da pisac nakon dobivanja Nobelove nagrade piše svoje najbolje romane. Obično je to nagrada za kraj, za grob, slavu i lijepu mirovinu. Tko je nagrađen, taj prestaje pisati ili piše memoare, vrši konačno pospremanje kuće, pospremanje groba. Pamuku se dogodilo nešto drugo: stekao je samopouzdanje – kojeg mu, istina, nije ni ranije nedostajalo – i napisao “Čudan osećaj u meni”, svoju najljepšu knjigu o Istanbulu."
Zanima me je li Vrela Cica ista osoba kao Moderna pevačica

Znam, ali kad sam počeo da čitam prvu na engleskom, nisam znao da se sprema srpsko izdanje. Sad čitam drugu na engleskom jer, opet, ne znam da li se sprema srpski prevod.
Inače, ako treba još da reklamiram Knausgora, ima dobar intervju s njim u posljednjem NIN-u.
Ako me neko fino zamoli, možda večeras skeniram i postavim tih par strana.
Odbor unapred zahvaljuje.Kad već čitaš na norveškom, čitaj Knausgaarda. Ja mu sad čitam drugu knjigu Moje borbe, na engleskom, jer na srpskom još nije objavljena.
Usput, šta ti je to tenk smart? Ko je to napisao, kakva je knjiga, itd?
Ja molimOdbor unapred zahvaljuje.
A ta druga je nastavak? Moja borba II deo?
Sest? Ti mene zaybavas?Biće večeras, ako neko nije bacio novine.
- - - - - - - - - -
Da, ovo je druga knjiga, od ukupno šest.
Sest? Ti mene zaybavas?
Ja cu mozda procitati i tu drugu knjigu, ali cu ipak onda radije poceti da citam Krvavi Meridijan i da nastavim sa Svi ti lepi konji.
Na nekom forumu, kritici, neko rece da je Krvavi meridijan americki roman u stilu Kada su cvetale tikve pa sad koliko je Teksas veci od Dorcola
toliko je i ovo znacajnije u nekim svetskim razmerama.
.
Sprema se Moja borba 2. Izdavač (Booka) je više puta najavio. I ne misle tu da stanu
Prva nam se knjiga bas dopala, upravo smo kupili i drugu (sada u e izdanju), ali ne verujem da cu i trecu. Na nemacki je prva prevedena sa Umiranje, druga sa Zivot,Knausgorov intervju iz NIN-a.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako vam se dopada kupite Moju borbu. Ili bar kupite NIN.![]()

Knausgorov intervju iz NIN-a.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako vam se dopada kupite Moju borbu. Ili bar kupite NIN.![]()

Ovakvog frajera bih i ja čitala...![]()
![]()

Vajnzburg, Ohajo
Konačno!Odlična za sada![]()