Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Lazi Lazarevcu si drzao predavanja?

Dragoljube, aj ti lepo reci o kom gradu i kojim kafanama ti pises?
Pera Zubac je takodje bitisao u Beogradu.

Nego me ovo sada za Lazu zaista zanima.
Ili si pomesao sa Padinskom Skelom?
Može i to!:hahaha:
Sve su to fina mesta,samo ih treba otkriti...
A jedan je Pero!
Skoro je bio narator u Dunđerskima-imaćete priliku da ga slušate i gledate...
Još uvek se super drži...:ok:

Čitam Tajnu istoriju za klub, ko što reče Rayela, a kako smo nas dve izgleda jedine, misalim da će mi ova biti oproštajna...:malav:

Dragoljube, ne smatram sebe kompetentnom da davim ovaj auditorijum svojim viđenjima, to nisam umela ni kao đak (zato sam i pobegla u prirodne nauke). A čitaću šta mi se čita, ne možeš mi ništa, ;) sigurna sam da mogu više da istrpim no što ti možeš da izprovociraš... Da pišem neću, jer to danas može bilo ko, i gle čuda, svako od njih veruje da je u tome dovoljno dobar. Još ako za sobom ima i zvonara da to oglasi, onda je na konju. Meni ta vrsta samopotvrđivanja nije potrebna.

Inače, šta ti radiš ovih dana?

Čitam Tajnu istoriju za klub, ko što reče Rayela, a kako smo nas dve izgleda jedine, misalim da će mi ova biti oproštajna...:malav:

Dragoljube, ne smatram sebe kompetentnom da davim ovaj auditorijum svojim viđenjima, to nisam umela ni kao đak (zato sam i pobegla u prirodne nauke). A čitaću šta mi se čita, ne možeš mi ništa, ;) sigurna sam da mogu više da istrpim no što ti možeš da izprovociraš... Da pišem neću, jer to danas može bilo ko, i gle čuda, svako od njih veruje da je u tome dovoljno dobar. Još ako za sobom ima i zvonara da to oglasi, onda je na konju. Meni ta vrsta samopotvrđivanja nije potrebna.

Ti i ja imamo slican "ukus" za knjige, ja se uvek pouzdam u tvoj, nadam se da nisi razocarana ovom knjigom, pa ce Boze zdravlje da citamo i Pekica, a ne moramo da se
mucimo da o njemu javno i pisemo.

Ti i ja imamo slican "ukus" za knjige, ja se uvek pouzdam u tvoj, nadam se da nisi razocarana ovom knjigom, pa ce Boze zdravlje da citamo i Pekica, a ne moramo da se
mucimo da o njemu javno i pisemo.

Ja i ne čitam da bih nekome ovde to prezentovala, čitam za svoju dušu. Volim da pročitam dobar komentar, nekim ljudima to zaista dobro ide, ali to nije presudno za moj krajnji sud. Retko kudim, radije prećutim, ali baš da se podsmevam dobronamernom komentatoru, to je mi je nezamislivo...:roll:

A knjiga mi se sviđa, mada nisam očekivala triler. Nigde istorije...:)

Pišem pecam,pušim...simbolično kao i većina...
Odnosno,u fazi sam ostavljanja pušenja već tri godine i to uspešnog...
U pušačkoj naciji...:mrgreen:
Usput zapišem po koju metaforu...Šo pitaš? B došla na pivkana
i malo intelektualne razbijene čašice razgovorčića?
Teško ću stići,raspravljam sa senkama na zidu,pa kad dovršimo i
iznađemo kompromis otkud stiže svetlo...:lol:
P.S.Preskočite slobodno moj post-nije obavezno da čitate...

Pišem pecam,pušim...simbolično kao i većina...
Odnosno,u fazi sam ostavljanja pušenja već tri godine i to uspešnog...
U pušačkoj naciji...:mrgreen:
Usput zapišem po koju metaforu...Šo pitaš? B došla na pivkana
i malo intelektualne razbijene čašice razgovorčića?
Teško ću stići,raspravljam sa senkama na zidu,pa kad dovršimo i
iznađemo kompromis otkud stiže svetlo...:lol:
P.S.Preskočite slobodno moj post-nije obavezno da čitate...

Ma bre, svi rado citamo sta pises ( duhovit si , a to je za mene uvek najvaznije), ali valjda i sam shvatas koliko je blesavo da nam prekonosiras sto ne pisemo,
slikamo, kompunujemo:D

Nešto kreativno morate...:mrgreen:
Želim da baš doživite tu sreću!
Preterujem...Pardon-preporučujem...:lol:

A kakvu sreću može neko da osjeća kad je svjestan da je nešto što stvara sasvim osrednje ili bezvrijedno i da nikome neće biti interesantno?
Udio istinski kreativnih ljudi u populaciji mjeri se promilima. Ostali se samo blamiraju.

A kakvu sreću može neko da osjeća kad je svjestan da je nešto što stvara sasvim osrednje ili bezvrijedno i da nikome neće biti interesantno?
Udio istinski kreativnih ljudi u populaciji mjeri se promilima. Ostali se samo blamiraju.
Imaš pogrešne podatke...Mada to za naše generacije donekle i važi kad je komunizam potiskivao
slobodnu kreativnost...
Dr.Rajevac iz MENSA u obdaništima sprovodi program s mališanima kreativnih igara i motoričkih aktivnosti
baš u cilju oslobođenja kreativnih kvaliteta individua...
Svi smo mi ljudi manje-više kreativni,a kakve veze ima što nije svako od nas Dalli iliTomas Man ili
Ciolkovski ili Mozart... Ne mora svaki pisac priča biti Borhes,čak ni Kueljo,dovoljno je da napiše priču...
Sam će uvideti,tim jednim delom stvaranja da je dete božije,taj dodir prsta božijeg,KREACIJU,
uzvišenost stvaranja-veličinu čoveka! Sigurno ne preterujem jer na putu oboženja ljudske rase
(već sada smo polubogovi,naročito u odnosu na stare narode ili neka još primitivna plemena),kreativnost je
najvažnija ljudska osobina...Pa bogovi su tvorci svemira raznih...:lol:

Imaš pogrešne podatke...Mada to za naše generacije donekle i važi kad je komunizam potiskivao
slobodnu kreativnost...
Dr.Rajevac iz MENSA u obdaništima sprovodi program s mališanima kreativnih igara i motoričkih aktivnosti
baš u cilju oslobođenja kreativnih kvaliteta individua...
Svi smo mi ljudi manje-više kreativni,a kakve veze ima što nije svako od nas Dalli iliTomas Man ili
Ciolkovski ili Mozart... Ne mora svaki pisac priča biti Borhes,čak ni Kueljo,dovoljno je da napiše priču...
Sam će uvideti,tim jednim delom stvaranja da je dete božije,taj dodir prsta božijeg,KREACIJU,
uzvišenost stvaranja-veličinu čoveka! Sigurno ne preterujem jer na putu oboženja ljudske rase
(već sada smo polubogovi,naročito u odnosu na stare narode ili neka još primitivna plemena),kreativnost je
najvažnija ljudska osobina...Pa bogovi su tvorci svemira raznih...:lol:

OK, ko god nalazi neku radost u takvom stvaranju - bujrum, što bi Bosanci rekli. Samo, to je kreativnost u nekakve terapeutsko-mistične svrhe, a ja smatram da umjetnik stvara zbog sebe, ali za druge. Ako djelo nema publiku, onda ni proces umjetničkog stvaranja nije potpun.

OK, ko god nalazi neku radost u takvom stvaranju - bujrum, što bi Bosanci rekli. Samo, to je kreativnost u nekakve terapeutsko-mistične svrhe, a ja smatram da umjetnik stvara zbog sebe, ali za druge. Ako djelo nema publiku, onda ni proces umjetničkog stvaranja nije potpun.
Dok stvara obuzet groznicom stvaranja ,umetnik ne može da misli na publiku...Tek posle-koliko ga
određuje sujeta i slovohleplje u tome...:mrgreen:
Ja recimo volim da napišem,ali mi zlo kad treba nešto objavljivati...Ko je to radio-zna o kom cranju pričam...:mrgreen:
Piskaranje po medijima je bezbolnije od gnjavaže s izdavačem...:lol:

Dok stvara obuzet groznicom stvaranja ,umetnik ne može da misli na publiku...Tek posle-koliko ga
određuje sujeta i slovohleplje u tome...:mrgreen:
Ja recimo volim da napišem,ali mi zlo kad treba nešto objavljivati...Ko je to radio-zna o kom cranju pričam...:mrgreen:
Piskaranje po medijima je bezbolnije od gnjavaže s izdavačem...:lol:

Zašto sujeta i slavohleplje? Ako nešto dobro napišeš, grijeh je to ne predstaviti svijetu.
Iako nemam takva iskustva, vjerujem da u groznici stvaranja umjetnik ne može da misli na publiku, ali ako to što je stvarao do publike nikad i ne stigne, ciklus jednostavno nije zaokružen.
A publiku ne treba omalovažavati. Pasivno učestvovanje u umjetničkom procesu može biti itekako vrijedno iskustvo. Neko je rekao da je veza koja se stvara između pisca i čitaoca koji čita njegovu knjigu najdublja netjelesna veza koja između dvoje ljudi može postojati.

Ja sam nedavno pocela da je citam, ali sam batalila posle pedesetak stranica ( ako je bilo i toliko).
Nego sta vi mene preporucujete od Pekica, onako za pocetak, a onda cu nekada i da predjem i na Zlatno runo.

Možeš stvarno da počneš Uspenje, a možeš i ko ja- redom hronološki. Dobro, ne odjedared, a Runo ostaviš za the end. :D

Odbrana i poslednji dani isto valja, da, kao i album pomenuti. ;)

Sad kad pogledam, Pekićeve knjige kao nazivi tekstova u Trećem oku- Atlantida, 1999...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back