Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:mrgreen: Nisam toliki profesionalac, vidiš da sam se jedva nakanio da ukradem pored jedne senilne ćorave babe, šta bih tamo radio, gde ima hiljadu očiju :lol: Polako, ima vremena da se izveštim :D
A inače slagao sam kad rekoh da ništa pre toga nisam ukrao, sad se setih prošlogodišnjeg beer festa. Prvo su mene pokrali jer je pljeskavica bila 350 din, pa kad sam skontao da se nisam ni najeo, drugarica mi dala ideju da ukradem.
Naravno, pod uticajem alkohola sam otišao do jednog štanda i drpio pljeskavicu(bez lepinje xD) vratio se društvu i mlatarao u vazduhu pljeskavicom sa uzvikom: "Ukrao sam ukrao sam je!" I onda mi je ispala na zemlju :mrgreen:
Pa sam morao ponovo da kradem xD

zamišljam i umirem od smeha

:mrgreen: Nisam toliki profesionalac, vidiš da sam se jedva nakanio da ukradem pored jedne senilne ćorave babe, šta bih tamo radio, gde ima hiljadu očiju :lol: Polako, ima vremena da se izveštim :D
A inače slagao sam kad rekoh da ništa pre toga nisam ukrao, sad se setih prošlogodišnjeg beer festa. Prvo su mene pokrali jer je pljeskavica bila 350 din, pa kad sam skontao da se nisam ni najeo, drugarica mi dala ideju da ukradem.
Naravno, pod uticajem alkohola sam otišao do jednog štanda i drpio pljeskavicu(bez lepinje xD) vratio se društvu i mlatarao u vazduhu pljeskavicom sa uzvikom: "Ukrao sam ukrao sam je!" I onda mi je ispala na zemlju :mrgreen:
Pa sam morao ponovo da kradem xD

E, ove pljeskavice , kradja i neplacanje nije za PDF knjizevnost, vise za psihijatriu, Lazu Lazarevica,Padinjak;)

Ja sam na sajmovima uvek radila ( za vreme studija) pa mi je bilo jednostavno da kradem. A bila sam i mlada, hrabra, nesutrashiva.
Sada bi me ziv sram pojeo, zapravo nikada mi to i ne pada na pamet.

Planiram i De profundis da čitam. Ne znam zapravo zašto sam čekala toliko da se uhvatim Vajlda...čovek je zaista bio na neki način pop ikona pre pop kulture :lol:

Zamisli Dorijana Greja u osamdesetim :D

Ako te mrzi da zamišljaš, možeš da pročitaš Dorijan - Imitacija od Vila Selfa.
Ja slučajno naletela pre par godina.
Ne sećam se najbolje, ali sećam se da je bilo dobrog crnog humora, ali i previše izlizane dekadencije za moj ukus.

Čitao sam ja baš skoro to Praško groblje, fina knjiga, u nekim trenucima pomalo konfuzna jer treba čitati sa koncentracijom, Eko ima tu naviku da prepliće vremena pa će jedno poglavlje krenuti sa pričom 20 godina ranije od prethodnog :mrgreen:
Meni je baš legla, ima odličnu atmosferu

Završio Lovca na zmajeve, prijatno me iznenadila knjiga. Mada, te potresne priče lako pogode čoveka pa je to možda bilo presudno. Priča ponekad deluje nerealno na trenutke ali je sve u svemu lepo obrađena, volim kad se različiti motivi provlače kroz čitavu knjigu i prisutni su u svakom trenutku... ali opet, ponavljanje određenih fraza i reminiscencija na prethodne događaje zna da bude zamorno

Čitao sam ja baš skoro to Praško groblje, fina knjiga, u nekim trenucima pomalo konfuzna jer treba čitati sa koncentracijom, Eko ima tu naviku da prepliće vremena pa će jedno poglavlje krenuti sa pričom 20 godina ranije od prethodnog :mrgreen:
Meni je baš legla, ima odličnu atmosferu
Hvala puno :) . Znam da ste pisali već o njoj, ali me mrzilo da pretražujem, trebalo mi je samo sažeto da li se vrijedi oko nje potruditi ili ne.

Poslednja izmena od moderatora:
Završio "Sećanja na moje tužne kurrve"
Mixed feelings, prekratka i kraj je očekivan ali se lako i sa uživanjem čita. Mislim da Markes nije potpuno uspeo da uđe u glavu devedesetogodišnjaka, iako je lepo predstavio osećaj prve ljubavi, pa čak i kad se pojavi kod matorca :)

Sada krećem sa Crnjanskim, Lirika
i Grobnica za Borisa Davidoviča, Kiš

Završio "Sećanja na moje tužne kurrve"
Mixed feelings, prekratka i kraj je očekivan ali se lako i sa uživanjem čita. Mislim da Markes nije potpuno uspeo da uđe u glavu devedesetogodišnjaka, iako je lepo predstavio osećaj prve ljubavi, pa čak i kad se pojavi kod matorca :)

Sada krećem sa Crnjanskim, Lirika
i Grobnica za Borisa Davidoviča, Kiš

Ipak je imao tek oko 80 kad je pisao tu knjigu. :mrgreen:

Jbt, od kada ja nisam čitao Markesa! Mogao bih da se sjetim datuma kad sam završio Jesen patrijarha (ljeto 95.), prije toga čitao Sto godina samoće i Pukovniku nema ko da piše, i oda tada ništa. Red bi bio da nešto uzmem. Imam još par knjiga njegovih kod kuće.

Ipak je imao tek oko 80 kad je pisao tu knjigu. :mrgreen:

Jbt, od kada ja nisam čitao Markesa! Mogao bih da se sjetim datuma kad sam završio Jesen patrijarha (ljeto 95.), prije toga čitao Sto godina samoće i Pukovniku nema ko da piše, i oda tada ništa. Red bi bio da nešto uzmem. Imam još par knjiga njegovih kod kuće.

Pa citaj Ljubav u vreme kolere Ce se odusevis. Ponaljam se, ali kada su neke knjige u pitanju, onda se rado ponavljam i za moj ukus je ta knjiga
najlepsi ljubavni roman ikada napisan.

Meni je njegov Pukovnik njegova najdraza knjiga, citala sa je u vreme kada je moj deda ocekivao resenje za penziju , a koje nikako da stigne iz prestoLnice.:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back