Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam knjigu, hvala.:) Kupila sam je nedavno, kad ste je ono mnogo hvalili.:lol:

O, kako je ovo lepo čuti... A ja uveliko dajem ostavku.;)
Zaslužuješ da ja tebi poklonim nešto.:lol:
:cmok:
NE OSTAVKU, NEEEEEEE, ali zaista NE!
Medjutim, ti znas razloge, sto se mene tice volela bih da i dalje budes tu...
Kad mi zatreba neka knjiga a nigde ne mogu da je pronadjem, mozda te zamolim za POZAJMICU iste(ako je imas, naravno) ili mi preporucis gde mogu da je pronadjem, posto cesto dolazim u Begorad, to ce za mene biti najlepsi pokolon, osim poklona da ne ides:)

Ne potcenjujte usmereno obrazovanje. Ja sam prve dve godine išla u Automehaničarsku školu (tako sam teritorijalno pripadal) i bogami se čitala Ilijada odmah na početku prve godine. A moj sin pre 5-6 godina u GIMNAZIJI klasičnoj i opšteg smera, prva knjiga Rani jadi, da pročitaju za drugo polugodište!!!!! Knjižica od stotinjak strana. O kojim lektirama mi pričamo? Može da piše u programu šta hoće, kad nastavnici nemaju ni način ni motiv da ih nateraju da pročitaju. A nastavnika je uvek bilo dobrih i loših. Nema to veze sa usmerenim.

Рани јади - књижица? :eek: То је ремек-дело. Без обзира на број страна. И треба да се чита. :heart: Киш :heart:

Рани јади - књижица? :eek: То је ремек-дело. Без обзира на број страна. И треба да се чита. :heart: Киш :heart:

Zna ona da je to remek delo, a htela je samo da uporedi broj stranica jednog remek dela sa drugim remek delom,
pri cemu su Rani jadi ipak mnogo jednostavniji za citanje.

@direkt
sta je to ETSH?

Po zaraslim stazama
Nešto kao Hamsunovi memoari..nastalo po dnevniku koje je vodio od 1945-1948 za vreme zatočeništva ( uslovno rečeno , nije bio direkt u zatvoru ali je prešao put od bolnice do staračkog doma pa sve to duševne bolnice).
Imam još 20ak strana do kraja.
Dobra je za one koji žele bolji uvid u Hamsunov život ali ne bih je preporučila nekom ko tek želi da upozna Hamsuna kroz njegov opus.

Po zaraslim stazama
Nešto kao Hamsunovi memoari..nastalo po dnevniku koje je vodio od 1945-1948 za vreme zatočeništva ( uslovno rečeno , nije bio direkt u zatvoru ali je prešao put od bolnice do staračkog doma pa sve to duševne bolnice).
Imam još 20ak strana do kraja.
Dobra je za one koji žele bolji uvid u Hamsunov život ali ne bih je preporučila nekom ko tek želi da upozna Hamsuna kroz njegov opus.

Dugo imam nameru da pročitam nešto od Hamsuna. Imaš li predlog s kojom bi trebao krenuti?

Pa, moj lični favorit su Misterije.
Hamsun je generalno majstor reči ali Misterije su nekako posebne, ponajviše atmosferom, pomalo mračnom, tajanstvenom. To je baš jedna od onih knjiga koje ti mgu postati jako bliske, kao da se reflektuješ u njoj. Možda preterujem, takav je bio moj utisak..naravno da ne mogu u svačije ime da govorim:)
Ako voliš analize psihe i zadiranje u sopstvo, definitivno bih ti preporučila da kreneš od Misterija.
Ali ne možeš pogrešiti ni ako uzmeš Glad ili Pana ili pak Plodove zemlje koji su nešto drugačiji , onako skandinavski hladna i odsečna, spora ali sjajna priča o čoveku i prirodi

Pa, moj lični favorit su Misterije.
Hamsun je generalno majstor reči ali Misterije su nekako posebne, ponajviše atmosferom, pomalo mračnom, tajanstvenom. To je baš jedna od onih knjiga koje ti mgu postati jako bliske, kao da se reflektuješ u njoj. Možda preterujem, takav je bio moj utisak..naravno da ne mogu u svačije ime da govorim:)
Ako voliš analize psihe i zadiranje u sopstvo, definitivno bih ti preporučila da kreneš od Misterija.
Ali ne možeš pogrešiti ni ako uzmeš Glad ili Pana ili pak Plodove zemlje koji su nešto drugačiji , onako skandinavski hladna i odsečna, spora ali sjajna priča o čoveku i prirodi
Glad mi je već neko preporučivao, a sviđa mi se i ovo što si opisala kao temu Misterije, tako da ću izabrati neku od te dve.

Ja sam danas uzela iz biblioteke "Povratak kuci" od pisca cuvenog bestelera "Citac"(inace srodna tema) - Bernarad Slinka...

"Šlink stupa na teren Čitača i istražuje za Nemačku još uvek bolnu relaciju između očeva, obeleženih zločinima nacionalsocijalizma, i sinova, pozvanih da sude ili opraštaju."

Procitacu je brzo, nekih 258. stranica, ali je, rekose mi - sjajna..

185x273-3-4966-Povratak kuci RGB.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back