Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje kulinarske sposobnosti svode se na otvaranje konzervi i okretanje broja picerije. Vidim da sve više muškaraca kuva i da je to postala strašno kul i fensi stvar, ali ja sam ostao Balkanac.

Ja sam kuvar kupila mužu, inače kuvam iz glave.:lol:
Juče, vraćamo se sa sednice, kad koleginicu koja je vozila zove muž na telefon, nedostalo mu kupusa za sarmu koju je upravo zavijao za slavu.:rotf:

Moje kulinarske sposobnosti svode se na otvaranje konzervi i okretanje broja picerije. Vidim da sve više muškaraca kuva i da je to postala strašno kul i fensi stvar, ali ja sam ostao Balkanac.

More lenchuga si ti, a vadis se da si Balkanac. Verovatno nisi ni neki gurman ( a i jedes picu i konzerve) pa to to sve ne zanima.

Muskarci koji vole da jedu kuvaju mnogo bolje od zena. I ne treba kuvar ni njima. Ja sam talentovana za kuvanje, ali sam lenja, uglavnom moj muz
secka, nadledava, ja samo dajem uputstva, ideje i turam zacine.

restauracija-rouz_tremejn_v.jpg

More lenchuga si ti, a vadis se da si Balkanac. Verovatno nisi ni neki gurman ( a i jedes picu i konzerve) pa to to sve ne zanima.

Muskarci koji vole da jedu kuvaju mnogo bolje od zena. I ne treba kuvar ni njima. Ja sam talentovana za kuvanje, ali sam lenja, uglavnom moj muz
secka, nadledava, ja samo dajem uputstva, ideje i turam zacine.

Daleko od toga da sam lijen. Sve ja po kući radim, jedino kuvanje nikad nisam savladao. A i gurman sam (i više nego što je zdravo), konzerve i pice jedem samo kad ostanem sam u kući.

Daleko od toga da sam lijen. Sve ja po kući radim, jedino kuvanje nikad nisam savladao. A i gurman sam (i više nego što je zdravo), konzerve i pice jedem samo kad ostanem sam u kući.

E steta sto si vec ozenjen ( doduse i ja sam udata) , inace bih se udala za tebe;)
Kuvala bih ti ja, al ti sve drugo da radis:D

Za Luciusa mi je zao sto je otisao, a prazno se provodimo i zbog Cice, a ona je zaista samo spamovala, ali je valjda to namerno tako radila.
Aorist, Dostojevski, Biblija i uvek neki novi decko.

Nije kul i fensi nego je normalno. Meni je čudno kada neko ne ume ništa da skuva. Naučiš da kuvaš bar nekoliko jela koje voliš, i divota. Nisi osuđen na konzerve kad si sam, a lepo je i kuvati za nekoga.
Nauči da spremaš bar neku čorbicu, to je lako i brzo, a domaća ne može da se poredi sa kafanskom.

Agree.
Zato je najbolje lepo kad se smuvas sa nekim ko je ziveo sam jedno vreme..a ne da ti iz mamine kuce uskoci u zajednicu.:besna:

Tačno tako. I da je najveći antitalenat u pitanju, bar je naučio/la da pravi dobre špagete : )

A šta ja mogu kad ne volim da kuvam! Strašan neki animozitet prema tome osjećam, nema šta ne bih radije radio nego se petljao s tim. Osim toga, gadi mi se sirovo meso, a jelo bez mesa teško može da prođe.

Inače, sedam godina sam živio sam, hranio se po restoranima i pravio sendviče.

Ti si onda zaista izgubljen slučaj za kuvanje :)
Postoje takvi ljudi, ali oni obično i ne mare šta jedu. A ti si, ako sam dobro shvatila, gurman. Taj deo mi nije jasan. Ljudi koji vole dobru klopu uglavnom umeju da kuvaju... Ne ubeđujem te da treba da kuvaš, samo razgovaramo... A ko zna, možda ćeš kasnije u životu ipak zavoleti.

Dosadno i plitko.

Meni je neko pre 4-5 godina poklonio njenu knjigu (Idi, vreme je) rekavsi mi je da savrsena knjiga, a tema je bila porodica, prijatelji,
Kao i "Crvenkape" od Vidojkovica, samo nema seksa.
Zivot brata i sestre,Danila i Jovane,povezanih neraskidivim nitima.;)
Te Azra,neki "drugi" Beograd,slepa zaljubljenost,prevara,gubitak,rasprava o "sustini zivota" i konacno "najbolji medju nama odlazi" u beli svet.

Kasnije sam citala " Nigdnina" od Velmar Jankovic, ali ona ipak ima stila, mada i ona uvek vrti istu plocu.

Meni je neko pre 4-5 godina poklonio njenu knjigu (Idi, vreme je) rekavsi mi je da savrsena knjiga, a tema je bila porodica, prijatelji,
Te Azra,neki "drugi" Beograd,slepa zaljubljenost,prevara,gubitaak,rasprava o "sustini zivota" i konacno "najbolji medju nama odlazi" u beli svet.

Kasnije sam citala " Nigdnina" od Velmar Jankovic, ali ona ipak ima stila, mada i ona uvek vrti istu plocu.

Mislim da Velmar-Janković i Jovanović nisu za poređenje, tj. prva je dobar pisac, a druga je pismena osoba, i ne mnogo više od toga.

Ti si onda zaista izgubljen slučaj za kuvanje :)
Postoje takvi ljudi, ali oni obično i ne mare šta jedu. A ti si, ako sam dobro shvatila, gurman. Taj deo mi nije jasan. Ljudi koji vole dobru klopu uglavnom umeju da kuvaju... Ne ubeđujem te da treba da kuvaš, samo razgovaramo... A ko zna, možda ćeš kasnije u životu ipak zavoleti.

Hrana je jedino sigurno zadovoljstvo. Volim da jedem, mada ta ljubav ima više obilježja kompulsivnosti, nego gurmanluka.

Ima jedna tragična i odlična priča Rejmoda Karvera A Small Good Thing, koja, recimo, sublimira moj odnos prema hrani. (Da se, za promjenu, malo vratimo na teren književnosti.)

Hrana je jedino sigurno zadovoljstvo. Volim da jedem, mada ta ljubav ima više obilježja kompulsivnosti, nego gurmanluka.

Ima jedna tragična i odlična priča Rejmoda Karvera A Small Good Thing, koja, recimo, sublimira moj odnos prema hrani. (Da se, za promjenu, malo vratimo na teren književnosti.)

Ja sam najnesrecnija kad jedem, doduse uglavnom kad zavrsim " jedenje". Griza savesti traje danima ( aj mozda dva dana, da ne preterujem):D

Te Azra,neki "drugi" Beograd,slepa zaljubljenost,prevara,gubitak,rasprava o "sustini zivota" i konacno "najbolji medju nama odlazi" u beli svet.

Kad pomenu Vidojkovića, vidim po top listama da se pojavljuju Kandže 2. Je li čitao ovo neko? Kad sam čitao originalne Kandže bio sam manje šokiran knjigom - jer nezrelih foliranata bez talenta uvijek ima - a više popularnošću i kultnim statusom koji je stekla. Ranije je ovdje bilo dosta fanova ovog wannabe Bukovskog, ali sad ih nešto ne viđam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back