Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upitaj Prah - Dzon Fante

Ja sam prosto ocarana i zapanjena koliko energije ova knjiga ima u sebi. Procitala sam i "Put za Los Andjeles" sto se moze smatrati za uvod u "Upitaj Prah".

Fante je savrsen pisac. Knjiga je buntovna, strasna, puna emocija, realna. Kada je citate imate osecaj kao da se cela knjiga nalazi u vasoj glavi.....

Ako ikada budete imali prilike, obavezno je procitajte....

I sam Fante je rekao: "Ja ne pisem za novac, ja pisem za potomstvo."

Od svih filozofa najvise volim "gnevne Nemce", a Niche je medju svima njima Bog d:

Ne mogu uvek da se predam samo jednoj ideologiji u potpunosti, ali on me stvarno privlaci vecinom svojih misli....

Niche rulz
c014.gif

Kosmos od Karla Sagana- odlichna knjiga o Vaseljeni zasnovana na nauchnim podacima bez malih zelenih:wink: i slichnih pseudonauchnih gluposti...Karl Sagan je inache opasan baya, Jedan od najpoznatijih astronoma, angazovan u NASI, učestvovao u nekoliko misija američkih svemirskih letelica...Knjiga nudi humanistički pristup problemima čovečanstva...
Ima mnogo interesantnih citata, evo jednog:''Svako od nas je sa kosmičke perspektive gledano dragocen.Ako se neki čovek ne slaze sa vama, pustite ga da živi.U Stotinama milijardi galaksija necete naci slichnog.''Knjiga ima mnogo odlichnih slika planeta, sazveždja,i pravih slika sa površine Meseca, Marsa, Venere....

Lullaby:
@ Majesty

Chitala sam i Antihrista...................ove dve cu isto da prochitam, Niche je odlichan!!!! Nisam ispustila knjigu iz ruku!......................
NIče nije nishta posebno, ne znam što se ljudi tako primaju.Valjda zato što je izvikan....Ima neke dobre ideye ali je uglavnom '' besni paganin'' tj. nije naročito originalan...
U jednoj priči Kafke,Beketa,ili Kamiya cete pronaci više ''odgovora'' nego u 10 ničeovih knjiga....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back