Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Ali u vreme Gradjanskog rata nije postojao metro ( to je podzemna zeleznica), zato je to za moj citalacki
ukus SF.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali u vreme Gradjanskog rata nije postojao metro ( to je podzemna zeleznica), zato je to za moj citalacki
Po Vajthedovoj genijalnoj zamisli, podzemna železnica nije samo metafora – mašinovođe i kondukteri rade u tajnoj mreži pruge i tunela pod južnjačkim tlom. Korina i Cezarova prva stanica je u Južnoj Karolini, u gradu koji im se isprva čini kao bezbedna luka. No ispod mirne površine krije se podmukao plan za crne žitelje. A što je još gore – za petama im je Ridžvej, zloglasni i neumoljivi lovac na robove. Primorana da ponovo beži, Kora kreće na mučno putovanje iz jedne u drugu državu u potrazi za pravom slobodom. Poput glavnog junaka Guliverovih putovanja, Kora se na svakoj deonici puta susreće s različitim svetovima – a njena je odiseja i kroz prostor i kroz vreme.
Vajthed je majstorski satkao sagu o Americi od brutalnog dovođenja Afrikanaca na njeno tlo do neostvarenih obećanja današnjice, briljantno dočaravajući neizrecive strahote crnaca iz vremena pre Građanskog rata. Podzemna železnica je u isti mah i priča o ženi nesalomive volje rešene da pobegne od užasa ropstva i bolno, moćno razmišljanje o prošlosti zajedničkoj svim Amerikancima.

ovo nije isto?Шмељов " Раскршћа" А набавио сам и " Раскршћа" од њега.
Usudicu se da kazem da je to remek delo ( ali onako pod slovo A)Гогољеве Мртве душе
Волим те руске класике...
Лапсус. Пардон.ovo nije isto?
Ma nema frke nego jel to vredno citanja. Ne znam sta da citamЛапсус. Пардон.
Чудесно је. Класик, који је слабо превођен код нас. Геније који је био сведок револуције и нај уажснијег термидора света, у коме му је убијен син, мада овде не пише о томе. Мајстор језика.Ma nema frke nego jel to vredno citanja. Ne znam sta da citam
Meni nikako nije legoPreko reke pa u šumu, Ernest Hemingvej
Nakon Drugog svetskog penzionisani američki pukovnik svoje poslednje dane provodi u Italiji. Fizički je oštećen ali to ne sprečava devetnaestogodišnjakinju da se zaljubi u njega. Kritičari kažu da je ovo najslabiji Hemingvejev roman ali meni leži.