goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Trolling level expert

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav fajteri, treba mi savet za borilacku vestinu. Bavim se sedecim poslom, buljenjem u kompjuter, a i kad dodjem kuci, cesto nastavim u istom stilu. Sto ce reci da sam malo kilav. Od sporta, ponekad sklekovi, zgibovi, trbusnjaci, cucnjevi, igram stoni tenis vec godinama, par godina sam se i takmicio, imam nesto koordinacije pokreta, al ne bih rekao da je nesto preterano. Hteo bih nesto da treniram u cilju poboljsanja koordinacije pokreta, snage, da ojacam core sto se kaze (mogu ja sada uraditi 10 zgibova i nekoliko cucanja na jednoj nozi, al nemam cvrstinu i lako me neko izbaci iz ravnoteze i pomeri iz mesta), i da steknem neka znanja o samoodbrani, nesto samodiscipline, samopouzdanja, fokusa i slicno...Otezavajuce okolnosti, nemam ama bas nikakvog iskustva ni u borbi ni u borilackim vestinama (osim gledanja brus li filmova), imam 39 god, nisam veliki ni jak (srecom ni debeo), ni blizu nisam da uradim spagu, a desavalo se prethodnih godina da povredim rame, koleno i lakat ponekad pa to ume da zeza mesecima. Dakle, ne bih da me neko bije i baca na sve strane na treningu, da se ne povredim. Ne bih ni sa nekim nalozenim klincima da treniram. Takmicenja me ne zanimaju. Vise neka vestina za ceo zivot. Verovatno nesto gde se koristi energija protivnika, blok uz kontru, tako nesto. Mogao bih da vezbam dva puta nedeljno max. Rekao bih wing chun, a neko mi je posavetovao realni aikido. Ali mi treba vas savet zbog navedenih otezavajucih okolnosti. Hvala!
Najbolje hipnozu...Odmah ga onesposobiš i štaviše nateraš da radi za tebe!
Svaka borilačka disciplina ima svojih prednosti i mana, s tim što one kombinovane iz više veština ih imaju manje. E sad tu treba biti praktičan većina ne trenira takmičarski tako da bih ja za samoodbranu svakako preporučio veštinu sa polugama, hvatovima i bacanjima i naravno boks jer je brz i efektan.
Pre malo vise od 20 godina je odrzan naucni test ( UFC)koji je dokazao najefektivniju borilacku vestinu , svako je imao pravo da udje u kavez i da dokaze da li je njegova vestina realna ili ne, sitni brazilac sa 77 kg je dokazao da je brazilska dziu dzica najefektivnija borilacka vestina
![]()
I onda je pre 15 - 16 godina, do tada nepoznati japanski borac, Kazuši Sakuraba, dokazao da je keč rvanje najefektnija borilačka veština direktno protiv tada četiri člana porodice Grejsi uključujući i najvećeg šampiona UFC-a Hojsa Grejsija. Uzgred Hojs je "zvanično" imao 78 kila a koliko je tačno imao nije poznato.
Ok znaci slazemo se da je grepling najbolji za samoodbranu kada se radi o borbi 1 na 1 bez oruzja ?
. Trener mu je samozvani Soke neke nove veštine zvane Ateru Goju Ryu Karate Jutsu, tako da je on iz tvoje branše PLP odnosno Istraživaču.
MENI JE KARATE SPASAO ZIVOT KADA ME JE OTAC KRENUO UDARITI LETVOM U GLAVU DUGOM 1.90cm a debelom (sirokom) 10x10...polomio sam je jednostavnim blokom rukom koji je jedna varijanta bloka koji se zove "manji-uke" , a da pri tome nisam ni osjetio bol ruke, a ono sto je on tada rekao i nacin koji me je gledao govorio je da se upalsio kao od djavola: iako je sklon samo tome da me vrijedja, i nikad mi u zivotu nije dao kompliment, tad je reko: "ovaj je profesionalac"... posto on nikada do kraja nije znao (jer mu ja to nisam dozvolio) koliko sam vjest u raznim stvarima.Da li postoji sport mislim na karate aikido kung fu za koji ne treba da se kupuje kimono nego moze da se vezba u trenerci i sa patikama? Takodje me zanima koji je borilacki sport najbolji za samoodbranu? Koji od ovih tri je najmanje komplikovan i naporan???
NISAM JA - pustise me kuci
lomim opet ova nova koja su stavili, opet zovu policiju koja me vodi da dam izjavu, i majstora da ugradi nova
NISAM JA, - pustise me kuci
lomim opet, opet policija
NISAM JA - "vjerujem ti brate, ko bi mogo polomit troje vrata, vjerujes li da ti ja vjerujem? Oces kafu" pustise me kuci[/SIZE]
Nemoj da se ku.rcis, procirao si me na privatne, dao sam ti adresu ime sve zivo, sutomore je svima blizu jer mora se proc tuda kad se ide na ljetovanje, pa eto ako oces da se oprobamo...samo ne znam kako ces se kupat krvav i nepokretan, valjda je to zabranjeno...ali eto, rado cu te docekat da se opraobamo, a ku.rcit se preko foruma je pi.ckinski