https://www.youtube.com/watch?v=qAN-ZKQlucg
Znaci ne postoji ni jedan ljudski ozbiljan klip na YT niti ce se ikada snimiti, najbolji WC borac protiv najgoreg MMA borca ima da izgubi......
Pogledaj ovog WC borca, klasifikovan je kao mnooogo dobar:
Second generation Ip Man student Steve Faulkner takes on Extreme Fighting champion Igor Zinoviev.
The 14-0-0 record attributed to Faulkner was either a fabrication or was based on his Toughman Contest career.
Sto si ti rekao, pre bih trenirao box, kick box, MT, MMA kod najgoreg trenera, nego WC kod najboljeg..... Sta vise, znam neke lose trenera iz ovih realnih sportova, i cak i njihovi ucenici su veoma dobri, neznanje borenja nadoknadjuju time sto malo jace forsiraju fizicku spremu svojih ucenika, tako da njihovi ucenici su opet bolji i jaci od onih sa WC-a koji lepo i graciozno izgleaju na demonstrativnim klipovima, cak po neki put i da se uplasis, ono - odsecne tehnike, namrstena lica, ali u realnosti im se sve svede da ili odmah prime udarac i padnu od prvog udarca ili se borba pretvori u neki ulicni deciji box sa primesama sutiranja tipa soccer kick, i onda rade isto ono sto rade kick boxeri, samo kick boxeri znaju to pravilno da rade i veoma jako i zato ih uvek i pobede....
I nikada to nisam razumeo - Dok sam nadmocan i dok nije bas tolika stres situacija, ja cu koristiti Wing Chun, cim se nesto izjalovi, i podje naopako, zecne me opasan stres i panika, jebesh Wing Chun, zaboravljam ga i pali mi se lampica "Animal street stil gde seljak udari trava ne nice". Zasto tada ne drzis noge u X noge iz WC-a zasto tada gardom ne stitis centralnu liniju, tan saoovima se odbranis od krosea itd itd....
Uvek mi bilo zao takvih likova.... Uvek mi dodje da im dobacim - Prijatelju, a zasto ne ides da treniras kick box kada obrni okreni uvek na njega spadnes kada zagusti? Ako ga vec koristis idi bar nauci da ga pravilno i efikasno koristis, a WC, jbg, treniraj i to, to neka ti dodje kao neka rekreacija, kao da treniras Zumbu, Salsu ili cardio fit neki program za ljude u srednjim godinama....