Sta trenirati za samoodbranu?

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Све то стоји, али они немају шта да траже као пример на теми "Шта тренирати за самоодбрану". То што они раде и како раде, захтева читав живот посвећен томе. Самоодбрана му пре дођу обични људи који ујутру одведу дете у школу, па одстоје на станици, па одседе у бусу, па преседе дан на послу, и онда неко увече проба да им отме аутомобил. А за новац који зараде обуку децу уместо да купе игле да се убадају стереоидима.

Поставити њих на ову тему, исто је као да неко пита: "Како да истерам Ладу са задњом вучом из блата" а ти поставиш линк како тенк то ради. Немој да се љутиш, али ово што они изводе са својим телом, нереално је потурати обичним људима ако их треба оспособити за самоодбрану. Ово је практично диверзија, јер ово никад неће моћи да раде.

Јој, брате, ти ко онај клинац који се ложи на акцијске филмове и стрипове о опасним ликовима. Ови људи горе су професионални спортисти, никакве "машине за убијање". Њихов посао је да се бију у кавезу за паре, и то добро раде, није им посао да убијају, а вјерујем да већина томе није ни вична. "Машине за убијање" најчешће не изгледају овако, углавном немају 100+ кила, не морају бити врхунски борци у спортском контексту, али ће, када је потребно, вјероватно убити без по муке, много лакше но што би то био случај са ММА грдосијама.

Јој, брате, ти ко онај клинац који се ложи на акцијске филмове и стрипове о опасним ликовима. Ови људи горе су професионални спортисти, никакве "машине за убијање". Њихов посао је да се бију у кавезу за паре, и то добро раде, није им посао да убијају, а вјерујем да већина томе није ни вична. "Машине за убијање" најчешће не изгледају овако, углавном немају 100+ кила, не морају бити врхунски борци у спортском контексту, али ће, када је потребно, вјероватно убити без по муке, много лакше но што би то био случај са ММА грдосијама.

Mislis da te ovaj ne bi ubio u oktagonu za 10 sekundi? da neam moral i da ne podleze krivicnoj odgovornosti.....Zadavio bi te kao pile za 10 sekundi giljotinom ili jednostavno udarcima iz stand up-a.

...ne postoje mašine za ubijanje
niti super-borci
ili nekakvi svemoćnici
postoje samo prezenti
i stvarnosti
...stvarnosti smo mi
a
prezenti,- oni su servirali na 'ekranima'
ono,-što bi željeli
da su...
...najspremni i najjači su oni
koji imaju cilj i razlog
ali onaj atavistički jer
kad se uključi duboka samoodbrana
tada nema prepreke...
...ne možemo naučiti ništa
osim ono što rodjenjem
u nama je kodirano
ni manje ni više...

Mislis da te ovaj ne bi ubio u oktagonu za 10 sekundi? da neam moral i da ne podleze krivicnoj odgovornosti.....Zadavio bi te kao pile za 10 sekundi giljotinom ili jednostavno udarcima iz stand up-a.

Teoretski moze da te ubije,ali su to pre svega normalni ljudi koji se nikad ne bi potukli van oktagona jer su svesni sta mogu da urade prosecnom,pa i natprosecnom coveku jednim udarcem.
Moze se reci da nije covek onaj ko dobije toliko udaraca od borca kao sto je Mark Hunt i ostane na nogama.
Covek ima toliko jak udarac da je jednom borcu razdvojio donju vilicu.
Faraonn bez uvrede ali pises totalno nepovezano.

Ali ono što me uvek iznova čudi je da mi sebe smatramo nekim ''snagatorima'' i ''tabadžijama'' a nigde u bilo kom borilačkom takmičenju nemamo nekog jačeg prdstavnika...Čak i hrvati k oji su za većinu ovde pi*kice imaju Cro Copa koji ebe kevu u ringu...Makar ono što sam ja gledao...Jel to još jedan od naših vlažnih snova?

Eto jedan ali mi ni tog jednog nemamo...Koliko sam ja p ratio a znam mnoge l ikove koji su fajteri oni su klasične sirovine...Žilave, šta kažu možeš čekićem da ga kvrcneš u glavu on će ostati da stoji...Ali čim se suoče sa nekim ko osim snage jednake njihovoj ima i tehniku + iskustvo završe na podu...

Uvijek su mi ležali udarci nogom, pa su mi odgovarali brži sportovi poput karatea, ili TKD-a, a i treninzi su neuporedivo jači. Za one kojima prija rvanje, pluge i nešto lakši trening bolje da se odluče za aikido, ili džudo.
Svrstati aikido i džudo u isti koš i još reći da su džudo treninzi lakši, govori samo da ga nisi trenirala.
Kako onda možeš o nečemu što si samo videla da donosiš sud?

Prisustvovala sam džudo treningu, jer su dijelili salu paralelno sa nama karatistima. I to ne samo njihovom treningu. već i njihovim pripremama za takmičenja. Naš tadašnji trening je bio trčanje ujutru deset kilometara po šumici i popodne dva sata borbe. Ne može se uporediti.

Ako nastavim raspravu izgledaće kao da omalovažavam karate ili TKD, što mi ne pada napamet.
Ne znam šta ti znači prisustvovala, gledala ili trenirala?
Svi takmičari trče min 10 km, pa i džudisti. Za borbu si u pravu. Izdržati i sat vremena džudo borbe je sam svetski vrh. Neke stvari se jednostavno ne mogu porediti na tako prost način. Razumem te jer mislim da nisi probala.

Kod džudista je naglasak na tehnici, pravite duže pauze i kondicioni treninzi su lakši. U karateu i TKD-u brzina i refleksi su sve, pa su kondicioni treninzi mnogo zahtjevniji u odnosu na džudo. Ja znam da u borbi bez pravila bitku dobija džudo, ali to je druga tema.

Uvijek su mi ležali udarci nogom, pa su mi odgovarali brži sportovi poput karatea, ili TKD-a, a i treninzi su neuporedivo jači. Za one kojima prija rvanje, pluge i nešto lakši trening bolje da se odluče za aikido, ili džudo.

Ја се рекреативно бавим аикодоом и свачега сам се нагледао, па могу да схватим твој став према тренинзима аикидоа - све зависи код кога си ишла.
Што се џудоа тиче, мислим да уопште ниси у праву.

- - - - - - - - - -

Prisustvovala sam džudo treningu, jer su dijelili salu paralelno sa nama karatistima. I to ne samo njihovom treningu. već i njihovim pripremama za takmičenja. Naš tadašnji trening je bio trčanje ujutru deset kilometara po šumici i popodne dva sata borbe. Ne može se uporediti.

Мислим да те нисам разумео.
Ја искрено не верујем да било ко ко рекреативно тренира било шта може да издржи два сата борбе.
И врхунски спортисти имају борбе чиује се трајање мери у минутима.

Back