Sta trenirati za samoodbranu?

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam zbog cega su sad moje godine bitne? 76-to sam godiste...

volim da znam kad se pisem sa nekim da vidim dal se pisem sa napaljenim momkom ili ozbiljnim covekom...ako te to uzbudilo, opusti se nista strasno...

sto se tice y.tuba...to sam ti rekao ,jer verujem da mi 2gi dokaz ne mozes dati...ALI ,AKO ME SRECA POSLUZI ...ZA MESEC -DVA CU KAMEROM ZABELEZITI NESTO O CEMU PISEMO...necu ,nista obecavati ...ako uspem dogovoriti ,u tom slucaju snimak stize na forum.

Poslednja izmena:
A sto je Arsenije dao naziv Wisdom warriors? hahah MAlo smesno i kontraproduktivno deluje!

Podsecame na ono sto je neko pisao na forumu za korisnike da su keyboard warriorsi!

Nista licno protiv Arsenija, samo mi je smesan naziv. Inace obozavam mudrost i filozofiju, cak sam otvorio i temu ovde odavno o mudrostima brus Lija.

Tvoja odluka je tvoja odluka...
Sto se tice boks kluba kod Vukovog spomenika, to ne znam, reci ce ti drugi.
A kad odes u ns, idi u wing chun klub Wisdom Warriors.- Klub vodi Arsenije Jelovac, odlican majstor, samo idi na probni trening koji je i besplatan to te nista ne kosta da vidis. Sve najbolje...

Mene je wing chun jako zainteresovao i sigurno cu ga kad tad trenirati. ali sto se moje odluke tice , nije to samo odluka boks/wing chun kao vasa rasprava nego - ja u boksu ili wing chunu; i odluku sam doneo na osnovu onoga u cemu mislim da bih u pocetku bio istrajniji.
Hvala ti na savetima i preporukama. Svako dobro i Tebi.

I da rezimiramo, Gorane, ako tebi Wing Chun vrsi posao, onda super odlicno, svaka cast! Ako ti imas prakticnu korist i to je dovoljno, ne treba cackati mecku i trenirati jos nesto ili pak drugo, nego usavrsavaj Wing Chun.

E sad mora da si jedan u milion, cak vidis da smo i ja i kajzer nepoverljivi prema tome a covek je imao toliko iskustva, mislim , borio se za pare - a tu prodjes i sito i reseto.

Ali preporucivati Wing Chun vecini samo sto tebi to dobro ide nije bas ok... Treba preporucivati nesto sto je napravljeno za vecinu i gde se vecina lako snalazi.

Kao kada napravis neku proslavu i dodje masa, neces pustiti jazz muziku ili neki underground alternativni rock, nego zna se - pop, ex-yu pop-rock i neke stare legendarne narodnjake tj etno muziku sto vecina moze da svari.

funny-parkour-martial-arts.jpg

Dakle moze li neko da mi predlozi dobar boks klub u Bg? Ponavljam bilo bi super da je u oklini Vukovog spomenika ali i ako nije - nije problem.

ovo ti pisem iz secanja ...dakle ne znam dal jos postoji bokserski klub ''fontana'' novi bgd. pa onda ,ako se ne varam imas ok ,klub u francuskoj ulici,beogym, samo sto oni rade rekreativno.

ali ,ako postoji ''fontana'' ,idi u taj klub ,ako ti nije tesko i daleko...mozda ja gresim ,mozda se u medjuvremenu otvorio jos neki dobar, bokserski klub...idi vidi pa odluci

ovo ti pisem iz secanja ...dakle ne znam dal jos postoji bokserski klub ''fontana'' novi bgd. pa onda ,ako se ne varam imas ok ,klub u francuskoj ulici,beogym, samo sto oni rade rekreativno.

ali ,ako postoji ''fontana'' ,idi u taj klub ,ako ti nije tesko i daleko...mozda ja gresim ,mozda se u medjuvremenu otvorio jos neki dobar, bokserski klub...idi vidi pa odluci

Evo sad sam i ja pogledao malo na netu i cini mi se da jos postoje ti klubovi koje si napisao, imaju sajtove, u svakom slucaju uzeo sam brojeve telefona pa cu sutra nazvati. video sam da ima i neki serbian fighter ne znam da li znas nesto o njima?

pa meni rekreativno i treba zar ne?

@goran.s ili kako vec
Nisi mi odgovorio,da li mislis da li majstor WC-a ima neke sanse u boksu protiv Klicka(bilo kog),ili u kavezu protiv Junior Dos Santosa?
Ako uopste znas ko je Junior.
Pogledaj ovaj klip,da li mislis da bilo koji majstor WC-a moze da se bori protiv ovog coveka?

I nagradno pitanje,da li bi ti smeo da se boris protiv MMA borca u kavezu?

Bojane brt, ili kako vec,
Znam jako dobro i verovatno bolje od tebe ko su gore navedeni...
Ovde nije pitanje ko je od koga jaci, bolji i ostalo...
U svetu ima ljudi kakve ne mozes ni da zamislis, a za koje je recimo niko ili jako malo ljudi culo.
I opet cu ti reci, kavez i ring su jedno, ulica je drugo, to ne moze da se poredi, u kavezu i u ringu postoje pravila na ulici ne, a ko je bolji i da li neko ima sanse pitaj nekog strucnjaka za to, ja zaista na to ne mogu da ti odgovorim i mislim da ti je jako glupo to poređenje koje si dao...
Čitaj malo šta ljudi pitaju i šta je tema ovde pa će ti sve biti jasnije.
Pozdrav

Bas to Bojane!

Nervira me po malo prica, nikako Wing Chunovci, Aikidoke, Nindze i ostali da udju bre u ring ili kavez, vecito beze i brane se time, kako njih "sport" ne zanima, kako su oni vise za realnost (ispade MMA nerealno i lose jos malo pa ko keceri) a ulica je realnost. I bas mi sto najvise njima zameramo - da je njihova vestina nerealna za ulicnu tucu, upravo je to njihov glavni argument - Kako i nisu oni za ring ali su za ulicu MAMA!!!! Koja kontradikcija covece!

I sad napominje se to, da oni ne mogu da udju u ring jer tamo ima "ogranicenja" . Pored milion dozvoljenih udaraca, oni opet nadju neka ogranicenja, a bas bi to koristili u ringu...
Cekajte ljudi zar vam nije dosta sto imate direkt, krose, aperkat, low kick, high kick, sredisnji kick, udarac kolenom, udarac laktom, gusenja, davljenja, lomnjave ruku nogu (poluge) guranja, rvanja bacanja, A VAMA TREBA JOS NESTO A TO NESTO JE NEDOZVOLJENO???

Pa brate ako ste nesposobni sve ovo da primenite, a morate bas da nekog da sutnete u yaya ili da mu brknete prs' u oko, onda ***** ti ja tu vasu vestinu, sa izvinjenjem!
Pa ozbiljno.....Sad od toliko tehnika u WC-u ispade najvaznije da nekog sutnes pokvareno izmedju nogu ili da mu nabijes prst u oko, i to ne sme da se radi u kavezu i onda zato vi ne zelite da se takmicite....

Pa cekaj onda bolje kada vas neko na ulici napadne da uzmete da ga gadjate kamenjem i da kazete da je to Wing Chun. Sto bi rekao Brus Li u onom crno belom intervjuu- "You name it, we use it! "

Ili ponesete pistolj u grad, pa kada vas napadne kik bokser vi ga lepo upucate pa ga sutnete u yaya da ne moze da ima familiju da vas sutradan jure njegova deca, i brknete mu i prst u oci da ocoravi da ne moze da vidi da vas prepozna u Supu kada vas prijavi.

E a kada vas pozove neki MMA borac da udjete u ring, kazite, aaa ne idemo mi u ring, jer tamo imaju pravila i nema kamenja, nema pistolja, nema bejzbolke, nema na pokvareno....

Ja jos ne razumem kako vi pored miliona dozvoljenih poteza i dalje se vadite na onu - " Ne idem u kavez jer tamo ima pravila" ....Kao da su tamo pravila da se smeju samo samari udarati pa ne mozes da iskoristis 99% Wing Chuna.

Jel mora bas borba da ti se bazira na brkanju psrtiju u oci, udarac u grkljan i sut izmedju nogu? Pa mene bi bilo sramota tako nekog da "pobedim" ! Bilo bi me sramota sebe samog! Pre bih ga pustio da me bije nego to da mu uradim. Nije cilj napraviti protivnika invalida nego ga istuci onako pedagoski da te ne dira vise....A ne da ga obogaljis prstima u oci ili u grkljan pa da umre... Onda uzmi bolje pistolj i pucaj mu u nogu i pobegni....

Sta se vadite, jel imate Tan Sau, jel imate Pak Sau, jel imate 3 vezana brza direkta ? Eto to vam je dovoljno da se odbranite protiv boksera, hajde sada u ring!
A sta je bilo, nije dovoljno? E pa onda izbacite iz Wing chuna tan Sau, PAk Sau i 3 vezana direkta, i ne koristite to vise nikad jer ne pije vodu nego bazirajte celu vestinu i borbu na iscekivanje pogodnog trenutka kada ces protivniku nabiti prst u oko, a kada se on uhvati za glavu e onda mu mozes raditi sta hoces....

hahaha sto volim kada krenete da se macujete ovako :hahaha1:

kao na temi o WC.
umesto da se nadjete na nekoj poljani vi ovde prdite :hahaha:

Mogli bi mi svi sa tobom da se nadjemo na nekoj poljani!

Ovde se diskutuje i to je intelektualni deo borilackih vestina. Na poljani, u sali, ili ringu se radi prakticni deo, tj sprovodjenje teorijskog dela u praksu. Kao i za svaki drugi posao ili delatnost. Bez teorije nema prakse, a i teorija sama po sebi ne vredi bez prakse. Kao i posle zavrsenog fakulteta, neko ode i zaposli se i sljaka, sljaker je, a neko ostane na fakultetu i postane asistent a kasnije i redovan profesor, i nista prakticno ne uradi za drustvo , ali zato obucava nove snage koje ce umesto njega to sprovesti u praksi.

Ljudi sa niskom inteligencijom nikako ne mogu da shvate relaciju teorije i prakse i kako su te dve stvari bitne jedna za drugu. Da neko teorijski nije pokazao prvom Wing Chun, on nikada ne bi ni stigao do nas ovde, i ne bi ni bilo ni poljane ni nicega, vec bi se bavili ko zna cim....

Tako da sta tebe briga sta mi radimo!!!!!

Poenta cele price bi bila,ne dao ti bog da na ulici naletis na MMA borca.
Sta na ulici moze WC protiv MMA?Pa samo takedown bi ti izbio vazduh od siline udarca o beton,ili neki judo potez.
Uostalom,evo momka koji je napao MMA borca pokusavajuci da mu otme auto.
mma_fighter.jpg

ej citao sam onamo na wc temi, to je bilo sve samo ne "razmena teorije"
kao i ovde. svodi se na to kao kada se pokace deca od 6 pa svaki tvrdi da je njegov tata jaci :cool:

Gde su ljudi tu su i slabosti! Nije lako biti nepristrasan. Svi mi znamo za ono sto sam napisao (neki iskreno i ne znaju i boli ih doope) ali covek se izgubi. Bitno je samo da bude smiren dok pise i kada oseti da se uznemirio da izadje iz sobe i klikne log out, pa da se vrati kasnije kada se smiri.

Bas bih voleo tebe da vidim kako ces se ponasati u diskutovanju a kada je nesto za sta si ti zaludjen u pitanju i kada je stavljeno u centar na resetanje.

Gde su ljudi tu su i slabosti! Nije lako biti nepristrasan. Svi mi znamo za ono sto sam napisao (neki iskreno i ne znaju i boli ih doope) ali covek se izgubi. Bitno je samo da bude smiren dok pise i kada oseti da se uznemirio da izadje iz sobe i klikne log out, pa da se vrati kasnije kada se smiri.

Bas bih voleo tebe da vidim kako ces se ponasati u diskutovanju a kada je nesto za sta si ti zaludjen u pitanju i kada je stavljeno u centar na resetanje.

eh vidis? kako mozes biti i normalan. malo se izduvas i oma je lakse :)
da znas ti koliko sam ja banova popio jer sam bio revoltiran glupim ljudima ovde..

sada sam se ocelicio do te mere da me nista ne moze iznervirati ovde :cool:

Pa i ja isto..... I ja sam odlucio da se smirim, jer nema potrebe....Pogotovo sto uopste nisam takav uzivo, i onda samo dzabe ljudi sticu lose misljenje..... A inace sam forum shvatao kao neki opusteniji vid komunikacije, nikada na nekom formlanom razgovoru ne bih pricao sto sve ovde pricam, ali bas upravo je t i car foruma, sto se ljudi ne skrivaju i ne ulizuju nego bas ono kazu sve sto misle nema da progutaju nesto kao sto obicno rade uzivo jer je nekulturno nesto reci nekom u lice....Bar meni, ne mogu, nisam takav covek.

Pa i ja isto..... I ja sam odlucio da se smirim, jer nema potrebe....Pogotovo sto uopste nisam takav uzivo, i onda samo dzabe ljudi sticu lose misljenje..... A inace sam forum shvatao kao neki opusteniji vid komunikacije, nikada na nekom formlanom razgovoru ne bih pricao sto sve ovde pricam, ali bas upravo je t i car foruma, sto se ljudi ne skrivaju i ne ulizuju nego bas ono kazu sve sto misle nema da progutaju nesto kao sto obicno rade uzivo jer je nekulturno nesto reci nekom u lice....Bar meni, ne mogu, nisam takav covek.

a ja besnim jer ne mogu da im smestim pesnicu u lice.
sto uzivo u nedostatku tolerancije prema glupostima (a realno i u nedostatku argumenata) mi je najlogicnija opcija.

Pa sta mislis,neko ko trenira WC na ulici bi kopao oci,a bokser ne bi?
Kontam da moze da posluzi ako se bijes protiv nekog ko ne zna,ali stavljati WC ispred boksa je smesno.
Ocigledno da nisi osetio udarac boksera,zato i pricas ovako.

To nema nikakve veze sa kopanjem ociju, to i zena svaka u samoodbrani moze da uradi.
Borio sam se sa dosta boksera, kik boksera, i bilo je tu svega i svacega, mi radimo stalno sparing, sto sa bokserima, sto izmedju sebe, tj.wing chun. Zato i pisem to. Osetio sam i tekako udarac boksera, ja nemam taj problem da priznam, pa niko nije niti najjaci niti nedodirljiv, a ti ocigledno nikad nisi sa nekim ukrstio gard a kamoli osetio udarac boksera, da ne pricam wing chunovca...
Jedino se slazem s tobom da je smesno stavljati wing chun ispred boksa, treba ga staviti mnogo ispred u svakom pogledu, toliko ispred, da nemoj da se sramotis ovde sa tim pricama...

Back