g.goran
Zainteresovan član
- Poruka
- 148
Zaista je super....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sto se wing **** tice, ima i aperkat i krose, i sve zive moguce udarce. Wing chun je odlican ali mnogo zavisi od toga gde i sa kim treniras. Veruj mi da ces napredovati jako brzo ako nadjes pravu skolu, jer wing chun ti je u prevodu realna tuca i ono sto se desava na ulici.
Za kratko vreme ces da bijes kao lud, ako plus trening vezbas i sam, kad god mozes...
Samo hrabro , wing chun i neces pogresiti sigurno!
Pozdrav i svako dobro

Ne lozite coveka da trenira wing chun pre nego boks.
Svasta, niko nikog ne lozi, samo kazemo sta mu je bolje milion puta za sve, samo ti izaberi WING CHUN i neces pogresiti!!!
Boks je ok, ali WING CHUN je MAMA!!!
Svasta, niko nikog ne lozi, samo kazemo sta mu je bolje milion puta za sve, samo ti izaberi WING CHUN i neces pogresiti!!!
Boks je ok, ali WING CHUN je MAMA!!!
nece biti ...!
wing chun je odlicna vestina, ali je suvise qrcevito reci da je mama. mnogi wingovci ne koriste wing chun vestinu u tuci ,ako koriste -koristit ce je nekih 10% ,ostalo ce biti kako se ko snadje (msm ,na one koji treniraju wing). neko ko se nece snaci mlatit ce rukama bezveze...
neka mi nadje neko gde wingovac sa cistom tehnikom resava tucu ...nije da se ne moze ,ali da bi se to izvelo treba na treninzima koristiti realne situacije tog tipa.
neko ko trenira wing 6 meseci to ne moze ,neko ko trenira boks isto toliko, moze...naravno mnogo ovisi o coveku i njegovoj spremnosti.
Jako je bitno gde se trenira i kako se vezba. Ja sam rekao da je wing chun ulicna tuca kako i jeste, u mma nisu dozvoljeni ni bodovi u oci, niti u grkljan, kao i gomila toga sto moza na ulici da se uradi....
Ulica je jedno a ring je drugo, to ne moza da se poredi.
Sto se spariinga tice, u wing chunu i te kako moze da se sparinguje, to ti je i goransm rekao i napisao, a okacice i klip. Samo onaj ko ne zna wing chun nece ga ni primeniti i zato ce prerasti u boks ili sta vec.
Wing nije za svakoga, verovatno ga nisi dobro naucio, ili jednostavno nisi za to, ili se nisi pronasao, ali dobro uvezban wing chun itekako moze da se primeni sto u sparingu, sto na ulici.
Slazem se da wing mozes trenirati dugoi nista ne znati samo ako si ili smotan za bv (neces znati sta god treniras) ili imas loseg ucitelja, ili se ne trudis dovoljno. U protivnom postajes jako zajeban.
I na ulici se ne napada bokserski vec kako stignes i cim stignes, e za to je wing chun najbolji jer je wing ulicna tuca i ako ga dobro uvezbas, to je to...
I sto se tice sparinga u wing chunu, mozda kod tebe i u tvom klubu ne postoji, nisi ti tu kriv jer ne znas za to, on postoji i itekako je zastupljeen i dobar...
Sto se mlataranja ruku tice, slazem se da se pretvori u mlataranje za one koji ga ne znaju, a za uvezbane se ne bioh slozio, jer se sve resava jako brzo.
I za wing chun ipak treba dosta da se razmislja, za boks jako malo, to je dokazano.
Boks je dobar i uvek ce biti, ali je wing chun mnogo mnogo i daleko bolji u svemu...-Opet kazem, moje misljenje...
) da treniram to jedno dve godine, i da onda kupim dzak i lupam kod kuce u dzak a sto se treninga tice da se prebacim na jiu jitsu isto godinu-dve pa onda da ruknem godinu-dve wing chun... pa cu onda da vidim sta cu i gde cu,ako i dotle sve izguram bice super.Ja po svemu ovome vidim da se ti bez uvrede ne razumes bas u wing chun.
Sto se nastanka wing chuna tice, to je duga prica...
Ja nisam nigde rekao da je boks za glupe, maloumne i sirovine, to ti kazes, ja sam samo rekao da u wing chunu mora dosta vise da se misli...
Posto si i sam rekao da si trenirao wing chun a tako pises o njemu znaci da ili nisi imao dobrog ucitelja, ili ti jednostavno nisi za to, sad tu ima vise razloga...
A sto se sparinga u wing chunu tice, itekako je zastupljen, a ti govoris da ne postoji...
Svaka cast, kajzer, ! Tacno se vidi iz pisanja da li neko ima iskustva ili pise ideoloski i utopijski. Nazalost zivot je zajebana stvar i tu nema milosti.
Veoma gresis jer ja sam se tukao gomilu puta i uvek sam praktikovao wing chun. Trenirao sam i ja svasta ali sam se ovde pronasao jer je najrealniji od svega i sve sto ti se moza desiti na ulici, ucis ovde.
Sto se tuca tice, nisam hteo ni da ih pominjem, ali vidim da ovde ima dosta hvalisavaca, pa ajde da i ja pomenem, a tukao sam se zaista mnogo puta, sto kaze goransm da ne pominjem prijave i ostalo...
Meni ne treba youtube da se uverim da se sve resava wing chunom na ulici, jer sam to nebrojeno puta doziveo i primenio, ima gomila ne realnih tehnika, ali ima par stvari iz winga koje sve rasavaju na ulici i to prolazi, ako meni ne verujes, ptaj i pojedince odavde koji su imali takodje dosta realnih tuca i kojecega...
Ako si procitao tekst, cudi me da ne zakljucujes da nije tebi upucen?
Ja po svemu ovome vidim da se ti bez uvrede ne razumes bas u wing chun.
Sto se nastanka wing chuna tice, to je duga prica...
Ja nisam nigde rekao da je boks za glupe, maloumne i sirovine, to ti kazes, ja sam samo rekao da u wing chunu mora dosta vise da se misli...
Posto si i sam rekao da si trenirao wing chun a tako pises o njemu znaci da ili nisi imao dobrog ucitelja, ili ti jednostavno nisi za to, sad tu ima vise razloga...
A sto se sparinga u wing chunu tice, itekako je zastupljen, a ti govoris da ne postoji...